duminică, 16 ianuarie 2011

COMUNICAT
Sîmbată, 15 ianuarie 2011, în prezenţa a 92 de membri
s-a desfaşurat Adunarea Generală a SCMD-Filiala 1 Suceava
La punctul unul al ordinii de zi s-a prezentat, de către col.(r) Dunmitrescu Marian, Ghidul cu demersurile si activitatile filialelor sindicatului cadrelor militare disponibilizate pentru CONTESTAREA DECIZIILOR DE RECALCULARE A PENSIILOR
La punctul doi al ordinii de zi, col.(r) Coca ION a făcut următoarele precizări:
-Pînă la 19 ianuarie 2010 se vor semna şi înainta la Bucureşti cele trei tabele necesare acţiunilor în justiţie în curs de desfăşurare
-Programul de lucru la sediul Sindicatului va fi următorul:
-luni-miercuri –vineri- simbata -10.00-13.00,
- marti si joi – 17.00-19.00
In continuare, presedintele filialei a prezentat membrii serviciului de permanenta din cadrul biroului operativ si a facutapel pentru inscrierea de membri voluntari. Adunarea Generala a stabilit un numar de 15 membri , care se vor ocupa de dosarele de inscriere in SCMD, de indrumarea membrilor de sindicat pentru intocmirea dosarelor personale, ce se vor inainta instantelor de judecata.
NU SE VOR PRIMI DECAT DOSARELE COMPLETE SI NUMAI A MEMBRILOR DE SINDICAT CARE AU PLATIT INTEGRAL COTIZATIA PE 2011!
La punctul trei al ordinii de zi, col.rez. Mihaescu Viorel a prezentat cele doua modele de contestatie care se vor inainta de catre membrii de sindicat celor trei Case de pensii, respactiv:M.Ap.N., M.A.I. si S.R.I.
S-a recomandat studierea cu mare atenţie a acestor documente
În perioada următoare fiecare membru al sindicatului TREBUIE să pregătească un dosar, sau plic pe care se vor scrie urmatoarele date:numele si prenumele, adresa de domiciliu , judetul si vor cuprinde următoarele documente:
-copie dupa CI/BI
-copie dupa vechea Decizie de pensionare.
-copie dupa noua Decizie de pensionare şi copie după plicul cu care a fost primită;
-copie dupa/sau vechiul talon de pensie pe luna decembrie 2010;
-copie dupa /sau noul talon de pensie pe luna ianuarie 2011;
In timpul prezentarii acestor date, s-a facut propunerea de catre un membru prezent la adunare sa luam in calcul si extrasul de cont, propunere aprobata de catre participanti, deci si
-extras de cont in situatia cand nu a primit noul talon sau noua decizie;
- copie dupa orice alt document(corespondenţă) primit din partea caselor de pensii, ministere, sau alte institutii, in problema pensiilor;
- copie dupa scrisorile pe care cei care nu s-au deplasat la CMJ, le-au primit la domiciliu si plicul cu data postei;
- copie simpla dupa contestaţia la decizia de pensionare
La punctul patru al ordinii de zi, presedintele filialei a prezentat o varianta de anuntare a membrilor de filiala, iar in urma discutiilor s-a concluzionat necesitatea folosirii unui sistem de anuntare mai concret, pe grupuri de oameni.
La punctul cinci al ordinii de zi, col. rez. Ieremiea Ion, a supus discutiilor necesitatea de a se completa cu responsabili din filiala, SISTEMUL DE STRUCTURI CONSULTATIV-EXECUTIVE, conform prevederilor din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE.
Conform propunerilor facute, toate functiile privind responsabilitatile libere au fost completate cu membrii alesi.
La punctul sase al ordinii de zi, au fost semnate cele cinci exemplare ale tabelelor cu membrii de filiala inscrisi dupa 31.12.2010, tabelele pentru împuternicirea Col.(r) dr. Mircea Dogaru sa-i reprezinte ca intimanţi reclamanţi în sentinţa I.C.C.J.privind suspendarea definitivă şi irevocabilă a H.G. nr.735/2010, urmind a beneficia de toate drepturile legale ce decurg din această calitate.
La punctul sapte al ordinii de zi, presedintele de filiala a prezentat participantilor toate comunicarile emise filialei de catre conducerea sindicatului in acest inceput de an.
La punctul opt al ordinii de zi, col. rez. Ieremiea Ion, a prezentat initiativa cetataneasca de revizuire a Constitutiei, Participantii la adunare hotarind sa punem in aplicare actiunea de colectare de semnaturi, in tabelele model puse la dispozitie, fiecare semnatar urmind a inapoia tabelele la data de 24.01.2011.
La punctul noua al ordinii de zi, presedintele de filiala a prezentat participantilor propunerea conducerii de sindicat ca in ziua de 24 ianuarie 2011, sa punem in aplicare actiunea ”unitatea si solidaritatea” pentru:
-respectarea principiilor de drept intrenational,
-respectarea legislatiei europene,
-respectarea Constitutiei, propunere acceptata cu unanimitate de voturi
Asadar impreuna cu colegii din filiala radauteana de sindicat, la care va rugam sa aduceti si membrii de familie, vom picheta din nou cladirea Prefecturi si vom inainta o somatie reprezentatntului guvernului in acest judet, privind doleantele noastre.
Au fost prezentate in continuare măsurile ce se impun pentru buna desfăşurare a protestului, respective:
-prezentarea se va face pe platoul din faţa Prefecturii la ora
12.00;
-nu se va purta ţinuta militară;
-se vor distribui vestele cu insemnele sindicatului;
-se va manifesta mare atenţie persoanelor care nu aparţin sindicatului, infiltrate pentru a produce diverse incidente;
-atenţie la persoanele în stare de ebrietate,să fie izolate şi îndepărtete de urgenţă;
-nu se va proceda la provocarea organelor de ordine, nu se vor arunca diferite obiecte spre sediul Prefecturii;
-se vor scanda, pe cit posibil, doar lozincile lansate de vorbitori;
-pe timpul luărilor de cuvînt se va acorda atenţie maximă vorbitorilor, evitind bruierea acestora; -vor lua cuvîntul în principiu preşedintele filialei, reprezentanţi din garnizoanele Suceava, Cimpulung-Moldovenesc, Vatra Dornei, Falticeni,Gura Homorului, Radauti precum şi reprezentanti al M.A.I si al S.R.I.;
- Activitatea se va încheia la ora 13.30, cînd se va părăsi dispozitivul în ordine;
- Vestele şi celelalte materiale se vor preda la sediul sindicatului.
Membrii din Filiala 1 Suceava au solicitat preşedintelui SCMD participarea la acţiunile de la Bucureşti din 24.01.2011 cu suportarea cheltuielilor de deplasare din contributia fiecarui participant, sens in care seva actiona pentru reusita aintentiilor acestora.
Efectivul filialei la data de 15.01.2011, contine un numar de 96 de membri. Facem in contiinuare apel catre toti camarazii nostri, indiferent de institutia in care a lucrat, sa ni se alature in marea batalie juridica care urmeaza ca sindicatul sa o puna in aplicare!

Presedintele Filialei 1 Suceavaa A SCMD
Col.rez. Coca Ion