luni, 20 octombrie 2014

                                 

                                       Doamnelor si domnilor,
              Votul final al CNR Alba Iulia 2014 a fost un vot majoritar pentru apararea dreptului la existenta al SCMD. Intelegand obiectivele jocului operativ basist la final de mandat, majoritatea membrilor SCMD si reprezentantii lor din CNR au decis sa treaca peste sentimentele si resentimentele provocate de valul de laturi aruncate, in ultima perioada, cu profesionalism si cu metodele politiei politice, asupra conducerii SCMD si sa apere dreptul la existenta al SCMD, ca singura organizatie capabila sa apere eficient, in actuala conjunctura, interesele tuturor categoriilor de militari si politisti dar si interesele nationale.
             Pana la viitorul CNR, vom revedea, impreuna, proiectul modificarilor la Statut adoptate pe articole, deoarece, sub presiunea tensiunilor acumulate si a grabei, s-au strecurat si erori. De exemplu, introducerea intre sanctiuni a “revocarii”, masura administrativa aplicabila doar in cazul celor numiti, nu si a celor alesi. Impreuna si numai impreuna vom imbunatati functionalitatea sindicatului pentru ca aceasta forma de organizare si metodele ei de actiune au fost cu totul noi pentru toti si toti am fost obligati sa ne adaptam si sa invatam din mers.
          Aducem, asadar, multumiri membrilor CNR care au dat un vot Ratiunii, transmitandu-le, totodata, rugamintea de a-si informa camarazii, amanuntit, asupra celor vazute, auzite, discutate si constatate.
Honor et Patria! Vae Victis!
BIROUL OPERATIV CENTRAL AL SCMD

 P.s.
       Continutul modificarilor statutului ca si cel al plingerii inaintate de catre Dep. juridic/M.Ap.N unei instante judecatoresti din Bucuresti prin care cereau desfiintarea sindicatului nostru,  le voi pune la dispozitia dumneavoastra, imediat ce vor fi primite de catre filiala. 
 Doresc doar sa va informez ca am intilnit colegi, (5-9), care prin incercari de sustinere  vehementa a unor idei pe care le doreau introduse in continutul statutului, rezulta autodesfiintarea sindicatului.
 Nu este vorba de dorinta schimbarii conducerii, aceasta oricum si-a facut cunoscuta disponibilitatea de a demisiona din functiile detinute la data urmatoarelor alegeri, ci de acea dorinta fatisa de a ne face raul care nu ducea decit la autodizolvare!
Presedinte filiala Suceava




                             BIROUL OPERATIV CENTRAL AL SCMD
REZOLUTIA
Intrunit statutar la Alba Iulia in zilele de 17-18.10.2014, CNR al SCMD a adoptat urmatoarele hotarari:
1.      Se proroga componenta si activitatea actualului Comitet Director pana la viitorul CNR, convocat pentru luna noiembrie 2015;
2.      S-a acceptat punctul de vedere al Departamentului Juridic al SCMD prezentat de d-na Col (r) Caloian Monica, privind unele riscuri referitoare la evolutia SCMD.
3.      Modificarile la Statut, votate pe articole, vor fi transmise tuturor filialelor pentru a fi analizate si a se face eventuale noi propuneri, pana la CNR care va da votul final pe Statut. Votul final pe Statut va fi dat la CNR convocat ca urmare a aparitiei Legii sindicatelor sau, in mod obligatoriu, cu o luna inainte de expirarea termenului de 4 ani de la intrarea in vigoare a Legii 62/2011.
4.      Pana la CNR 2015, Departamentul Juridic al SCMD, in cooperare cu filialele, va armoniza ROF cu prevederile articolelor modificate si completate la proiectul de Statut.
5.       Raspunsul dat d-nei Lt Col (r) Cobuz Elena, ramane identic cu cel dat anterior de CNR  2011 - 2013.
6.      Raportul Comisiei de Cenzori va fi trimis tuturor filialelor.
7.      Bugetul pentru anul 2015, nefiind prevazut a fi discutat in acest CNR, se vor aplica prevederile bugetare aprobate la CNR 2013.

Aceasta rezolutie a fost adoptata de membrii CNR cu 58 de voturi.