joi, 31 ianuarie 2013

 Comunicat
                           Stimati colegi!
Priotizarea cererilor noastre este urmatoarea:
      1-Ordonanta prin care solicitam revenirea celor loviti abuziv de legislatia Basescu – Boc- Oprea- Blaga – Seitan – Ialomitianu, la un cuantum identic cu acel al ultimei pensii militare din dec. 2010.
       2-Proiectul Legii pensiilor militare de Stat (Legea Dobritoiu-Dusa), care vizeaza reconexarea noastra, a tuturor la statutul de pensionar militar de stat si de rezervist cu toate drepturile.
3-Ordonanta prin care ni se restituie noua, tuturor, dar si pensionarilor civili, dreptul neingradit la munca, pana la varsta de 65 de ani!
     Desi credeam si aproape ca eram siguri ca primul punct se putea rezolva de nenumarate ori pina acum, dupa cum vedeti lucrurile au luat o alta intorsatura.
    Se pare ca repararea nedreptatilor facute in numele crizei "mondiale", nu mai  este de actuialitate si in atentia celor pe care nu i-am tradat in aplicarea punctelor din ACORDUL FILIALELOR SUCEVENE CU USL!
 ORDONANTA REPARATORIE, nu mai este de actualitate!
Vom vedea ce se mai intimpla, dar va asiguram ca ne vom implica direct- evident in mod democratic- alturi de ceilalti camarazi loviti de efectele recalcularii si revizuirii si va vom informa la timp!
Membrii BIROULUI OPERATIV



 Va transmit comunicatul de astazi al colegului nostru de la Craiova:
            În data de 31 Ianuarie 2013 la sediul Primăriei din Craiova a avut loc o întâlnire între conducerea SCMD Filiala Dolj şi a Asociaţiei Militarilor ProConcordia cu ministrul apărării, Mircea Duşa. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa celor două organizaţii ale militarilor rezervişti şi a asociaţiei ROMIL, cu ocazia vizitei pe care Ministrul Duşa a făcut-o în garnizoana Craiova unde a participat la o activitate de bilanţ a Comandamentului Brigăzii 2 Rovine dar şi la semnarea unor documente privind un contract al fabricii de avioane din Craiova cu Ministerul Apărării.
Cu ocazia acestei întâlniri au avut loc unele discuţii din păcate foarte scurte datorită timpului foarte condensat al vizitei, dar organizaţiile militarilor au înaintat domnului Ministru un material privind unele probleme ale militarilor, printre care :
-     Necesitatea rezolvării urgente a situaţiei care trenează în revenirea la normal a pensiilor diminuate abuziv;
-         Adoptarea în această sesiune parlamentară a noii Legi a Pensiilor militare de stat;
-      Aplicarea nediscriminatorie a prevederilor HG-S 1019/2010;
-     Tratament nediscriminatoriu pentru toate asociaţiile militarilor din partea Ministerului Apărării Naţionale în toate aspectele şi activităţile ce au loc cu diferite ocazii;
Cu această ocazie domnul ministru a dat răspuns pe scurt unor probleme punctuale, după cum urmează:
1.       În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, (de ce oare?) deoarece „până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” (pai dupa cite stiu, cu  totii asta si cerem, revnirea la cuantumul pensiilor stabilite in cadrul legislativ in care am iesit la pensie).
2.   Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor pensionarilor militari;
 (dupa toate stiile transmise de catre conducerile M.Ap.N si S.C.M.D. cu atitia clopotei, aceasta comisie condusa de catre d-na SIRBU, lucreaza din vara trecuta. Atentie, urmeaza si dezbaterile, situatie in care se vor gasii destui circotasi de seama celui care la revizuire a sarit de la 3.500 de lei la 9.500 de lei si care pe buna dreptate nu vor sa piarda, fiind un bun cistigat, nu conteaza cit de legal! Si uite asa ne vom pastra unitatea si respectul intre noi, la "pastele cailor"! Dezbinarea se va reusi fara prea multa consumare de efort "specific").
3.   Acest proces este programat pentru această sesiune parlamentară, având prevăzute fondurile necesare acestui proiect;
 ( doar proiectul are fonduri, dar aplicarea lui cind si cu ce fonduri?)
4. În ceea ce priveşte proiectul de lege iniţiat de domnului Dobriţoiu, prin comisia condusă de doamna Simona Sîrbu, domnul ministru Duşa a menţionat că are în vedere acel proiect se va concentra pe un proiect la care va coopera cu ministerul muncii. 
( alte luni, poate chiar ani si uite asa se termina legislatura).
5. Va continua auditul pentru verificarea unor aspecte din activitatea Ministerului şi structurilor acestuia pentru a vedea în ce măsură şi unde trebuie acţionat. Nu se poate hazarda în declaraţii vizavi de un aspect sau altul până nu cunoaşte situaţia în profunzime.
  Ca sa concluzionam, pentru plata unor ineptii pe care auditul le-a gasit si evident si altor ilegalitati ale Casei de  pensii a M.Ap.N.(cine stie ce se va decoperi si la celelalte) si care pina acum la nivelul controalelor efectuate in Bucuresti si Ilfov, sint in valoare de peste 500 de milioane de euro, sint fonduri ca acestea sa se plateasca in continuare pina la aparitia legii ocupationale, dar ca sa se faca o reparatie ca urmare a incalcarii grosolane a principiilor legii si care ajunge undeva la 100 de milioane de euro, nu sint fonduri! Curat murdar!
 Presedintele Filialei 1 Suceava