miercuri, 18 iulie 2012

    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
                                           Presedintele SCMD
                              COMUNICAT DE PRESA
Subiect:     Contractul Social incheiat intre USL si Consiliul National al
                   Societatii  Civile (CNSC)

Deoarece unii pseudo-jurnalisti, pe care as indrazni sa-i numesc “sacalii milionari ai presei basiste”, denatureaza grav adevarul in privinta acestui subiect, acuzand disperati SCMD ca lupta doar pentru soarta membrilor sai, ma vad obligat sa va supun atentiei urmatoatele:

·        Co-semnatari din partea societatii civile reale si organizate ai acordului sunt 53 de presedinti de federatii sindicale, sindicate si ONG-uri, acoperind toate categoriile socioprofesionale si de varsta din Romania.
·        Toti co-semnatarii amintiti si-au pus pe hartie obiectivele de perspectiva si imediate ale membrilor lor, documentul rezultat intitulandu-se “Lista obiectivelor structurilor membre ale Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) propuse viitoarei guvernari”. Este vorba despre obiective ale militarilor si revolutionarilor, pensionarilor, lucratorilor din justitie, minerit, constructii, metalurgie, CFR, administratia publica, invatamant, sanatate, etc. Nu lipsesc nici obiectivele Pietei Universitatii si ale galeriilor de fotbal.
·        Aceasta lista a fost negociata in cursul lunilor ianuarie-aprilie a.c. cu cei trei co-presedinti ai USL si aprobata de principiu in ziua de 14 iulie a.c.
·        Intre obiectivele generale se prevede si restaurarea democratiei constitutionale, modificarea Constitutiei in sensul participarii reale a societatii civile la scoaterea Romaniei din criza si inlaturarea ororilor lasate de regimul tiranic Basescu.
Spaima “latrailor de presa”, ca sa-l citam exact pe dl. Basescu, punand pecetea pe indivizii care-l slujesc, este ca aceasta lista de obiective sa nu ajunga la ultimul membru al ultimei structuri din CNSC, pentru ca, in cunostinta de cauza, numai organizatiile noastre asociate ar putea mobiliza la vot jumatate din numarul de votanti necesar validarii referendumului.
In concluzie, liderii USL s-au angajat prin semnatura sa faca DREPTATE PENTRU TOTI, nu numai pentru membrii SCMD. Iar in ceea ce ne priveste consideram ca ne-am facut datoria constitutionala fata de natiune (in baza Art. 118, al. 1 din Constitutie) si ne-am onorat promisiunile facute partenerilor de lupta sociala. Mi se pare totusi jenant sa asistam la decaderea unor fosti ziaristi si la mizeria morala in care au alunecat asa zisii jurnalisti milionari de pe Snagov sau cei cu fete consiliere ale inca domnisoarei EBA, la Bruxelles, in sustinerea disperata a capului mafiei antinationale din Romania – Traian Basescu.
Am onoarea sa va salut,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU