vineri, 16 octombrie 2015

vineri, 16 octombrie 2015

CAND SE FAC CERERILE DE RECALCULARE SI ACTUALIZARE ?
-         In atentia camarazilor bulversati de diversionistii basisti –

Stimati camarazi,
Legea nr. 223/2015 intra in vigoare la 1 ianuarie 2016. Orice institutie de stat nu poate primi legal o petitie, cerere etc. decat in contextul unei legi operabile, fiind obligata sa o rezolve in maxim 45 de zile! Or, Legea nr. 223 inca nu a intrat in vigoare si pana la data respectiva mai sunt 76 de zile!
Suntem informati ca, pe teritoriu, numai rezervistii M.Ap.N. sunt indemnati de basistii activi sau in rezerva si de slugile lor, a caror onoare sta in calcaiele pocnite in prezenta oricarui sefut vremelnic, sa trimita inutile cereri care vor ajunge matematic la cosul de gunoi. Sunt aceleasi persoane care ne injura sistematic de ani de zile, acuzandu-ne ca va mintim, ca Legea pensiilor militare de stat nu va apare niciodata sau ca, acum ca tot a aparut, nu se va aplica tuturor etc. De ce o fac? Nu numai din prostie fudula, ci, in primul rand, pentru ca le e teama sa nu se descopere la o recalculare generala falsurile la care au recurs cu ocazia aplicarii OUG 1/2011 care a anulat ilegal decizia ICCJ din 7 ianuarie 2011, privind recalcularea si a introdus discriminarea intre rezervisti. Iar sefutii lor sunt disperati sa nu se afle ca au umflat slugile din ordin si fara criterii, pe ... liste.
Legea nr. 223/2015 ca si Legea nr. 241/2013 ca si Legea nr. 134/2014, este copilul de suflet” al SCMD care, sprijinit de sindicatele din M.A.I., a impus-o in ciuda opozitiei „camarazilor” din interior! Ca direct implicati reafirmam ca recalcularea se va aplica tuturor, chiar daca au iesit la pensie pe vremea lui Burebista si ca normele de aplicare nu pot fi elaborate legal (a se citi „date publicitatii”) mai devreme de 1 ianuarie 2016.
De ce unii i-au impus ministrului Apararii Nationale abia acum, la 5 ani dupa aparitia Legii nr. 263/2010, instructiuni privind drepturile de pensie (Ordinul nr. 82/24 august 2015), cand peste 2,5 luni respectiva lege nu ne mai priveste? De ce va bulverseaza indemnandu-va sa faceti inutile cereri de recalculare? Din aceleasi motive pentru care tot incearca fara succes pe langa cei de la M.A.I. si S.R.I. sa eludeze prin norme noua lege: 1) le e lene sa munceasca; 2) nu stiu sa o faca, nefiind specialisti; 3) le e frica sa nu cumva sa raspunda pentru ce ne-au facut in 2010, 2011 si 2012 etc.
In concluzie, va informam de pe acum ca va vom indemna sa depuneti respectivele cereri cu data de 1 ianuarie, in ziua de 3 ianuarie 2016, pentru a-i obliga sa ne rezolve tuturor situatia, nu in 200 de ani cum ar vrea, ci in termen de 45 de zile. In ceea ce priveste atitudinea noastra, cei care se considera militari si nu babe barfitoare gata sa plece urechea la zvonurile diversioniste ale blogurilor basiste, care au drept unic scop desfiintarea SCMD, nu rezolvarea situatiei dvs., sa citeasca pe blogul sindicatului scrisoarea deschisa, trimisa in 14.10. a.c., domnilor gl.bg. dr. Florin MACIU si col. dr. Constantin LUCA.
Suntem ferm hotarati sa-i actionam in justitie pe cei care nu vor sa aplice ci sa ... „interpreteze” Legea, ca de obicei, in defavoarea noastra!
Informandu-va ca, din acest moment, pe toata durata elaborarii si aplicarii normelor, SCMD nu va actiona decat exclusiv in interesul membrilor sai activi, cotizanti la zi,
Am onoarea sa va salut,
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGA