SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI RETRAGERE
COMUNICAT DE PRESA
Astazi 30.03.2011, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si Retragere ( SCMD ) - Filialele Suceava si Radauti, au depus la Tribunalul Suceava un alt lot de 170 de dosare a membrilor sai. In continutul cererii de chemare in judecata a Map.N si a M.A.I., solicitam instantei de judecata ca prin hotarirea pe care o va pronunta sa dispuna exceptia nulitatii absolute a deciziei de recalculare, respectarea principiilor de drept si a legislatiei europene in domeniu, pentru a ne pastra statutul de militar si gradele militare si profesionale pe care le-am obtinut in anii de pregatire, munca si sacrificii.
Facem cunoscut din nou ca sistemul de pensie ocupationala a fost aliniat permanent la legislatia europeana si nu a fost „fabricat” dupa anul 1990. Legea 164/2001 a pensiilor militare (179/2001-pentru politisti) au fost concepute cu concursul specialistilor in domeniu din statele membre NATO si ai Uniunii Europene, indeplinind criteriile si principiile de drept international.
Prin urmare, noi cerem revenirea la prevederile acestor legi si mentinerea statutului de cadru militar in rezerva sau retragere, cu toate drepturile stipulate de acest statut.
Facem cunoscuta nemultumirea noastra fata de hotarirea pronuntata de catre completul de judecata a Tribunalului Suceava, care in data de 21.030.2011. din oficiu, a ridicat excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Suceava, pe care a şi admis-o şi a declinat
competenţa spre Tribunalul Bucureşti. Apreciem ca sau ignorat in totalitate continutul unor articole de lege cu privire la competenta teritoriala,
Astfel, in Legea 263/2011 la art.152, se stipuleaza ca
”Jurisdictia asigurarilor sociale se realizeaza prin tribunale si curti de apel”, iar la art.154, din aceeasi lege, se face mentiunea ca
“ Cererile indreptate impotriva CNPP, a caselor teritoriale de pensii sau impotriva caselor de pensii sectoriale se adreseaza instantei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul ori sediul reclamantul” .
Indiferent de timpil fizic care est luat in calcul, cel de la finele anului sau cel actual, legislatia in vigoare la acea data prevedea aceleasi aspecte. Spre exemplu daca apelam la Leg.19/2000, rezulta:
Art. 155. - Tribunalele soluţionează în primă instanţă litigiile privind:
a) modul de calcul şi de depunere a contribuţiei de asigurări sociale;
b) modul de stabilire a majorărilor de întârziere;
c) înregistrarea, evidenţa şi certificarea contribuţiei de asigurări sociale;
d) deciziile de pensionare;
e) refuzul nejustificat de rezolvare a unei cereri privind drepturile de asigurări sociale;
f) modul de stabilire şi de plată a pensiilor, a indemnizaţiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale;
g) plângerile împotriva proceselor-verbale de contravenţii încheiate conform prezentei legi;
h) contestaţiile împotriva măsurilor de executare silită, dispuse în baza prezentei legi;
i) alte drepturi şi obligaţii de asigurări sociale născute în temeiul prezentei legi.
Art. 156. - Cererile îndreptate împotriva CNPAS sau împotriva caselor teritoriale de pensii se adresează instanţei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul reclamantul. Celelalte cereri se adresează instanţei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul pârâtul.
Art. 157. - (1) Împotriva hotărârilor tribunalelor se poate face recurs la curtea de apel competentă.
(2) Hotărârile curţilor de apel, precum şi hotărârile tribunalelor, neatacate cu recurs în termen, sunt definitive şi irevocabile.
iar daca facem apel la O.U.nr.1/2011, rezulta:
Art. 22. -(1) Impotriva deciziilor de pensie revizuite se poate introduce contestatie, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.
(2) Deciziile comisiilor de contestatii pot fi atacate in instanta, potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Procedura de contestare a deciziilor de pensie rezultate in urma recalcularii este cea prevazuta de legea in vigoare la data emiterii acestora.
În concluzie, noi credem ca dintr-o rea vointa toate dosarele vor fi declinate la Tribunalul Bucureşti, iar acesta va fi instanţa care va delina competenţa spre Tribunalul SUCEAVA.
În această situaţie, prin regulatorul de competenţă, o instanţă superioară în grad, va decide cine este competent teritorial să judece cauzele, Tribunalul SUCEAVA sau Tribunalul Bucureşti. Deci pina la urma judecarea lor se va face tot la Suceava , unde i-si au domiciliul reclamantii, consecinţa acestei masuri duce doar la perioada de judecată care se va prelungi cu cel puţin 3 luni.
PRESEDINTE A SCMD
Filiala 1 Suceava--- --------------Filiala Radauti
Col.(r) Ion COCA---------- Col.(r) Vasile PLACINTA
joi, 31 martie 2011
duminică, 27 martie 2011
Adresele de expeditie a contestatiilor:
Comisia de contestatii pensii din MApN, Bucuresti, str. Drumul Taberei, nr. 7-9, Sector 6, Cod postal 061416;
Comisia de contestatii pensii din MAI, Bucuresti, str. George Georgescu, nr.3, Sector 4, Cod postal 040131;
Comisia de contestatii pensii din SRI, Bucuresti, Unitatea Militara 0472 Bucuresti
Comisia de contestatii pensii din MApN, Bucuresti, str. Drumul Taberei, nr. 7-9, Sector 6, Cod postal 061416;
Comisia de contestatii pensii din MAI, Bucuresti, str. George Georgescu, nr.3, Sector 4, Cod postal 040131;
Comisia de contestatii pensii din SRI, Bucuresti, Unitatea Militara 0472 Bucuresti
Model contestație M.Ap.N. (identice sint si pentru M.A.I. si S.R.I.)
Comisia de Contestaţii din cadrul Ministerului Apararii Nationale
DOMNULE PREŞEDINTE
Subsemnatul ,..............................................................................................., membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere ( în continuare „SCMD”), domiciliat(ă) în localitatea (comuna) ................. , str. .......... nr. ........., bl. ........ ap. ............, jud./ sect. ........, posesor al actului de identitate seria ........... nr. ........ , eliberat de .............................. la data de ............................ CNP ................................., cu dosar pensie nr. .......................... depun prezenta
CONTESTAŢIE
împotriva Deciziei de revizuire a pensiei nr. ......./.................. emisă de Ministerul Apărării Naţionale – Casa se Pensii Sectorială, prin care solicit:
• Anularea deciziei de revizuire a pensiei ca netemeinică şi nelegală
pentru următoarele
MOTIVE
A. Nulitatea absolută a deciziei de revizuire
1. Decizia de revizuire a subsemnatului a fost emisă de către Ministerul Apărării Naţionale după data de 23 decembrie 2010.
2. În conformitate cu dispozițiile art. 193 alin (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii:
Art. 193
Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2011 cu excepţia art. 70 alin. (1), art. 132, 135 şi art. 194 care intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României partea I (s.ns).
3. Legea nr. 263/2010 a fost publicată în Monitorul oficial al României, partea I, la data de 20 decembrie 2010, iar de la data de 23 decembrie 2010 au intrat în vigoare dispoziţiile art. 132 şi art. 135, care sunt relevante în speţă.
4. În conformitate cu dispoziţiile art. 132 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 263/2010:
Art. 132.
(1) Casele de pensii sectoriale se înfiinţează în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după caz, ca structuri cu personalitate juridică şi cu sediul în municipiul Bucureşti.
(2) Casele sectoriale prevăzute la alin. (1) sunt succesoare de drept ale structurii organizatorice responsabile cu pensiile din instituţiile menţionate la alin. (1). (s.ns)
5. Aşadar, la data de 23 decembrie 2010 s-a înfiinţat de drept, ope legis, cu personalitate juridică, Casa sectorială de pensii, care a preluat la acea dată toate atribuţiile fostelor structuri organizatorice din cadrul Ministerului Apararii Nationale.
6. Altfel spus, începând cu data de 23 decembrie 2010 Ministerul Apararii Nationale a fost golit de orice competenţă cu privire la recalcularea pensiilor.
7. Pe cale de consecință Ministerul Apararii National nu mai avea nici o competenţă să emită decizii de revizuire a pensiilor, deoarece atribuţiile sale fuseseră transferate Casei de Pensii Sectoriale.
8. Persoana juridică ce avea competenţa să emită decizia de revizuire a pensiei este Casa sectorială de Pensii şi nu Ministerul Apărării Naţionale.
9. În conformitate cu dispoziţiile art. 105 din Legea nr. 263/2010:
Art. 105
In sistemul public de pensii, pensiile se plătesc de la data acordării, stabilita prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, după caz, cu excepția pensiei anticipate si a pensiei anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat. (s.ns)
10. În conformitate cu dispoziţiile art. 106 alin. (1) din Legea nr. 263/2010:
Art. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.
11. Aşadar, Casele sectoriale de pensii sunt cele care au competenţa emiterii deciziilor de pensionare precum şi a deciziilor de revizuire aşa cum rezultă cu claritate din dispoziţiile art. 107 alin. (1) şi (3) din acelaşi act normativ:
Art. 107
(1) In situația in care, ulterior stabilirii si/sau plății drepturilor de pensie, se constata diferențe intre sumele stabilite si/sau plătite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
[...]
(3) Pensia poate fi recalculata prin adăugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
12. De asemenea, principalele atribuţii ale Casei sectoriale de pensii sunt stabilite prin art. 139 din Legea nr. 263/2010 care enumeră principalele atribuţii:
Art. 139
In aplicarea prevederilor prezentei legi, casele teritoriale de pensii si casele de pensii sectoriale îndeplinesc, in principal, următoarele atribuții:
[...]
13. În concluzie, deciziile emise de Ministerul Apărării Naţionale sunt nule de drept deoarece sunt emise de o persoană juridică fără competenţă.
14. Am demonstrat că în conformitate cu art. 193 din Legea nr. 263/2010, la data de 23 decembrie 2010 au fost înfiinţate, în temeiul legi Casele sectoriale de pensii care au preluat toate atribuţiile fostelor structuri organizatorice existente la Ministerul Apărării Naţionale, golind de orice competenţă Ministerul în a mai emite decizii de revizuire.
15. Am arătat că în conformitate cu dispozițiile art. 105, art. 106 art. 107 şi ar. 139 Casele sectoriale de pensii au atribuţii în emiterea deciziilor de revizuire
B. Cu privire la cuantumul pensiei
16. Din buletinul de calcul ataşat deciziei de revizuire contest următoarele :
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
17. Din analiza datelor inscrise in actele anexate la decizia de pensie, nu rezulta documentele care au stat la baza calcului pensiei militare, în conformitate cu art.5 din O.G. nr. 33/2002, modificată și aprobată prin Legea nr. 223/2002 care reglementează eliberarea certificatelor și adeverințelor de către autoritățile publice centrale și locale. Invocarea acestor documente este imperios necesara avand in vedere ca in activitate, cadrul militar nu a beneficiat de o carte de munca pentru a-si putea verifica acum realitatea datelor inscrise in decizia de pensiei si in actele anexate. De asemenea, nu poate fi prezumat faptul ca, din memorie, o persoana aflata la pensie, deci la o anumita varsta, poate sa-si aminteasca cu exactitate ce suma de bani a primit in fiecare luna cu ani in urma.
18. OUG 1/2011 aduce in discutie, la revizuirea pensiei militare, majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele in care in activitate pensionarul militar a desfasurat activitati in locurile de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei in vigoare la acea data. Din analiza deciziei nu rezulta care sunt grupele de munca avute in vedere si implicit punctajul lunar corespunzator.
19. Din calculul evidentiat in decizia de revizuire, nu rezulta care sunt perioadele pentru care nu au fost identificate state de plata – care au dus implicit la o ajustare a cuantumului pensiei. In conditiile in care nu mi se poate atribui nici o culpa legata de acest aspect, va rog sa-mi comunicati care sunt aceste perioade, precum si demersurile facute de cei abilitati pentru a identifica statele de plata lipsa, avand in vedere ca unul din motivele pentru care a fost adoptata aceasta ordonanta a fost obligarea emitentului de a obtine exclusiv toate documentele ce stau la baza calcului pensiei revizuite
20. Abuzul de nelegalitate al emiterii deciziei de revizuire, rezultă și din faptul că efectele sale se nasc de la data de 01.01.2011, încălcându-se principiul neretroactivității legii, conform prevederilor constituționale.
Faţă de toate cele de mai sus solicit anularea deciziei de revizuire pe care am contestat-o la Comisia de contestaţii.
Anexez copia deciziei de revizuire a pensiei.
Data Semnătura
DOMNULUI PREŞEDINTE AL COMISIEI DE CONTESTAŢII DIN CADRUL MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE
Comisia de Contestaţii din cadrul Ministerului Apararii Nationale
DOMNULE PREŞEDINTE
Subsemnatul ,..............................................................................................., membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere ( în continuare „SCMD”), domiciliat(ă) în localitatea (comuna) ................. , str. .......... nr. ........., bl. ........ ap. ............, jud./ sect. ........, posesor al actului de identitate seria ........... nr. ........ , eliberat de .............................. la data de ............................ CNP ................................., cu dosar pensie nr. .......................... depun prezenta
CONTESTAŢIE
împotriva Deciziei de revizuire a pensiei nr. ......./.................. emisă de Ministerul Apărării Naţionale – Casa se Pensii Sectorială, prin care solicit:
• Anularea deciziei de revizuire a pensiei ca netemeinică şi nelegală
pentru următoarele
MOTIVE
A. Nulitatea absolută a deciziei de revizuire
1. Decizia de revizuire a subsemnatului a fost emisă de către Ministerul Apărării Naţionale după data de 23 decembrie 2010.
2. În conformitate cu dispozițiile art. 193 alin (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii:
Art. 193
Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2011 cu excepţia art. 70 alin. (1), art. 132, 135 şi art. 194 care intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României partea I (s.ns).
3. Legea nr. 263/2010 a fost publicată în Monitorul oficial al României, partea I, la data de 20 decembrie 2010, iar de la data de 23 decembrie 2010 au intrat în vigoare dispoziţiile art. 132 şi art. 135, care sunt relevante în speţă.
4. În conformitate cu dispoziţiile art. 132 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 263/2010:
Art. 132.
(1) Casele de pensii sectoriale se înfiinţează în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după caz, ca structuri cu personalitate juridică şi cu sediul în municipiul Bucureşti.
(2) Casele sectoriale prevăzute la alin. (1) sunt succesoare de drept ale structurii organizatorice responsabile cu pensiile din instituţiile menţionate la alin. (1). (s.ns)
5. Aşadar, la data de 23 decembrie 2010 s-a înfiinţat de drept, ope legis, cu personalitate juridică, Casa sectorială de pensii, care a preluat la acea dată toate atribuţiile fostelor structuri organizatorice din cadrul Ministerului Apararii Nationale.
6. Altfel spus, începând cu data de 23 decembrie 2010 Ministerul Apararii Nationale a fost golit de orice competenţă cu privire la recalcularea pensiilor.
7. Pe cale de consecință Ministerul Apararii National nu mai avea nici o competenţă să emită decizii de revizuire a pensiilor, deoarece atribuţiile sale fuseseră transferate Casei de Pensii Sectoriale.
8. Persoana juridică ce avea competenţa să emită decizia de revizuire a pensiei este Casa sectorială de Pensii şi nu Ministerul Apărării Naţionale.
9. În conformitate cu dispoziţiile art. 105 din Legea nr. 263/2010:
Art. 105
In sistemul public de pensii, pensiile se plătesc de la data acordării, stabilita prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, după caz, cu excepția pensiei anticipate si a pensiei anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat. (s.ns)
10. În conformitate cu dispoziţiile art. 106 alin. (1) din Legea nr. 263/2010:
Art. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.
11. Aşadar, Casele sectoriale de pensii sunt cele care au competenţa emiterii deciziilor de pensionare precum şi a deciziilor de revizuire aşa cum rezultă cu claritate din dispoziţiile art. 107 alin. (1) şi (3) din acelaşi act normativ:
Art. 107
(1) In situația in care, ulterior stabilirii si/sau plății drepturilor de pensie, se constata diferențe intre sumele stabilite si/sau plătite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
[...]
(3) Pensia poate fi recalculata prin adăugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
12. De asemenea, principalele atribuţii ale Casei sectoriale de pensii sunt stabilite prin art. 139 din Legea nr. 263/2010 care enumeră principalele atribuţii:
Art. 139
In aplicarea prevederilor prezentei legi, casele teritoriale de pensii si casele de pensii sectoriale îndeplinesc, in principal, următoarele atribuții:
[...]
13. În concluzie, deciziile emise de Ministerul Apărării Naţionale sunt nule de drept deoarece sunt emise de o persoană juridică fără competenţă.
14. Am demonstrat că în conformitate cu art. 193 din Legea nr. 263/2010, la data de 23 decembrie 2010 au fost înfiinţate, în temeiul legi Casele sectoriale de pensii care au preluat toate atribuţiile fostelor structuri organizatorice existente la Ministerul Apărării Naţionale, golind de orice competenţă Ministerul în a mai emite decizii de revizuire.
15. Am arătat că în conformitate cu dispozițiile art. 105, art. 106 art. 107 şi ar. 139 Casele sectoriale de pensii au atribuţii în emiterea deciziilor de revizuire
B. Cu privire la cuantumul pensiei
16. Din buletinul de calcul ataşat deciziei de revizuire contest următoarele :
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
17. Din analiza datelor inscrise in actele anexate la decizia de pensie, nu rezulta documentele care au stat la baza calcului pensiei militare, în conformitate cu art.5 din O.G. nr. 33/2002, modificată și aprobată prin Legea nr. 223/2002 care reglementează eliberarea certificatelor și adeverințelor de către autoritățile publice centrale și locale. Invocarea acestor documente este imperios necesara avand in vedere ca in activitate, cadrul militar nu a beneficiat de o carte de munca pentru a-si putea verifica acum realitatea datelor inscrise in decizia de pensiei si in actele anexate. De asemenea, nu poate fi prezumat faptul ca, din memorie, o persoana aflata la pensie, deci la o anumita varsta, poate sa-si aminteasca cu exactitate ce suma de bani a primit in fiecare luna cu ani in urma.
18. OUG 1/2011 aduce in discutie, la revizuirea pensiei militare, majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele in care in activitate pensionarul militar a desfasurat activitati in locurile de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei in vigoare la acea data. Din analiza deciziei nu rezulta care sunt grupele de munca avute in vedere si implicit punctajul lunar corespunzator.
19. Din calculul evidentiat in decizia de revizuire, nu rezulta care sunt perioadele pentru care nu au fost identificate state de plata – care au dus implicit la o ajustare a cuantumului pensiei. In conditiile in care nu mi se poate atribui nici o culpa legata de acest aspect, va rog sa-mi comunicati care sunt aceste perioade, precum si demersurile facute de cei abilitati pentru a identifica statele de plata lipsa, avand in vedere ca unul din motivele pentru care a fost adoptata aceasta ordonanta a fost obligarea emitentului de a obtine exclusiv toate documentele ce stau la baza calcului pensiei revizuite
20. Abuzul de nelegalitate al emiterii deciziei de revizuire, rezultă și din faptul că efectele sale se nasc de la data de 01.01.2011, încălcându-se principiul neretroactivității legii, conform prevederilor constituționale.
Faţă de toate cele de mai sus solicit anularea deciziei de revizuire pe care am contestat-o la Comisia de contestaţii.
Anexez copia deciziei de revizuire a pensiei.
Data Semnătura
DOMNULUI PREŞEDINTE AL COMISIEI DE CONTESTAŢII DIN CADRUL MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE
GHIDUL CU PROCEDURILE PENTRU ANULAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR
GHID CU DEMERSURILE MEMBRILOR ŞI ACTIVITĂŢILE FILIALELOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE PENTRU CONTESTAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR
Stimate coleg!
Ca membru al sindicatului noastru îţi aducem la cunoştinţă faptul că în curând vei primi noua decizie de REVIZUIRE a pensiei emisă în temeiul O.U.G. nr.1/2011
Dorim să te informăm cu ce ai de făcut pentru a-ţi păstra drepturile câştigate. Fiind informat poţi decide calea de urmat: te opreşti la decizia REVIZUITĂ, pe care o vei primi sau mergi mai departe.
Prezentăm mai jos, în detaliu, ceea ce ai de făcut, în raport cu opţiunea ta.
Deoarece, procedura de contestare se aseamănă foarte mult cu procedura desfășurată pe Pasul 1b), noul Ghid va fi simplificat.
PARTEA I
DEMERSURI ALE MEMBRULUI SCMD
Capitolul I
CE TREBUIE SĂ CUNOȘTI
(1 ) La primirea DECIZII DE REVIZUIRE, reține plicul în care ai primit decizia. PE ACESTA ESTE TRECUTA DATA COMUNICARII DECIZIEI de REVIZUIRE, DATĂ DE LA CARE DECURGE TERMENUL DE 30 de zile de CONTESTARE LA COMISIA DE CONTESTAȚII DIN CADRUL .................... (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.).
(2) Dacă accepţi DECIZIA DE REVIZUIRE, în termen de 30 de zile ea rămâne definitivă.
(3) Dacă nu o accepţi, treci la contestarea ei. Modelul contestaţiei se află postat pe site-ul SCMD/DEPARTAMENTUL JURIDIC.
(4) Contestaţia se trimite prin poştă, cu confirmare de primire, la comisia de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau Serviciului Român de Informaţii, care trebuie soluționată în termen de 45 de zile. Termenul de 45 de zile curge de la data când reprezentantul comisiei a semnat pe confirmarea de primire.
(5) Comisia de contestații trebuie să emită o Hotărâre, din care să reiasă modul de soluționare a contestației.
(6) În situația în care hotărârea comisiei de contestaţii este nefavorabilă, actul emis trebuie atacat în instanță, în termen de 30 de zile, pentru a cere anularea acestei hotărâri.
Capitolul al – II lea
CE DOCUMENTE DEPUI LA FILIALĂ
(1) Pentru rezolvarea litigiului în instanță (prima instanţă tribunalul, a doua curtea de apel), trebuie să depui la filiala la care ești înscris, următoarele documente, în plic format A4, în 3 exemplare fiecare document:
1.1. copie după contestaţia trimisă;
1.2. copie după confirmarea de primire a contestaţiei, în care să se vadă data şi semnătura reprezentantului comisiei de contestaţii;
1.3. copie după actul de identitate (copie alb-negru);
1.4. copie după decizia de revizuire a pensiei recalculate, cu anexele corespunzătoare;
1.5. copie după ultima decizie de recalculare a pensiei (*nu depun cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.6. copie după ultimul talon al pensiei recalculate (*inclusiv cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.7. copie după decizia veche de pensie;
1.8. copie după un talon de pensie cu cuantumul vechi al
pensiei;
1.9. copie după plicul în care ai primit Decizia de revizuire, pe care să se vadă ştampila poştei cu data de înmânare;
1.10 împuternicire, conform modelului aflat la filială (numai în situația în care nu există deja la filială).
Împuternicirea este obligatorie. Dosarul este preluat de avocat, numai dacă există imputernicirea inclusă în plic.
ATENŢIE: pe toate copiile se scrie: ,,Copie conformă cu originalul” şi urmează semnătura.
Plicul cu aceste documente se depune la filială în termen de 3 zile, de la primirea confirmării de primire sau data de înregistrare de la registratura ministerului (serviciului).
Dacă primești răspuns la contestație, depui la filială, 3 copii, după acest răspuns.
Dacă nu ai primit răspuns în termenul legal de 45 de zile, te prezinţi la filială pentru a comunica această situație.
Membrul de sindicat poartă cea mai mare răspundere pentru rezolvarea favorabilă a situaţiei sale.
TERMENE DE URMĂRIT:
- înregistrare contestaţie - în maxim 30 de zile de la comunicarea noii decizii de pensie;
- răspuns soluţionare contestaţie - în maxim 45 de zile de la data înregistrării contestaţiei;
- depunere document în instanţă (atacarea în instanţă) - în maxim 30 de zile de la comunicarea soluţionării contestaţiei.
Capitolul al – III lea
ACTIVITĂȚILE FILIALELOR SCMD
Activitățile filialelor privind anularea deciziilor de revizuire și a hotărârilor comisiei de contestații, sunt similare cu activitățile desfășurate pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor și a hotărârilor comisiei de contestații pe Pasul 1b), (evidența și anunțarea membrilor, rezolvarea litigiului în instanță, datele de pe plicuri, registrele de evidență a plicurilor, tabelel nominale, în 3 ex., pe case de pensii cu semnăturile membrilor de sindicat, etc.).
La nivelulul mun. București și jud. Ilfov predarea plicurilor cu documente se face în fiecare zi de luni, la ora 14.00, la sediul central al SCMD.
Scadenţarul cu termene de urmărit pentru prevenirea ieşirii din termenele legale (a + 45 + 30), se întocmește de fiecare filială. Filiala poartă întreaga răspundere pentru exactitatea datelor din scadențare.
DEPARTAMENTUL JURIDIC 25.03.2011
Publicat de Ioan State la 12:04
Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog! Distribuiţi pe Twitter Distribuiţi pe Facebook Distribuiţi pe Google Buzz
Linkuri de întoarcere către această postare
Creaţi un link
GHID CU DEMERSURILE MEMBRILOR ŞI ACTIVITĂŢILE FILIALELOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE PENTRU CONTESTAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR
Stimate coleg!
Ca membru al sindicatului noastru îţi aducem la cunoştinţă faptul că în curând vei primi noua decizie de REVIZUIRE a pensiei emisă în temeiul O.U.G. nr.1/2011
Dorim să te informăm cu ce ai de făcut pentru a-ţi păstra drepturile câştigate. Fiind informat poţi decide calea de urmat: te opreşti la decizia REVIZUITĂ, pe care o vei primi sau mergi mai departe.
Prezentăm mai jos, în detaliu, ceea ce ai de făcut, în raport cu opţiunea ta.
Deoarece, procedura de contestare se aseamănă foarte mult cu procedura desfășurată pe Pasul 1b), noul Ghid va fi simplificat.
PARTEA I
DEMERSURI ALE MEMBRULUI SCMD
Capitolul I
CE TREBUIE SĂ CUNOȘTI
(1 ) La primirea DECIZII DE REVIZUIRE, reține plicul în care ai primit decizia. PE ACESTA ESTE TRECUTA DATA COMUNICARII DECIZIEI de REVIZUIRE, DATĂ DE LA CARE DECURGE TERMENUL DE 30 de zile de CONTESTARE LA COMISIA DE CONTESTAȚII DIN CADRUL .................... (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.).
(2) Dacă accepţi DECIZIA DE REVIZUIRE, în termen de 30 de zile ea rămâne definitivă.
(3) Dacă nu o accepţi, treci la contestarea ei. Modelul contestaţiei se află postat pe site-ul SCMD/DEPARTAMENTUL JURIDIC.
(4) Contestaţia se trimite prin poştă, cu confirmare de primire, la comisia de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau Serviciului Român de Informaţii, care trebuie soluționată în termen de 45 de zile. Termenul de 45 de zile curge de la data când reprezentantul comisiei a semnat pe confirmarea de primire.
(5) Comisia de contestații trebuie să emită o Hotărâre, din care să reiasă modul de soluționare a contestației.
(6) În situația în care hotărârea comisiei de contestaţii este nefavorabilă, actul emis trebuie atacat în instanță, în termen de 30 de zile, pentru a cere anularea acestei hotărâri.
Capitolul al – II lea
CE DOCUMENTE DEPUI LA FILIALĂ
(1) Pentru rezolvarea litigiului în instanță (prima instanţă tribunalul, a doua curtea de apel), trebuie să depui la filiala la care ești înscris, următoarele documente, în plic format A4, în 3 exemplare fiecare document:
1.1. copie după contestaţia trimisă;
1.2. copie după confirmarea de primire a contestaţiei, în care să se vadă data şi semnătura reprezentantului comisiei de contestaţii;
1.3. copie după actul de identitate (copie alb-negru);
1.4. copie după decizia de revizuire a pensiei recalculate, cu anexele corespunzătoare;
1.5. copie după ultima decizie de recalculare a pensiei (*nu depun cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.6. copie după ultimul talon al pensiei recalculate (*inclusiv cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.7. copie după decizia veche de pensie;
1.8. copie după un talon de pensie cu cuantumul vechi al
pensiei;
1.9. copie după plicul în care ai primit Decizia de revizuire, pe care să se vadă ştampila poştei cu data de înmânare;
1.10 împuternicire, conform modelului aflat la filială (numai în situația în care nu există deja la filială).
Împuternicirea este obligatorie. Dosarul este preluat de avocat, numai dacă există imputernicirea inclusă în plic.
ATENŢIE: pe toate copiile se scrie: ,,Copie conformă cu originalul” şi urmează semnătura.
Plicul cu aceste documente se depune la filială în termen de 3 zile, de la primirea confirmării de primire sau data de înregistrare de la registratura ministerului (serviciului).
Dacă primești răspuns la contestație, depui la filială, 3 copii, după acest răspuns.
Dacă nu ai primit răspuns în termenul legal de 45 de zile, te prezinţi la filială pentru a comunica această situație.
Membrul de sindicat poartă cea mai mare răspundere pentru rezolvarea favorabilă a situaţiei sale.
TERMENE DE URMĂRIT:
- înregistrare contestaţie - în maxim 30 de zile de la comunicarea noii decizii de pensie;
- răspuns soluţionare contestaţie - în maxim 45 de zile de la data înregistrării contestaţiei;
- depunere document în instanţă (atacarea în instanţă) - în maxim 30 de zile de la comunicarea soluţionării contestaţiei.
Capitolul al – III lea
ACTIVITĂȚILE FILIALELOR SCMD
Activitățile filialelor privind anularea deciziilor de revizuire și a hotărârilor comisiei de contestații, sunt similare cu activitățile desfășurate pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor și a hotărârilor comisiei de contestații pe Pasul 1b), (evidența și anunțarea membrilor, rezolvarea litigiului în instanță, datele de pe plicuri, registrele de evidență a plicurilor, tabelel nominale, în 3 ex., pe case de pensii cu semnăturile membrilor de sindicat, etc.).
La nivelulul mun. București și jud. Ilfov predarea plicurilor cu documente se face în fiecare zi de luni, la ora 14.00, la sediul central al SCMD.
Scadenţarul cu termene de urmărit pentru prevenirea ieşirii din termenele legale (a + 45 + 30), se întocmește de fiecare filială. Filiala poartă întreaga răspundere pentru exactitatea datelor din scadențare.
DEPARTAMENTUL JURIDIC 25.03.2011
Publicat de Ioan State la 12:04
Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog! Distribuiţi pe Twitter Distribuiţi pe Facebook Distribuiţi pe Google Buzz
Linkuri de întoarcere către această postare
Creaţi un link
Comunicat privind anularea deciziilor ilegale supuse in mod ticalos revizuirii
In mod ticalos, OUG 1/2011 incearca sa incalce Hotararea ICCJ din 07.01.2011, privind nulitatea de drept a tuturor “”recalcularilor”” si Deciziile de pensie emise ilegal de MapN, MAI si SRI pe durata suspendarii executorii a HG 735/2010.
OUG 1/2011 recunoaste ca HG 735/2010 a fost irevocabil suspendata dar isi propune sa revizuiasca deciziile ilegale emise in baza legii 119/2010 si a HG 735/2010, pe durata suspendarii executorii.
Deci, Ordonanta “”revizuieste”” deciziile pe care le-am primit in luna ianuarie, marea majoritate semnate pe 31.12.2010, fie ca decizii pe baza salariului mediu, fie ca decizii pe baza “”recalcularii”” si care, in fapt, de la 07.01.2011 sunt nule de drept.
Hilar este ce se intampla la SRI, unde, din prudenta, dl. Maior nu a semnat sau nu a trimis decizii. Aici ce se revizuieste? Talonul de pensie, praful de pe toba?
In aceasta situatie SCMD a decis ca toti membrii sai si nemembrii care au incredere in noi sa conteste imediat pensia primita in luna ianuarie, fie pe baza deciziei primite, fie doar pe baza talonului si a deciziei vechi si normale (Legile 164, 169, etc), conform strategiei elaborate de Departamentul juridic si avocatul Costel Galca. De asemenea, sa se conteste toate deciziile pe masura ce vin, ca nu cumva, din “”provizorii”” sa ne trezim ca ramane vreuna definitiva.
In tribunale, s-au initiat actiunile pe baza pasului 1a, adica fara introducerea textului contestatiilor, si in pasul 1b) cu introducerea si a contestatiilor si a confirmarilor de primire.
Ieri, 23.03.2011, Tribunalul Teleorman a admis actiunile introduse de dl mr. av. Balaita Florin, in numele SCMD, anuland Deciziile de pensie emise ilegal pe baza recalcularii conform HG 735/2010. Din acest moment, pentru membrii SCMD, care au actionat in justitie, OUG 1/2011 si-a incetat in judetul Teleorman existenta, intrucat nu mai are ce “”revizui””.
Repetam: revizuirile prevazute de OUG 1/2011 se refera nu la deciziile noastre echi de trecere in rezerva ci doar la magariile comise de Guvernul Basescu Boc, in baza Legii 119/2010 si a HG 735/2010.
Daca Hotararea ramane definitiva si irevocabila, exista absolut toate premisele anularii OUG 1/2011, indiferent ce vot dau sclavii din Parlament sau de la Curtea Constitutionala ai bolsevicilor portocalii. Cu atat mai mult cu cat, din acest moment, exista toate sansele ca si alti judecatori sa aiba coloana vertebrala si probitate profesionala si sa slujeasca LEGEA, CONSTITUTIA ROMANIEI SI LEGISLATIA EUROPEANA, nu balbaielile juridice ale hotilor si santajistilor de partid!
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
vineri, 25 martie 2011
Studiati va rog proiectul si faceti propuneri la sediul filialei in timp util, pentru a fi centralizate si inaintate!
PRECIZARI SECRETARIAT
INSTRUCTIUNI
PRIVIND INREGISTRAREA, MANUIREA, INVENTARIEREA SI PASTRAREA DOCUMENTELOR SCMD
(proiect in dezbaterea filialelor SCMD)
In scopul reglementarii activitatii de inregistrare, manuire si pastrare a documentelor rezultate din activitatea SCMD, atat la nivel central cat si al filialelor, incepand cu data de 01.05.2011, se vor pune in aplicare prezentele instructiuni.
CAP. I – INREGISTRAREA DOCUMENTELOR SCMD
1. Toate documentele rezultate din activitatea SCMD (adrese, scrisori, cereri, procese verbale, registre, condici, dosare, facturi, extrase de cont, deconturi, decizii, etc – numite cu titlul generic documente, in cuprinsul prezentelor instructiuni), primite sau emise de catre structurile functionale ale sindicatului, inclusiv cele in format electronic, se inregistreaza in termen de cel mult 3 (trei) zile de la primire/emitere, de catre responsabilul cu registratura, in Registrul unic cu evidenta documentelor(Anexa 1).
2. Cererile individuale de inscriere in sindicat, impreuna cu anexele lor (copia BI/CI, copia talonului de pensie, copia dovezii platii cotizatiei) vor fi inregistrate numai in baza de date electronica a SCMD si vor fi pastrate astfel:
· Cererile in original, impreuna cu anexele, la Secretariatul Tehnic al SCMD;
· Copiile cererilor de inscriere si ale anexelor acestora, la fiecare filiala a SCMD.
Filialele vor expedia/preda la Secretariatul Tehnic cererile noi de inscriere in SCMD, insotite de anexe, in termen de cel mult 30 de zile de la primirea lor.
3. Presedintii, vicepresedintii si toti sefii structurilor functionale ale SCMD vor preda la registratura, pana la data de 15.05.2011, in scopul luarii in evidenta si inregistrarii, toate documentele neinregistrate pe care le detin, indiferent de data (anul) provenientei acestora.
CAP. II – MANUIREA DOCUMENTELOR SCMD
4. Dupa inregistrare, documentele vor fi predate-primite, pe baza de semnatura, persoanelor (structurilor) de destinatie. In acest scop, fiecare structura functionala a SCMD va institui o Condica de manuire a documentelor (Anexa 2).
5. Fiecare persoana care detine un document inregistrat, raspunde de pastrarea in siguranta a acestuia. Pierderea, furtul sau deteriorarea unui document se va imputa persoanei care-l are in primire. In functie de importanta documentului si consecintele disparitiei/deteriorarii acestuia, Comitetul Director/Biroul Operativ va aplica sanctiuni administrative sau va sesiza organele de urmarire penala.
6. Dupa rezolvarea/clasarea problemelor sau terminarea actiunilor care au generat documentul, acesta se introduce si se pastreaza, pana la arhivare, intr-un Dosar (biblioraft), ale carui numar si denumire au fost stabilite de catre Comitetul Director/Biroul Operativ printr-un document intitulatNomenclatura dosarelor SCMD pe anul in curs (Anexa 3).
7. Anual, in luna decembrie, Comitetul Director/Biroul Operativ stabileste nomenclatura dosarelor care se vor constitui in anul urmator, la propunerea structurilor functionale ale SCMD.
8. Pentru anul 2011, nomenclatura dosarelor se va stabili pana la 15.04.2011.
9. Sarcina pastrarii dosarelor si a documentelor continute de acestea revine in exclusivitate sefilor structurilor functionale ale SCMD, acestia fiind obligati sa organizeze evidenta de manuire a documentelor in cadrul structurii pe care o conduc.
10. In cadrul activitatilor curente, presedintii, vicepresedintii si sefii structurilor functionale ale SCMD pot solicita oricare dosar sau numai anumite documente din compunerea acestuia, spre studiu, pe baza de semnatura in condica de manuire a documentelor aflata la structura functionala care pastreaza dosarul in cauza.
CAP. III – INVENTARIEREA SI PASTRAREA DOCUMENTELOR SCMD
11. Anual, in luna ianuarie, se va organiza inventarierea si arhivarea documentelor SCMD inregistrate in anul anterior. In acest scop, Comitetul Director/Biroul Operativ va numi o comisie de inventariere formata din 1-2 reprezentanti ai fiecarei structuri functionale din subordinea sa.
12. Fiecare structura functionala a SCMD va preda comisiei de inventariere, pe baza de proces verbal, dosarele detinute, cu filele numerotate, snuruite si sigilate si, separat, documentele propuse pentru distrugere.
13. Dupa verificarea existentei tuturor documentelor, comisia de inventariere va preda dosarele propuse pentru a fi pastrate responsabilului cu arhiva si va proceda la distrugerea celorlalte documente. Intreaga activitate a comisiei de inventariere, inclusiv concluziile si propunerile acesteia, vor fi consemnate intr-un raport, semnat de catre toti membrii comisiei. Acest raport va fi prezentat spre analiza si aprobare Comitetului Director/Biroului Operativ.
14. Vicepresedintii si sefii structurilor functionale ale SCMD vor putea consulta dosarele si registrele arhivate, numai cu aprobarea presedintelui SCMD/Filialei, data pe un raport scris in care cei in cauza vor mentiona numarul si denumirea dosarului, durata necesara consultarii si motivele care determina aceasta consultare. Consultarea documentelor din arhiva se va putea face numai la sediul sau punctul de lucru central al SCMD sau al filialei.
15. Predarea-primirea documentelor din arhiva SCMD se va face numai pe baza de semnatura in Registrul cu evidenta arhivei(Anexa 4).
CAP. IV – DISPOZITII FINALE
16. Dezbaterea si completarea prezentelor instructiuni cu propuneri de aplicare la nivelul filialelor se va face in perioada 22.03 -15.04.2011.
17. Difuzarea prezentelor instructiuni catre filiale precum si centralizarea propunerilor acestora se va realiza prin Secretariatul Tehnic al SCMD.
Prezentele instructiuni au fost discutate si aprobate in sedinta Comitetului Director al SCMD, convocat in ziua de 22.03.2011.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA
Publicat de victor la 00:55
INSTRUCTIUNI
PRIVIND INREGISTRAREA, MANUIREA, INVENTARIEREA SI PASTRAREA DOCUMENTELOR SCMD
(proiect in dezbaterea filialelor SCMD)
In scopul reglementarii activitatii de inregistrare, manuire si pastrare a documentelor rezultate din activitatea SCMD, atat la nivel central cat si al filialelor, incepand cu data de 01.05.2011, se vor pune in aplicare prezentele instructiuni.
CAP. I – INREGISTRAREA DOCUMENTELOR SCMD
1. Toate documentele rezultate din activitatea SCMD (adrese, scrisori, cereri, procese verbale, registre, condici, dosare, facturi, extrase de cont, deconturi, decizii, etc – numite cu titlul generic documente, in cuprinsul prezentelor instructiuni), primite sau emise de catre structurile functionale ale sindicatului, inclusiv cele in format electronic, se inregistreaza in termen de cel mult 3 (trei) zile de la primire/emitere, de catre responsabilul cu registratura, in Registrul unic cu evidenta documentelor(Anexa 1).
2. Cererile individuale de inscriere in sindicat, impreuna cu anexele lor (copia BI/CI, copia talonului de pensie, copia dovezii platii cotizatiei) vor fi inregistrate numai in baza de date electronica a SCMD si vor fi pastrate astfel:
· Cererile in original, impreuna cu anexele, la Secretariatul Tehnic al SCMD;
· Copiile cererilor de inscriere si ale anexelor acestora, la fiecare filiala a SCMD.
Filialele vor expedia/preda la Secretariatul Tehnic cererile noi de inscriere in SCMD, insotite de anexe, in termen de cel mult 30 de zile de la primirea lor.
3. Presedintii, vicepresedintii si toti sefii structurilor functionale ale SCMD vor preda la registratura, pana la data de 15.05.2011, in scopul luarii in evidenta si inregistrarii, toate documentele neinregistrate pe care le detin, indiferent de data (anul) provenientei acestora.
CAP. II – MANUIREA DOCUMENTELOR SCMD
4. Dupa inregistrare, documentele vor fi predate-primite, pe baza de semnatura, persoanelor (structurilor) de destinatie. In acest scop, fiecare structura functionala a SCMD va institui o Condica de manuire a documentelor (Anexa 2).
5. Fiecare persoana care detine un document inregistrat, raspunde de pastrarea in siguranta a acestuia. Pierderea, furtul sau deteriorarea unui document se va imputa persoanei care-l are in primire. In functie de importanta documentului si consecintele disparitiei/deteriorarii acestuia, Comitetul Director/Biroul Operativ va aplica sanctiuni administrative sau va sesiza organele de urmarire penala.
6. Dupa rezolvarea/clasarea problemelor sau terminarea actiunilor care au generat documentul, acesta se introduce si se pastreaza, pana la arhivare, intr-un Dosar (biblioraft), ale carui numar si denumire au fost stabilite de catre Comitetul Director/Biroul Operativ printr-un document intitulatNomenclatura dosarelor SCMD pe anul in curs (Anexa 3).
7. Anual, in luna decembrie, Comitetul Director/Biroul Operativ stabileste nomenclatura dosarelor care se vor constitui in anul urmator, la propunerea structurilor functionale ale SCMD.
8. Pentru anul 2011, nomenclatura dosarelor se va stabili pana la 15.04.2011.
9. Sarcina pastrarii dosarelor si a documentelor continute de acestea revine in exclusivitate sefilor structurilor functionale ale SCMD, acestia fiind obligati sa organizeze evidenta de manuire a documentelor in cadrul structurii pe care o conduc.
10. In cadrul activitatilor curente, presedintii, vicepresedintii si sefii structurilor functionale ale SCMD pot solicita oricare dosar sau numai anumite documente din compunerea acestuia, spre studiu, pe baza de semnatura in condica de manuire a documentelor aflata la structura functionala care pastreaza dosarul in cauza.
CAP. III – INVENTARIEREA SI PASTRAREA DOCUMENTELOR SCMD
11. Anual, in luna ianuarie, se va organiza inventarierea si arhivarea documentelor SCMD inregistrate in anul anterior. In acest scop, Comitetul Director/Biroul Operativ va numi o comisie de inventariere formata din 1-2 reprezentanti ai fiecarei structuri functionale din subordinea sa.
12. Fiecare structura functionala a SCMD va preda comisiei de inventariere, pe baza de proces verbal, dosarele detinute, cu filele numerotate, snuruite si sigilate si, separat, documentele propuse pentru distrugere.
13. Dupa verificarea existentei tuturor documentelor, comisia de inventariere va preda dosarele propuse pentru a fi pastrate responsabilului cu arhiva si va proceda la distrugerea celorlalte documente. Intreaga activitate a comisiei de inventariere, inclusiv concluziile si propunerile acesteia, vor fi consemnate intr-un raport, semnat de catre toti membrii comisiei. Acest raport va fi prezentat spre analiza si aprobare Comitetului Director/Biroului Operativ.
14. Vicepresedintii si sefii structurilor functionale ale SCMD vor putea consulta dosarele si registrele arhivate, numai cu aprobarea presedintelui SCMD/Filialei, data pe un raport scris in care cei in cauza vor mentiona numarul si denumirea dosarului, durata necesara consultarii si motivele care determina aceasta consultare. Consultarea documentelor din arhiva se va putea face numai la sediul sau punctul de lucru central al SCMD sau al filialei.
15. Predarea-primirea documentelor din arhiva SCMD se va face numai pe baza de semnatura in Registrul cu evidenta arhivei(Anexa 4).
CAP. IV – DISPOZITII FINALE
16. Dezbaterea si completarea prezentelor instructiuni cu propuneri de aplicare la nivelul filialelor se va face in perioada 22.03 -15.04.2011.
17. Difuzarea prezentelor instructiuni catre filiale precum si centralizarea propunerilor acestora se va realiza prin Secretariatul Tehnic al SCMD.
Prezentele instructiuni au fost discutate si aprobate in sedinta Comitetului Director al SCMD, convocat in ziua de 22.03.2011.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA
Publicat de victor la 00:55
luni, 21 martie 2011
Ce sa fie.. ce sa fie... (mesaj preluat)
FANTOMA DE LA MINISTERUL APARARII
Cu circa două luni în urmă, la data de 31.12.2010, pe Decizia de pensionare a fiecăruia din cei 80.000 de pensionari militari au apărut două prevederi neexistente niciodată înainte. Niciodată, în istoria de aproape un secol şi jumătate a sistemului de pensii militare. Ca în matematică, prevederile erau una în minus şi alta în plus.
Prima, prevederea cu semnul minus, are ca obiect gradul militar. Pentru prima oară în istorie, Ministerul Apărării emite acte adresate militarilor, în mod personal, fără a li se preciza gradul. Ce a determinat această impardonabilă decizie? Putem crede orice. Chiar că este mai mult decât desconsiderare. Adică nu doar nu doar greşeala unui funcţionar inconştient, iresponsabil şi beat. Putem aprecia gestul drept aplicarea concretă a unei politici atent elaborate. Politica de desfiinţare a unei întregi categorii sociale. A militarilor în rezervă şi în retragere. Ei, care reprezentă istoria instituţiei, istoria încă vie a Armatei, trebuiau să dispară. Putem ajunge la concluzia că, urmare a aceleaşi politici au fost pe rînd, jigniţi, umiliţi, lisiţi de drepturi legale şi constituţionale, li s-a tăiat necruţător singura sursă de existenţă. Şi că acum venise vremea să dispară şi din înscrisuri.
Unii vor spune că greşesc, sugerând o vină acolo unde ea nu există. Că, lipsit de simţul prezentului, dramatizez. Ori că mă lamentez, perpelindu-mă inutil pentru cîteva cuvinte nescrise pe o hârtie. Că acuz din răutate o instituţie care îsi iubeşte şi respectă bătrânii şi care „face totul pentru liniştea şi fericirea lor”( între ghilimele am reprodus din memorie o declaraţie a actualului ministru). Şi sunt dispus să le dau dreptate. Cu o condiţie: să-mi arate unde este scris gradul pe Decizia de pensionare, explicându-mi şi logica în virtutea căreia a dispărut. Dacă nu, nu!
A doua, prevederea cu semnul plus, ne spune că expediere Deciziei, deci şi conţinutul ei, erau asumate de o nouă structură, denumită „Casa sectorială de pensii a Ministerului Apărării Naţionale”. Unii au crezut. Şi fiind nemulţumiţi de felul în care li s-a calculat pensia, au dat în judecată această nouă entitate. Care, în opinia lor, socotise greşit. Aici începe nebunia. Fiindcă, fără să ştie, au reclamat justiţiei o fantomă. Fantoma de la MapN care stabilise care să fie pensia lor, din ce bani ar trebui să-şi mai trăiască restul zilelor, din care dintre drepturile legale se mai pot bucura. În adresa nr.A169/03.03.2011 MapN comunică negru pe alb Tribunalului Vâlcea, Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale:”Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale este o structură care la acest moment nu există. Aţi citit bine. Este o fantomă! Strucura care la sfârşitul anului trecut calculase 80.000 de pensii, care expediase 80.000 de Decizii de pensionare, care tăiase pensii cu până la 80%, care provocase înbolnăvirea a sute de bătrâni militari şi moarte a alor câteva zeci, nu există! Nici acum, după trei luni de zile!
Şi, în mod justificat, domnul colonel NICU MARIAN, consilier juridic delegat la Direcţia pentru Relaţiile cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică din M Ap N, la care a ajuns notificarea chemării fantomei în justiţie, este nedumerit. Îl întreabă pe reclamant care este structura dată în judecată. Fiindcă domnia sa, inocentul colonel de la DRPAJ, habar nu are despre şirul de fapte, acte şi repercusiuni pe care fantoma din ograda ministerului le-a comis. Ba chiar, plin de bune intenţii, recomandă ofiţerilor din Vâlcea să acuze, dacă tot sunt puşi pe reclamaţii, Direcţia Financiar-Contabilă. Ea, această Direcţie, ar avea în subordine ceea ce acum nu există, fantoma care produce Decizii de pensionare. Numai că două fraze mai departe, acelaşi domn consilier îşi revine şi le spune reclamanţilor că nici asta nu se poate. Nu pot acţiona în judecată Direcţia Financiar-Contabilă! De ce? Simplu. Pentru motivul că Direcţia mai sus menţionată „este o structură fără personalitate juridică”.
În final, sătul probabil de propriile contraziceri, domnul consilier trece la ameninţări :”Având în vedere aceste aspecte, solicităm instanţei să pună în vedere reprezentantului contestatorilor să precizeze cadrul procesual pasiv, respectiv să indice cu cine înţelege să se judece, sub sancţiunea anulării cererii.” Superb!
Ştiam că MapN devine tot mai puţin al militarilor. Ştiam că respectul reprezintă o calitate umană depăşită, inexistentă, pentru mulţi din actualii lucrători ai ministerului. Unii ajunşi acolo pe căi greu de descoperit şi lucrând nu se stie bine pentru cine (dar văzându-se clar împotriva cui). Ceea ce nu ştiam şi am aflat acum, este că pentru militarii în rezervă şi retragere lucrează o fantomă. Care nu are responsabilitate juridică, nu poate fi trasă la răspundere şi împotriva căreia nu poţi acţiona în vreu fel. Nici nu se putea imagina ceva mai perfect pentru aplicarea în masă a unor nedreptăţi! Acum ni se limpezeşte şi neclaritatea cu gradul. Fantoma de la MApN nu este, probabil, remunerată după grad. De ce ar fi plătiţi alfel pensionarii?
Sursa : teopal
Cu circa două luni în urmă, la data de 31.12.2010, pe Decizia de pensionare a fiecăruia din cei 80.000 de pensionari militari au apărut două prevederi neexistente niciodată înainte. Niciodată, în istoria de aproape un secol şi jumătate a sistemului de pensii militare. Ca în matematică, prevederile erau una în minus şi alta în plus.
Prima, prevederea cu semnul minus, are ca obiect gradul militar. Pentru prima oară în istorie, Ministerul Apărării emite acte adresate militarilor, în mod personal, fără a li se preciza gradul. Ce a determinat această impardonabilă decizie? Putem crede orice. Chiar că este mai mult decât desconsiderare. Adică nu doar nu doar greşeala unui funcţionar inconştient, iresponsabil şi beat. Putem aprecia gestul drept aplicarea concretă a unei politici atent elaborate. Politica de desfiinţare a unei întregi categorii sociale. A militarilor în rezervă şi în retragere. Ei, care reprezentă istoria instituţiei, istoria încă vie a Armatei, trebuiau să dispară. Putem ajunge la concluzia că, urmare a aceleaşi politici au fost pe rînd, jigniţi, umiliţi, lisiţi de drepturi legale şi constituţionale, li s-a tăiat necruţător singura sursă de existenţă. Şi că acum venise vremea să dispară şi din înscrisuri.
Unii vor spune că greşesc, sugerând o vină acolo unde ea nu există. Că, lipsit de simţul prezentului, dramatizez. Ori că mă lamentez, perpelindu-mă inutil pentru cîteva cuvinte nescrise pe o hârtie. Că acuz din răutate o instituţie care îsi iubeşte şi respectă bătrânii şi care „face totul pentru liniştea şi fericirea lor”( între ghilimele am reprodus din memorie o declaraţie a actualului ministru). Şi sunt dispus să le dau dreptate. Cu o condiţie: să-mi arate unde este scris gradul pe Decizia de pensionare, explicându-mi şi logica în virtutea căreia a dispărut. Dacă nu, nu!
A doua, prevederea cu semnul plus, ne spune că expediere Deciziei, deci şi conţinutul ei, erau asumate de o nouă structură, denumită „Casa sectorială de pensii a Ministerului Apărării Naţionale”. Unii au crezut. Şi fiind nemulţumiţi de felul în care li s-a calculat pensia, au dat în judecată această nouă entitate. Care, în opinia lor, socotise greşit. Aici începe nebunia. Fiindcă, fără să ştie, au reclamat justiţiei o fantomă. Fantoma de la MapN care stabilise care să fie pensia lor, din ce bani ar trebui să-şi mai trăiască restul zilelor, din care dintre drepturile legale se mai pot bucura. În adresa nr.A169/03.03.2011 MapN comunică negru pe alb Tribunalului Vâlcea, Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale:”Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale este o structură care la acest moment nu există. Aţi citit bine. Este o fantomă! Strucura care la sfârşitul anului trecut calculase 80.000 de pensii, care expediase 80.000 de Decizii de pensionare, care tăiase pensii cu până la 80%, care provocase înbolnăvirea a sute de bătrâni militari şi moarte a alor câteva zeci, nu există! Nici acum, după trei luni de zile!
Şi, în mod justificat, domnul colonel NICU MARIAN, consilier juridic delegat la Direcţia pentru Relaţiile cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică din M Ap N, la care a ajuns notificarea chemării fantomei în justiţie, este nedumerit. Îl întreabă pe reclamant care este structura dată în judecată. Fiindcă domnia sa, inocentul colonel de la DRPAJ, habar nu are despre şirul de fapte, acte şi repercusiuni pe care fantoma din ograda ministerului le-a comis. Ba chiar, plin de bune intenţii, recomandă ofiţerilor din Vâlcea să acuze, dacă tot sunt puşi pe reclamaţii, Direcţia Financiar-Contabilă. Ea, această Direcţie, ar avea în subordine ceea ce acum nu există, fantoma care produce Decizii de pensionare. Numai că două fraze mai departe, acelaşi domn consilier îşi revine şi le spune reclamanţilor că nici asta nu se poate. Nu pot acţiona în judecată Direcţia Financiar-Contabilă! De ce? Simplu. Pentru motivul că Direcţia mai sus menţionată „este o structură fără personalitate juridică”.
În final, sătul probabil de propriile contraziceri, domnul consilier trece la ameninţări :”Având în vedere aceste aspecte, solicităm instanţei să pună în vedere reprezentantului contestatorilor să precizeze cadrul procesual pasiv, respectiv să indice cu cine înţelege să se judece, sub sancţiunea anulării cererii.” Superb!
Ştiam că MapN devine tot mai puţin al militarilor. Ştiam că respectul reprezintă o calitate umană depăşită, inexistentă, pentru mulţi din actualii lucrători ai ministerului. Unii ajunşi acolo pe căi greu de descoperit şi lucrând nu se stie bine pentru cine (dar văzându-se clar împotriva cui). Ceea ce nu ştiam şi am aflat acum, este că pentru militarii în rezervă şi retragere lucrează o fantomă. Care nu are responsabilitate juridică, nu poate fi trasă la răspundere şi împotriva căreia nu poţi acţiona în vreu fel. Nici nu se putea imagina ceva mai perfect pentru aplicarea în masă a unor nedreptăţi! Acum ni se limpezeşte şi neclaritatea cu gradul. Fantoma de la MApN nu este, probabil, remunerată după grad. De ce ar fi plătiţi alfel pensionarii?
Sursa : teopal
marți, 15 martie 2011
Comunicat
16.03.2011
Situatia actuala a creat doua variante de lucru:
a-membrii care au primit raspuns la contestatii,
b-membrii care nu au primit raspuns.
a - Membrii filialei care au primit raspunsul la contestatie, vor prezenta la permanenta, in cite trei exemplare urmatoarele documente:
- răspunsul la contestaţie;
- plicul în care s-a primit răspunsul;
-se scrie pe fiecare document “conform cu originalul” şi se semnează;
b - Membrii filialei care nu au primit raspunsul la contestatie sint obligati sa comunice la sediul filialei faptul ca au trecut cele 45 de zile si nu au primit raspunsul, situatie in care vor intocmi si depune la permanenta o declaratie in care obligatoriu va mentiona:
- faptul ca nu a primit in termenul legal raspunsul la contestatie si
- faptul ca doreste, sau nu sa actioneze in justitie pentru recunoasterea gradului si a calitatii de cadru militar in rezerva si retragere
2. La primirea unei decizii noi, ca raspuns la contestatia facuta si numai daca este cazul :
-contestă decizia, în scris, folosind acelaşi model ca la decizia din ianuarie 2011 adresându-se emitentului în 3-5 zile de la primire.
Membrii de sindicat care au primit decizia de pensie si sint multumiti de cuantumul primit, vor instiinta conducerea filialei prin depunerea la permanenta a unui act in scris mentionind ca:
a - se retrage de la continuarea actiunii in justitie,
b- sau doreste sa actioneze in justitie pentru recunoasterea gradului si a calitatii de cadru militar in rezerva si retragere!
P.S.
Ne rezervam dreptul de a va solicita orice modificare, in functie de precizarile si completarile ce se fac!
Preşedintele Filialei 1 Suceava S.C.M.D. Col.(r) Coca Ion
Situatia actuala a creat doua variante de lucru:
a-membrii care au primit raspuns la contestatii,
b-membrii care nu au primit raspuns.
a - Membrii filialei care au primit raspunsul la contestatie, vor prezenta la permanenta, in cite trei exemplare urmatoarele documente:
- răspunsul la contestaţie;
- plicul în care s-a primit răspunsul;
-se scrie pe fiecare document “conform cu originalul” şi se semnează;
b - Membrii filialei care nu au primit raspunsul la contestatie sint obligati sa comunice la sediul filialei faptul ca au trecut cele 45 de zile si nu au primit raspunsul, situatie in care vor intocmi si depune la permanenta o declaratie in care obligatoriu va mentiona:
- faptul ca nu a primit in termenul legal raspunsul la contestatie si
- faptul ca doreste, sau nu sa actioneze in justitie pentru recunoasterea gradului si a calitatii de cadru militar in rezerva si retragere
2. La primirea unei decizii noi, ca raspuns la contestatia facuta si numai daca este cazul :
-contestă decizia, în scris, folosind acelaşi model ca la decizia din ianuarie 2011 adresându-se emitentului în 3-5 zile de la primire.
Membrii de sindicat care au primit decizia de pensie si sint multumiti de cuantumul primit, vor instiinta conducerea filialei prin depunerea la permanenta a unui act in scris mentionind ca:
a - se retrage de la continuarea actiunii in justitie,
b- sau doreste sa actioneze in justitie pentru recunoasterea gradului si a calitatii de cadru militar in rezerva si retragere!
P.S.
Ne rezervam dreptul de a va solicita orice modificare, in functie de precizarile si completarile ce se fac!
Preşedintele Filialei 1 Suceava S.C.M.D. Col.(r) Coca Ion
duminică, 13 martie 2011
Comunicat privind manifestarile SCMD in perioada 14 - 31.03.2011
La 1 martie a.c., SCMD a anuntat ca ultimatumul adresat Guvernului privind restituirea gradului militar (care nu poate fi nationalizat, si poate fi luat doar prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pentru inalta tradare si genocid) si a pensiei militare dobandite, pentru abrogarea legilor genocidului si subminarii economiei nationale, care ii vizeaza si pe militarii activi, in rezerva si in retragere, va expira pe 15 martie. In acest sens, SCMD a anuntat ca va picheta cu fortele din Bucuresti, intrarea la Camera Deputatilor, in zilele de 14-16 martie si va sprijini toate miscarile sindicale in perioada 14-31.03.2011.
Puterea si-a luat masuri. Caz unic in Europa si in lume, Camera Deputatilor si Senatul lucreaza in saptamana 14-20.03.2011, o singura zi, miercuri, 16.03.2011. Cu alte cuvinte, alesii nostri, pe banii nostri (ca tot ii emotioneaza pe unii numai si numai problema banilor) si-au luat liber de joi, 10 martie la pranz pana miercuri, 16 martie, dimineata. Pe ce motiv? Cica ar fi ziua maghiarilor de pretutindeni pe 15 martie, deci parlamentul ungar de la Bucuresti si-a luat liber!...
Miercuri, 16 martie, dimineata, Senatul si Camera Deputatilor, in conditiile interzicerii participarii cetatenilor la dezbateri, vor dezbate separat OUG 1/2011 si Codul Muncii, iar dupa amiaza, de la ora 15.00, se va dezbate in plen motiunea de cenzura. Dupa care, alesii vor spala iarasi putina, ca sa nu-i tragem de urechi, joi si vineri (17 si 18 martie) nu se stie pentru ce motiv, probabil pentru ca ar putea fi ziua Bangladesului. In aceasta situatie, Comitetul Director al SCMD, pentru a spori presiunile, va roaga sa extindeti in teritoriu actiunile asupra alesilor si in zilele de luni si marti, in timp ce la Bucuresti vom picheta intrarea la Camera Deputatilor dinspre Parcul Izvor.
De ce?
Asa cum luptatorii Omon si Spetznatz au facut recunoastere la obiective si antrenament, incepand din iunie, pentru decembrie 1989, asa facem si noi incepand din 14 pentru ziua de 16 martie. Dorim sa dezmortim gloatele Capitalei, inclusiv pe membrii filialelor noastre din Bucuresti, sa-si regaseasca, cu ajutorul SCMD, constiinta de popor, ca sa stie pentru ce se vor bate pe 16 martie. Dorim sa-i inspaimantam pe deputati si senatori ca sa voteze in functie de constiinte si nu de ordine, pe 16 martie. Sa stie cine ii astepta si de ce, la Parlament, pe 16 martie dimineata.
Miercuri, 16 martie, vom incepe actiunea la ora 09.00, ca sa uram bun venit parlamentarilor, pentru ca avem aprobare pentru intervalul 09.00-19.00. La ora 12.00 ni se vor alatura toate centralele sindicale, pe care le vom sprijini in actiunile din jurul Parlamentului.
