luni, 1 noiembrie 2010

PENTRU TOŢI PENSIONARII SUCEVENI
din institutiile de aparare si ordine publica !


Vă supun atenţiei urmatoarele aspecte

Dupa cate am constat, mare parte dintre dvs. nu faceti parte din absolut nici o organizatie care sa va reprezinte drepturile. Este foarte important ca în contextul în care pensiile militare vor fi recalculate în mod retroactiv - aşa cum doar în România se putea întâmpla- fiecare dintre noi trebuie să aparţinem unei organizaţii sau mai multora care să ne reprezinte interesele în raport cu statul român.
Există procese intentate Guvernului României atât de către ANCMRR, dar şi de către SCMD sau chiar de către persoane fizice. Din consultările pe care le-am avut cu diverşi colegi, am ajuns la concluzia că există o problemă care ne va privi pe toţi: hotărârile judecătoreşti în astfel de procese, sunt individuale pt. persoanele fizice sau juridice care au intentat aceste procese.
Prin urmare, nefiind membru al nici unei organizaţii, există posibilitatea ca o rezoluţie într-un astfel de proces să fie aplicată doar membrilor organizaţiei care a intentat procesul şi nu tuturor rezerviştilor.
Pe de altă parte, în privinţa intoxicării apărute cum că pensiile militare nu scad în urma recalculării, poate chiar cresc - poate fi corectă pt. anumite exemple, însă v-aş ruga să nu uitaţi:
- nu avem absolut nicio garanţie, este o simplă declaraţie verbală ca si multele altele;
-unde ne vom regasi si ce statut-categorie sociala vom primi;
- de la 01.01.2011 - pensiile "nesimtite" nu se mai actualizează conform Legii 80/1995 şi Legii 164/2001 (ori de câte ori cresc salariile omologilor noştri în activitate) ci vom fi agăţaţi˝ de punctul de pensie al persoanelor civile - de parcă noi am fi lucrat doar 8 ore pe zi, de luni până vineri - şi nu am fi fost după cum bine ştiţi cu lunile prin aplicaţii, în serviciul operativ, misiuni operative, sau alte activităţi. Niciodată această recalculare nu va lua în calcul decât veniturile noastre care au fost fixe indiferent de timpul de lucru, idem contribuţia - niciodată şi munca nenormată - spre deosebire de ceilalţi ˝unitari˝. Orice ˝unitar˝ este plătit la ˝oră˝ - dacă depăşeşte 8 de ore de lucru, are un salariu cf. Codului Muncii (care nu se aplică militarilor) cu minim 75% mai mare pt. fiecare oră suplimentară lucrată, automat o contribuţie la pensie mai mare şi o pensie mai mare. Noi - nu. Şi atunci cum să acceptăm să fim˝unitari˝ dacă nu am beneficiat niciodată de ˝privilegiile˝ celorlalţi ˝unitari˝, ci doar de restricţii speciale la drepturi şi libertăţi (interdicţia de a detine firmă, interdicţia de a avea un al 2-lea job, interdicţia de a nu candida la vreo funcţie publică, interdicţia de a nu face parte din partide etc.), evident pe timpul activitatilor noastre ca activi, restricţii pe care nici un alt ˝unitar˝ nu le are!?
Foarte multe garnizoane din ţară au deja în afară de filiale ANCMRR (care cf.Statutului funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare, deci sint sceptic privind procesele si finalitatea lor) şi filiale ale SCMD. Fiecare din cele doua organizatii amintite au procese pe rol, însă cu cauze diferite - de aceea, din punctul meu de vedere, chiar dacă sunteţi membri ai ANCMRR, este extrem de util să vă înscrieţi şi în SCMD - sunteţi reprezentaţi de 2 organizaţii, iar SCMD a dovedit prin întreaga activitate că luptă decis si deschis pt. drepturile noastre!

Camarazi, luati act ca putem deveni un sindicat puternic daca:
- lasam deoparte orgoliile si mandria personala exagerata;
- ne reactivam spiritul organizational care ne caracterizeaza ;
- la versul “unire in cuget si simntiri” adugam si in actiune ;
- stim permanent pe ce aliati ne putem baza ;
- monitorizam permanent adversarul si ii anticipam
miscarile ;
- avem o comunicare corecta si deschisa pe orizontala si
verticala permanent in organizatia noastra;
- stim permanent cum sa contracaram dictonul « divide et
impera » principiu din pacate major in societate la data
actuala.
- ne implicam declarativ si faptic in obiectivul declarat al
existentei sindicatului ;
- daca vom rezista tentatiilor oferite de mai marii zilei ;
Ne exprimam increderea ca putem realiza acest
deziderat!

Col.rez. Ion Coca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu