vineri, 11 mai 2012

Adresa catre CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII


                       Catre
                                  CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

                                                     Doamnelor/Domnilor

                 Membrii SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD) din cadrul Filialei 1 Suceava, Filiala 1 Câmpulung Moldovenesc si Filiala 1 Radauti, sunt profund nemultumiti de modul de aplicare a prevederilor codului de procedură civilă. in cele aproape 300 de acţiuni  aflate pe rol la Tribunalul Suceava.
                Va informam ca in urma actiunilor intreprinse de catre Guvernul Boc care, cu atâta inversunare si lipsa de discernamânt a definit pensile militare, obţinute în mod legal dupa o viată privata de unele libertăţi cetăţeneşti,  ca fiind  ”pensii nesimtite”, “onorându-ne” apoi cu denumiri de genul “ASISTATI” ori “BENEFICIARI” etc. conducând în mod deliberat la o diminuare a proprietatii fiecaruia dintre noi, s-a incalcat flagrant dreptul de a ne bucura de pensia legal cistigata si evident calitatea de cadre militare in rezerva cu toate drepturile ce deriva din aceasta.
               Ca urmare a acestor nedreptăţi, am apelat la justiţie cu speranta anularii acestor nelegiuiri, avind pe rol peste 300 de dosare la instantele din cadrul Tribunalului Suceava. Spre dezamagirea noastra, organele judecatoresti refuză să dea curs legalitatii prin a ne recunoaste aceste drepturi obţinute legal si înlaturarea ilegalitatilor comise de catre guvern prin anularea drepturilor castigate anterioar.
                Oare nu mai exista principiul constituţional al neretroatctivităţii legilor in aplicarea lor? Chiar nu mai există prevederi legale privind apararea dreptului de proprietate? Nu mai există Constitutie în România sau nu mai exista Dumnezeu? Este posibil să nu mai fie justiţia independentă ci supusa necondiţionat mofturilor politice ale guvernanţilor? Ce sanse juridice ale dreptăţii şi respectării drepturilor omului mai exista în Suceava dacă suntem trataţi în acest mod predictibil in procesele intentate pentru a ne cauta drepatatea si recupera partile din proprietate furate!?
                Mai mult, rezultatele primelor hotariri ale instantelor din aceasta institutie, au prelungit efectele acestor masuri aberante şi contestate de catre noi in  instanta prin concluziile date de catre completele de judecata din Tribunalului Suceava in prima sedinta, cind au considerat ca plingerile noastre nu sint de competenta teritoriala a acestei instante, delegindule pentru Tribunalul Bucuresti. 
                Va asiguram ca toti petitionarii care au depus dosar la acesta instanta, au domiciliul stabil in localitatile judetului Suceava şi, în mod normal aceste procese trebuiau desfăsurate, conform legii, pe raza de domiciliu a petiţionarilor adica la Tribunalul Suceava..
               Instantele Tribunalului Bucuresti au constatat pe drept ca, de fapt, litigiile privesc petitionarii din judetul Suceava, iar nefiind de competenta lor, au trimis spre deliberare I.C.C.J., care evident le inapoiaza instantelor din judeţul Suceava.
              Considertam ca aceasta practica a constituit  un alt act premeditat de ostilitate a reprezentantilor statului care, cu sprijinul unei părţi aservite a justiţiei a aplicat lovituri sociale inumane având ca scop umilirea celor care au servit statul zeci de ani şi care i-au asigurat şi mentinut faima si respectul in lume..
              Suntem absolut convinşi că nu există în Europa state membre NATO, sau UE care practica astfel de actiuni impotriva slujitiorilor sai.
             Dupa toate cele descrise mai sus, acum intilnim alte surprize, dosarele aflate pe rol si care au fost judecate ne sint respinse ca fiind nefondate, desi in sprijinul sustinerii cauzei stau toate argumentele probatorii si prevederile legale si constiutionale, potrivit carora alta ar trebui sa fie continutul hotaririlor.                                        
            De aceea, în calitatea de garant al independentei justitiei si potrivit  atributiunilor Secţiilor CSM privind cariera judecătorilor şi procurorilor, vă adresam rugamintea de a ne intelege nemultumirile noastre si sa actionati pentu ca aceste cauze sa se bucure de aplicabilitatea justa si corecta a legislatie naţionale şi Europene solicitand tuturor judecatorilor sa  puna in aplicare intrepretarea justa a legilor, in baza carora vom câstiga in mod sigur drepturile pierdute, asa cum de altfel s-a intimplat la mai multe alte instante din tara.
           In cea ce priveste onoarea care ne-a fost terfelita si calcata in picioare, istoria a dovedit ca astfel de samavolnicii nu au mai avut loc în decursul ei, acestea constituind momente de meditatie şi reflectare pentru ca sa nu se mai repete într-un stat de drept.


       Honor et Patria! Vae victis!

            Cu deosebit respect,
PREŞEDINTE FILIALA 1 SUCEAVA A S.C.M.D.,
             Col. (r).
                          Ion COCA

PREŞEDINTE FILIALA 1 CIMPULUNG MOLDOVENESC A S.C.M.D.,
             Col. (r).
                         Marian DUMITRESCU

PREŞEDINTE FILIALA 1 RADAUTI A S.C.M.D.,
             Col. (r).                          
                          Vasile PLACINTA