Rugamintea este ca si in teritoriu sa fie sprijinite in continuare, pana la sfarsitul lunii, toate actiunile sindicale.
Pentru ce ne batem:
· Pentru ca nu admitem sa ni se fure doua categorii de proprietate – gradul militar si pensia. HG 735/2010 am anulat-o noi, nu ei, dar a fost strecurata prin OUG 1/2011, intr-o lege inoperanta, 119/2010, iar consecintele ”recalcularilor “ ilegale, din perioada 28 sept 2010- 7 ian. 2011- deciziile de pensie, sunt considerate valabile si supuse revizuirii pana la 15.03.2011.
· Ne batem pentru a ramane militari, pentru onoarea si demnitatea noastra, pentru drepturile noastre, dar si pentru onoarea si drepturile colegilor nostri de la armata, interne, SRI, SPP, etc, disponibilizati sau trecuti in rezerva la 55 de ani, zilele acestea, practic fara compensatii si fara drept de pensie, pana la 65 de ani, deoarece nu exista nici casele sectoriale anuntate, nici comisiile de contestatii, nici normele de aplicare a Legii 263/2010.
· Ne batem pentru drepturile militarilor profesionisti, aruncati din nou in strada, la 45 de ani, fara a putea beneficia de pensie anticipata.
· Ne batem pentru dreptul nostru legitim la munca, adica pentru abrogarea capitolelor si referirilor care ne privesc din Legile 329/2009 si 263/2010. si pentru respingerea codului sclavagist al muncii.
· Ne batem pentru dreptul la asistenta medicala gratuita, adica pentru respectarea contractului incheiat cu noi, a principiilor sperantei legitime, coerentei legislative si neretroactivitatii legii si pentru perceperea CAS-ului civililor doar in conditiile prevazute de art. 76 (al. 1 si 2) din defuncta Lege 19/2000 si OUG 147/2002.
· Ne batem pentru pastrarea unitatii statale a Romaniei, adica pentru abrogarea (conform Constitutiei) a Legii 1/2011 a invatamantului si pentru respingerea antieuropenei si criminalei legi a Statutului minoritatilor.
· Ne batem preventiv pentru a stopa promovarea proiectului stalinist-kominternist al comunistului Basescu de ”Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicati in acte de represiune pe motive politice” care prevede, dupa transformarea noastra in civili si ”revizuirea”, adica nationalizarea proprietatii noastre castigate, numita pensie, diminuarea cu inca 15% din ceea ce ramane, pentru anii cand ne-am servit patria ca militari, in perioada 23 aug 1944 – 22 dec. 1989.
Cu alte cuvinte, ne batem pentru ca noi si copii nostri sa nu repetam soarta inaintasilor nostri distrusi pentru ca erau patrioti, de catre comunistii rosii, asa cum pe noi vor sa ne distruga comunistii portocalii, cu eternul sprijin al fascistilor (hothystilor) de ieri si de astazi. Speram ca pe data de 16 martie, Guvernul de slugi ale marilor asasini economici internationali sa cada, antrenand in aceasta cadere intreaga putere portocalie-rosie-alba–verde si toate legile genocidului si subminarii economiei nationale, implementate de aceasta.
Aceasta fiind lupta, ii rugam pe mancatorii de ce nu trebuie, din ordin sau din prostie, care, raportandu-i pe toti la propria micime, lasitate si ticalosie, agita falsa problema a unor pretinse nereguli comise de catre conducerile filialelor sau conducerea centrala a SCMD, sa se abtina in aceasta perioada de la sportul favorit, altfel vom incalca statutul, le vom da banii de cotizatie inapoi, sa-si cumpere cu ei favorurile, decoratiile si tinichelele in rezerva de la Frt. Ontanu sau de la slugile din fruntea ONG-urilor militare care se ”delimiteaza” de actiunile SCMD.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
La 1 martie a.c., SCMD a anuntat ca ultimatumul adresat Guvernului privind restituirea gradului militar (care nu poate fi nationalizat, si poate fi luat doar prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pentru inalta tradare si genocid) si a pensiei militare dobandite, pentru abrogarea legilor genocidului si subminarii economiei nationale, care ii vizeaza si pe militarii activi, in rezerva si in retragere, va expira pe 15 martie. In acest sens, SCMD a anuntat ca va picheta cu fortele din Bucuresti, intrarea la Camera Deputatilor, in zilele de 14-16 martie si va sprijini toate miscarile sindicale in perioada 14-31.03.2011.
Puterea si-a luat masuri. Caz unic in Europa si in lume, Camera Deputatilor si Senatul lucreaza in saptamana 14-20.03.2011, o singura zi, miercuri, 16.03.2011. Cu alte cuvinte, alesii nostri, pe banii nostri (ca tot ii emotioneaza pe unii numai si numai problema banilor) si-au luat liber de joi, 10 martie la pranz pana miercuri, 16 martie, dimineata. Pe ce motiv? Cica ar fi ziua maghiarilor de pretutindeni pe 15 martie, deci parlamentul ungar de la Bucuresti si-a luat liber!...
Miercuri, 16 martie, dimineata, Senatul si Camera Deputatilor, in conditiile interzicerii participarii cetatenilor la dezbateri, vor dezbate separat OUG 1/2011 si Codul Muncii, iar dupa amiaza, de la ora 15.00, se va dezbate in plen motiunea de cenzura. Dupa care, alesii vor spala iarasi putina, ca sa nu-i tragem de urechi, joi si vineri (17 si 18 martie) nu se stie pentru ce motiv, probabil pentru ca ar putea fi ziua Bangladesului. In aceasta situatie, Comitetul Director al SCMD, pentru a spori presiunile, va roaga sa extindeti in teritoriu actiunile asupra alesilor si in zilele de luni si marti, in timp ce la Bucuresti vom picheta intrarea la Camera Deputatilor dinspre Parcul Izvor.
De ce?
Asa cum luptatorii Omon si Spetznatz au facut recunoastere la obiective si antrenament, incepand din iunie, pentru decembrie 1989, asa facem si noi incepand din 14 pentru ziua de 16 martie. Dorim sa dezmortim gloatele Capitalei, inclusiv pe membrii filialelor noastre din Bucuresti, sa-si regaseasca, cu ajutorul SCMD, constiinta de popor, ca sa stie pentru ce se vor bate pe 16 martie. Dorim sa-i inspaimantam pe deputati si senatori ca sa voteze in functie de constiinte si nu de ordine, pe 16 martie. Sa stie cine ii astepta si de ce, la Parlament, pe 16 martie dimineata.
Miercuri, 16 martie, vom incepe actiunea la ora 09.00, ca sa uram bun venit parlamentarilor, pentru ca avem aprobare pentru intervalul 09.00-19.00. La ora 12.00 ni se vor alatura toate centralele sindicale, pe care le vom sprijini in actiunile din jurul Parlamentului.
Rugamintea este ca si in teritoriu sa fie sprijinite in continuare, pana la sfarsitul lunii, toate actiunile sindicale.
Pentru ce ne batem:
· Pentru ca nu admitem sa ni se fure doua categorii de proprietate – gradul militar si pensia. HG 735/2010 am anulat-o noi, nu ei, dar a fost strecurata prin OUG 1/2011, intr-o lege inoperanta, 119/2010, iar consecintele ”recalcularilor “ ilegale, din perioada 28 sept 2010- 7 ian. 2011- deciziile de pensie, sunt considerate valabile si supuse revizuirii pana la 15.03.2011.
· Ne batem pentru a ramane militari, pentru onoarea si demnitatea noastra, pentru drepturile noastre, dar si pentru onoarea si drepturile colegilor nostri de la armata, interne, SRI, SPP, etc, disponibilizati sau trecuti in rezerva la 55 de ani, zilele acestea, practic fara compensatii si fara drept de pensie, pana la 65 de ani, deoarece nu exista nici casele sectoriale anuntate, nici comisiile de contestatii, nici normele de aplicare a Legii 263/2010.
· Ne batem pentru drepturile militarilor profesionisti, aruncati din nou in strada, la 45 de ani, fara a putea beneficia de pensie anticipata.
· Ne batem pentru dreptul nostru legitim la munca, adica pentru abrogarea capitolelor si referirilor care ne privesc din Legile 329/2009 si 263/2010. si pentru respingerea codului sclavagist al muncii.
· Ne batem pentru dreptul la asistenta medicala gratuita, adica pentru respectarea contractului incheiat cu noi, a principiilor sperantei legitime, coerentei legislative si neretroactivitatii legii si pentru perceperea CAS-ului civililor doar in conditiile prevazute de art. 76 (al. 1 si 2) din defuncta Lege 19/2000 si OUG 147/2002.
· Ne batem pentru pastrarea unitatii statale a Romaniei, adica pentru abrogarea (conform Constitutiei) a Legii 1/2011 a invatamantului si pentru respingerea antieuropenei si criminalei legi a Statutului minoritatilor.
· Ne batem preventiv pentru a stopa promovarea proiectului stalinist-kominternist al comunistului Basescu de ”Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicati in acte de represiune pe motive politice” care prevede, dupa transformarea noastra in civili si ”revizuirea”, adica nationalizarea proprietatii noastre castigate, numita pensie, diminuarea cu inca 15% din ceea ce ramane, pentru anii cand ne-am servit patria ca militari, in perioada 23 aug 1944 – 22 dec. 1989.
Cu alte cuvinte, ne batem pentru ca noi si copii nostri sa nu repetam soarta inaintasilor nostri distrusi pentru ca erau patrioti, de catre comunistii rosii, asa cum pe noi vor sa ne distruga comunistii portocalii, cu eternul sprijin al fascistilor (hothystilor) de ieri si de astazi. Speram ca pe data de 16 martie, Guvernul de slugi ale marilor asasini economici internationali sa cada, antrenand in aceasta cadere intreaga putere portocalie-rosie-alba–verde si toate legile genocidului si subminarii economiei nationale, implementate de aceasta.
Aceasta fiind lupta, ii rugam pe mancatorii de ce nu trebuie, din ordin sau din prostie, care, raportandu-i pe toti la propria micime, lasitate si ticalosie, agita falsa problema a unor pretinse nereguli comise de catre conducerile filialelor sau conducerea centrala a SCMD, sa se abtina in aceasta perioada de la sportul favorit, altfel vom incalca statutul, le vom da banii de cotizatie inapoi, sa-si cumpere cu ei favorurile, decoratiile si tinichelele in rezerva de la Frt. Ontanu sau de la slugile din fruntea ONG-urilor militare care se ”delimiteaza” de actiunile SCMD.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
vineri, 11 martie 2011
sa fie adevarat!!!????
Este o opinie a unui coleg facuta pe blog, nu stiu cita dreptate are, dar daca are.....!
