miercuri, 17 iulie 2013

                                                       COMUNICAT DE PRESA 
                                                FILIALA 
SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE                                                   SUCEAVA      
                               Dragi prieteni si camarazi de toate armele
                            
       Marti 16.07 2013, in termenul legal, presedintele Romaniei, a promulgat Legea privind unele masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala ( PLx-164/ 2013 ).
       Cred ca sinteti de acord ca incheierea acestei obligatii legale a presedintelui Romaniei, A MARCAT INCETAREA HARTUIRII NOASTRE SI IATA CA DUPA APROAPE PATRU ANI  DE ZBUCIUM SI DE DENIGRARE, NE SINT RECUNOSCUTE oficial, de catre institutia prezidentiala, a parlamentului si a guvernului Romaniei , drepturile primite de catre statul roman o data cu iesirea noastra la pensie. Speram ca abuzurile grave, discriminarile, insultele si depersonalizarea, indreptate impotriva cadrelor militare in rezerva si in retragere - pensionari militari- din SAOPSN-SISTEMUL DE APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA- sa nu ne mai "onoreze" in vecii vecilor!
       Reparatia facuta este perceputa de catre tot felul de fituici si lingai ca fiind de genul: 
                           ''Basesecu a marit pensiile militarilor''.
       Stim cu totii ca nu este  vorba de nici-o marire, ci  de o indreptare partiala a unui abuz  fara precedent, savarsit impotriva pensionarilor militari , carora ne-a fost DESFIINTAT dreptul la pensia militara de stat si "onorati" cu statutul de "asistati sociali".
       Cei care a reusit sa comita astfel de inechitati, evident ca au grersit si NU au platit nimic! Nimic nu este mai presus de ONOARE si mai ales a Institutiilor sigurantei nationale!
       Guvernul condus de Emil Boc, sustinut de principalul partid al coalitiei de guvernare PDL, a  distrus efectiv spiritul de corp al cadrelor militare si a umilit cum nu se poate mai mult , ofiterii armatei romane! In patru ani de zile de hartuire psihologica, terorista, desfasurata in strada, in justitie, in media, foarte multi dintre noi, au DECEDAT. Cei care au ramas, sub deviza ''HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS", au datoria morala, de a continua lupta IN MEMORIAM , celor ce nu mai sunt printre noi pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru ca Institutiilor sigurantei nationale niciodata in istoria lor, sa nu li se mai intample astfel de abuzuri si discriminari!
       Asadar, primul pas in lupta pentru apararea drepturilor militarilor, chiar cu unele frustrari importante, se poate constitui intr-o VICTORIE importanta si a SCMD concretizata in acest document oficial.
      In numele conducerii Filialelor SCMD Suceava , adresam FELICITARI CAMARAZILOR DIN SINDICAT SI A CELOR DIN A.C.M.R.R CARE s-au implicat in realizarea acestui obiectiv!
Lupta continua!

Presedintele filalei