luni, 24 octombrie 2011

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN
REZERVA SI RETRAGERE
COMUNICAT DE PRESA
24.10.2011
Trăim un moment simbolic in istoria poporului roman, inscris in calendarul sarbatorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua armatei romane. Este o zi de glorie si de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, ostirea noastra si-a ingemanat faptele de arme cu soarta neamului romanesc, indeplinindu-si misiunea nobila de a apara unitatea nationala si integritatea teritoriala a statului roman.
Cu acest prilej ne adresăm nu numai armatei române din cadrul căreia facem parte organic cu toată ființa noastră ,ci tuturor cetățenilor cu un gând bun pentru o construcţie comună!
Este un salut prietenesc cu ocazia zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Române!
Ziua de 25 Octombrie a reprezentat şi continuă să reprezinte un moment cu valoare de referinţă atât pentru cei care poartă cu onoare şi mândrie uniforma militară, cât şi pentru întregul nostru popor. Este ziua în care ostaşii Armatei Române au pus capăt ocupaţiei străine, eliberând ultimele plaiuri de pământ românesc. Mărturie vie a acelor vremuri sunt astăzi bravii veterani de război şi urmaşii tuturor eroilor căzuţi pe câmpurile de bătălie. 25 Octombrie constituie, mai presus de toate, un înălţător şi pios moment de aducere aminte a celor care au luptat până la sacrificiul suprem pe fronturile cumplite ale ultimei conflagraţii mondiale şi, a glorioaselor fapte de arme ale bunilor noştri părinţi şi bunici.
Respectul fata de ostirea acestei tari rezulta din atitudinea inaintasilor, creatorii ei, incepind cu marii domnitori ce au infaptuit statele romanesti, apoi Cuza Voda cu reformele facute si cei care au urmat. Iata ce insera in testamentul sau , la 14/26 februarie 1899 fauritorul reintregirii acestei tari, domnia sa CAROL I „...... am reusit sa ridic, la gurile Dunarii si la Marea Neagra, un stat inzestrat cu o buna armata si cu toate mijloacele, spre a putea mentine frumoasa sa pozitie si realiza inaltele sale aspiratiuni. ......... Am trait si mor cu deviza care straluceste in armele Romaniei.....Doresc sa fiu imbracat in uniforma de general (mica tinuta, cum am purtat-o in toate zilele), cu decoratiile de razboi si numai Steaua Romaniei si Crucea de Hohenzollern, pe piept........
.......Trimit armatei mele, pe care am ingrijit-o cu dragoste si careia m-am inchinat cu toata inima, cea din urma salutare, rugand-o a-mi pastra o amintire calda.....”
România este o ţară apărată, salvată şi reîntregită mereu prin sacrificiul ostaşului român! Ostaşul a avut gradul de la soldat la mareşal şi credinţa unică în ONOARE?! Iar onoarea lui a avut mereu dimensiunea ţării!
Apreciem fără teama de a greși ,că ostaşii României, de la trupele operative până la veterani de război și cadre militare în rezervă , avem ceea ce clasa politică care ne conduce de peste doi ani de zile nu mai este, ONOARE!
Cu prilejul acestei zile nu mai vrem să auzim discursurile prezidențiale si ministeriale prin acele voci ironice, cinice, ameninţătoare, inventând în fiecare clipă justificări in numele crizei ca sa acceptam sa trăim o perioadă de maximă umilinţă pentru cetăţeanul roman! Noi nu mai avem libertate şi drepturi în propria noastră ţară!
Birourile operative a Filialalelor 1 Suceava, Radauti, Cimpulung Moldovenesc si Falticeni al SCMD(RR), organizatie democratica, cu personalitate juridica, constituita in temeiul Leg. 54/2003, care reuneste fara discriminare, in baza liberului consimtamint, cadre militare in rezerva si retragere ce provin din toate structurile SISTEMULUI DE APARARE, SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA, condamna cu fermitate si dezaproba
aceasta guvernare, care in numele crizei ne amputează drepturile legitime si distruge sperantele îndreptățite ale unui popor greu încercat , pentru un un viitor mai bun!

Condamnam atitudinea neconforma cu statutul profesional a unor magistrati care au judecat cauzele conflictului de munca din TRIBUNALUL Suceava si care fara a tine cont de prevederile legale stipulate in legile de referinta si ignorind prezenta in sala de judecata a reclamantilor, toti cu domiciliul in jud. Suceava, au decis sa timita cele peste 150 de dosare (din cele 21.753 deschise la nivelul intregului sindicat) la Tribunalul Bucuresti, invocind competenta dupa materie.
In temeiul art. 154 aln.1 din Legea 263/2010 care arata ca „....cererile indreptate impotriva Caselor Nationale de Pensii, ..........se adreseaza instantei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau sediul reclamantul...”, adica noi cei peste 150 de impricinati si multi altii care vor veni din acest judet, imediat ce vor fi emise noile decizii de revizuire a pensiilor.
Facem cunoscut opiniei piblice ca Tribunalul Bucuresti a luat deja in discutie aceste dosare si urmeaza sa le restituie spre judecare colegilor din Suceava. Cui folosește această tergiversare care duce la prelungirea nejustifcată a termenelor de soluționare a dosarelor, o prelungire de timp pentru aplicarea hotaririlor si evident acutizarea problemelor de anatate ale acestor ‚victime!?
Consideram ca aceasta atitudine se inscrie in linia generala manifestata si de catre ceilalti reprezentati a statului, fara interes fata de conflictul de munca si nemultumirile acestei categorii socio-profesionale, denumite de premierul tarii ca fiind “asistati”, “nesimtiti”, iar mai nou “bineficiari” si cerem acestora sa aplice adevaratele valori profesionale pe care stim ca le detin, dar dau dovada de obedienta.
Cerem acestor guvernatori sa constientizeze ca masurile luate nu anihileaza criza, ci aduc bogatii intregii camarile politice, pe spinarea intregului popor, iar pentru cei care am lucrat in sectorul de apărare publică și sguranță națională să legifereze:
• Abrogarea tuturor legilor si actelor normative care anuleaza categoria socio-profesionala a militarilor drepturile dobandite legal si pe acelea care ii discrimineaza fata de celelalte categorii sociale,in concret-Legea 329/2008,Legea 119/2010,Legea 263/2010,
• Recunoasterea SCMD ca reprezentat al militarilor in rezerva si retragere pentru apararea drepturilor acestora,partener de dialog in relatia cu structurile si institutiile statului la nivel central si local,cu administratia publica centrala si locala,
• Initierea si votarea in Parlament a unei legi ocupationale pentru militarii din toate structurile Sistemului National de Aparare care sa respecte legislatia europeana in domeniu,prin care sa fie recunoscute atat contributiile la bugetul de stat pentru plata pensiilor,dar si compensarea tuturor constrangerilor, privatiunilor,limitarilor de drepturi si interdictiilor impuse de profesia de militar,
• Depolitizarea tuturor structurilor de conducere din institutiile Sistemului National de Aparare si Ordine Publica si promovarea in cariera militara, exclusiv pe criterii de profesionalism si competenta.
Invitatăm la colaborare toate sindicatele, federatiile sindicale si ONG-urile partenere ale SCMD si ale Fundatiei FACIAS (Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului)!
Scopul este ca dumneavoastră și noi in dubla noastră calitate de membri de drept ai Societatii civile (ca militari si sindicalisti) să ne grupăm in jurul unui program coerent de actiune civica, in douasprezece puncte, de larg interes national, numit PLATFORMA CIVICA, program votat de reprezentantii de drept ai Societatii civile si care are urmatorul continut:
1. Dreptul inalienabil si neingradit la munca decenta, fapt ce presupune:
-Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore, prin contracte
colective si individuale
-Libertatea alegerii locului de munca
-Salarii decente
-Protectie sociala
-Dialog social
-Pensii decente
-Alocatii pentru copii
-Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilitati.
2. Dreptul inalienabil si nerestrictionat al cetateanului la proprietate mobila, imobila si de calitate (grad militar, titlu stiintific, pensie dobandita, drept de autor sau proprietate intelectuala, etc).
3. Dreptul inalienabil de proprietate al natiunii romane asupra solului, subsolului, apelor, spatiului maritim si aerian romanesc.
4. Dreptul la sanatate fapt ce presupune refacerea retelei de spitale si unitati medicale de stat, a productiei farmaceutice romanesti si interzicerea desfiintarii Institutului Cantacuzino.
5. Dreptul la educatie prin reforma invatamantului in interesul imediat si de perspectiva al natiunii romane, cu interzicerea stricta a politizarii acestuia.
6. Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc.
7. Dreptul la cultura romaneasca si europeana, prin depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.
8. Dreptul la siguranta nationala, prin refacerea si depolitizarea completa a structurilor militare, de ordine publica, siguranta nationala, penitenciare si reinvestirea in productia romaneasca de aparare.
9. Dreptul inalienabil al natiunii romane la un stat social, ca expresie a vointei si intereselor cetatenilor.
10. Dreptul la un guvern responsabil in fata natiunii.
11. Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.
12. Dreptul cetatenilor de a declansa procedura de suspendare a Presedintelui prin depunerea unui milion de semnaturi.
Birourile operative