Joi, 10 Martie 2011 16:16
Mi-a parvenit pe net un document trimis tribunalului Vâlcea de cãtre “Direcţia pentru Relaţii cu Parlamentul şi Asistenţã Juridicã” din M.Ap.N. Are numãrul A69 (sau A169? sau 4169? depinde cum se citeşte A/69) din 03.03.2011. Din textul documentului, înţeleg cã nişte pensionari militari s-au adresat acelui tribunal şi au chemat în judecatã Casa de Pensii Sectorialã de pe lângã MApN, contestând noile decizii de pensii. Prin documentul respectiv, MApN aduce la cunoştinţã tribunalului din Vâlcea cã acea Casã de Pensii Sectorialã nu existã şi explicã şi de ce nu existã. In acest context, MApN solicitã tribunalului din Vâlcea sã cearã reclamanţilor care au intentat acţiunea în instanţã sã specifice pe cine vor, de fapt, sã cheme în judecatã, precizând cã deciziile de pensie au fost elaborate de Direcţia Financiar-Contabilã a MApN, iar aceastã Direcţie nu are personalitate juridicã şi, deci, nu poate fi parte în proces.
Ca şi în cazul doctorului în ştiinţe juridice, premier care a emanat cel mai mare numãr de acte care încalcã legile, din istoria acestei ţãri, şi în cazul doctorului în ştiinţe juridice ajuns ministru al apãrãrii avem de a face cu acte de escrocherie pe care încearcã sã le impunã cu anasâna. Cum altminteri se poate interpreta faptul cã, deşi, pe 03.03.2011, Casa de Pensii Sectorialã de pe lângã MApN nu existã, eu, şi nu numai eu, am primit decizia de pensie, în ianuarie 2011, în plic pe care este inscripţionat mare?
MINISTERUL APARARII NATIONALE
CASA DE PENSII SECTORIALA
Si ce surprize ne mai pregãteşte ...........doctor în ştiinţe juridice? Oare, contestaţiile pe care le-am fãcut la adresa acelor decizii care ne înjumãtãţeau ilegal pensiile, contestaţii la care nimeni nu catadicseşte sã ne rãspundã în nici un fel, cã de rãspuns în termenul prevãzut de legi nici nu se mai pune problema în România, or fi luate în seamã de cineva? Si or avea vreo valoare juridicã? Sau au fost trimise spre dreaptã judecatã la … Casa de Pensii Sectorialã de pe lângã M.Ap.N.? Sau ne lasã sã dormim în suc propriu, ne dau pensiile de care n-au reuşit sã ne jecmãneascã decât parţial, iar în 2012 ne jupoaie de vii în virtutea acelei prevederi din OUG 1/2011 care, probabil, nu a fost întâmplãtor introdusã acolo, luându-ne tot ce s-au vãzut nevoiţi sã ne înapoieze atunci când au fost “prinşi cu raţa-n gurã”?
P.S. Pentru Toma Necredinciosu şi pentru fraţii lui mai mici care bântuie pe net: Documentul menţionat este semnat “NICU MARIAN-CONSILIER JURIDIC DELEGAT” şi are ştampila D.R.P.A.J. din M.Ap.N. Iar dacã este adevãrat cã Direcţia Financiar-Contabilã are personalitate juridicã, aşa cum susţine un frate de-al lui Toma Necredinciosu, înseamnã cã avem de a face cu o dublã escrocherie.
Joi, 10 Martie 2011 16:16
Mi-a parvenit pe net un document trimis tribunalului Vâlcea de cãtre “Direcţia pentru Relaţii cu Parlamentul şi Asistenţã Juridicã” din M.Ap.N. Are numãrul A69 (sau A169? sau 4169? depinde cum se citeşte A/69) din 03.03.2011. Din textul documentului, înţeleg cã nişte pensionari militari s-au adresat acelui tribunal şi au chemat în judecatã Casa de Pensii Sectorialã de pe lângã MApN, contestând noile decizii de pensii. Prin documentul respectiv, MApN aduce la cunoştinţã tribunalului din Vâlcea cã acea Casã de Pensii Sectorialã nu existã şi explicã şi de ce nu existã. In acest context, MApN solicitã tribunalului din Vâlcea sã cearã reclamanţilor care au intentat acţiunea în instanţã sã specifice pe cine vor, de fapt, sã cheme în judecatã, precizând cã deciziile de pensie au fost elaborate de Direcţia Financiar-Contabilã a MApN, iar aceastã Direcţie nu are personalitate juridicã şi, deci, nu poate fi parte în proces.
Ca şi în cazul doctorului în ştiinţe juridice, premier care a emanat cel mai mare numãr de acte care încalcã legile, din istoria acestei ţãri, şi în cazul doctorului în ştiinţe juridice ajuns ministru al apãrãrii avem de a face cu acte de escrocherie pe care încearcã sã le impunã cu anasâna. Cum altminteri se poate interpreta faptul cã, deşi, pe 03.03.2011, Casa de Pensii Sectorialã de pe lângã MApN nu existã, eu, şi nu numai eu, am primit decizia de pensie, în ianuarie 2011, în plic pe care este inscripţionat mare?
MINISTERUL APARARII NATIONALE
CASA DE PENSII SECTORIALA
Si ce surprize ne mai pregãteşte ...........doctor în ştiinţe juridice? Oare, contestaţiile pe care le-am fãcut la adresa acelor decizii care ne înjumãtãţeau ilegal pensiile, contestaţii la care nimeni nu catadicseşte sã ne rãspundã în nici un fel, cã de rãspuns în termenul prevãzut de legi nici nu se mai pune problema în România, or fi luate în seamã de cineva? Si or avea vreo valoare juridicã? Sau au fost trimise spre dreaptã judecatã la … Casa de Pensii Sectorialã de pe lângã M.Ap.N.? Sau ne lasã sã dormim în suc propriu, ne dau pensiile de care n-au reuşit sã ne jecmãneascã decât parţial, iar în 2012 ne jupoaie de vii în virtutea acelei prevederi din OUG 1/2011 care, probabil, nu a fost întâmplãtor introdusã acolo, luându-ne tot ce s-au vãzut nevoiţi sã ne înapoieze atunci când au fost “prinşi cu raţa-n gurã”?
P.S. Pentru Toma Necredinciosu şi pentru fraţii lui mai mici care bântuie pe net: Documentul menţionat este semnat “NICU MARIAN-CONSILIER JURIDIC DELEGAT” şi are ştampila D.R.P.A.J. din M.Ap.N. Iar dacã este adevãrat cã Direcţia Financiar-Contabilã are personalitate juridicã, aşa cum susţine un frate de-al lui Toma Necredinciosu, înseamnã cã avem de a face cu o dublã escrocherie.
marți, 8 martie 2011
POATE FI ADEVARAT?!
ATENTIE MARITA DOMNILOR CAMARAZI!
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ţine la secret numele persoanelor activate ca militari în ultima perioadă şi care vor câştiga mii de dolari, de la anul, după echivalarea pensiilor militare din România cu cele din NATO. Clienţii de partid sunt angajaţi ca ofiţeri sau subofiţeri în armată, iar după trei sau patru luni sunt promovaţi la rangul de colonel sau general, potrivit surselor apropiate MApN. Contactaţi de noi, reprezentanţii MApN susţin că “numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite” sunt “informaţii din domeniul apărării naţionale” şi nu trebuie puse la dispoziţia publicului. Una dintre persoanele care a beneficiat de activările militare, cu ceva timp în urmă, este chiar ministrul Gabriel Oprea, care, de la anul, ar putea avea o pensie de 5.600 de dolari. Sindicaliştii din armată afirmă că persoanele activate sunt apropiaţi ai PDL. Juriştii susţin că legislaţia în vigoare nu dă dreptul Ministerului Apărării Naţionale să ţină la secret numărul sau vârsta persoanelor angajate în armată.
Numeroase sesizări primite de la cititorii noştri avertizează că Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condus de Gabriel Oprea, se foloseşte de reactivările militare (civili chemaţi în activitate) pentru a “răsplăti” apropiaţi ai partidului aflat la putere.
Potrivit surselor apropiate MApN, începând cu ianuarie 2010, ministerul de resort a chemat în activitate zeci de civili pe care i-a activat ca ofiţeri şi subofiţeri în armată. După doar trei sau patru luni, persoanele activate sunt promovate la gradul de colonel sau general. Această operaţiune este realizată pentru ca apropiaţii actualei conduceri a MApN să beneficieze de pensiile NATO, de la anul.
Potrivit sesizărilor primite la adresa redacţiei noastre, Ministerul Apărării a chemat în activitate civili care sunt aproape de vârsta pensionării. “Au fost activate persoane trecute de 50 de ani”, susţine un fost militar, intervievat de reporterii noştri. Astfel, o persoană care nu a avut activitate în armată poate beneficia de pensie militară, doar pentru că a fost “activat” pentru câteva luni.
Sindicaliştii din armată recunosc că aveau cunoştinţă de situaţia activărilor realizate “în umbră”. “Cunoaştem această situaţie, dar nici noi nu am avut acces la detalii. Ei susţin că aceste informaţii trebuie ţinute la secret. Chiar şi domnul ministru Oprea a beneficiat de o astfel de activare. Este interesant de aflat cum a reuşit el să se activeze ca şi general, după ce a avut gradul de căpitan. Cel mai cunoscut caz este cel al generalului Constantin Degeratu. De la anul, pensiile militare se echivalează cu cele NATO. Este o metodă prin care apropiaţii lor pot beneficia de pensii NATO, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – în Rezervă şi în Retragere (SCMD), colonelul în rezervă Mircea Dogaru.
După echivalarea pensiilor militare din România cu cele din statele NATO, veniturile de după retragere ale angajaţilor din armată vor fi asemănătoare cu cele din Statele Unite. Astfel, persoanele pensionate din MApN vor putea câştiga de la 1.800 – 2.200 de dolari, până la 5.600 de dolari (coloneii). “De aceea a obţinut domnul Oprea funcţia de general. Din acest motiv disponibilizează 18.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, în special pompieri şi jandarmi. De aceea încearcă să ne elimine nouă, pensionarilor, statutul de militar, pentru a oferi pensii NATO apropiaţilor lor. Aşa i-au făcut colonei pe Cristian Diaconescu (PDL) sau pe Edmond Tălmăceanu (PDL)”, ne-a mai spus Dogaru.
MApN refuză să ofere orice informaţie
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au refuzat să ofere detalii despre cadrele activate, sub pretextul că acestea ar reprezenta un secret de stat. “Informaţiile solicitate (numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite) se încadrează, potrivit prevederilor art. 12 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ca informaţii din domeniul apărării naţionale, care fac parte din categoria informaţiilor clasificate şi se exceptează de la liberul acces la informaţiile de interes public al cetăţenilor. În baza prevederilor legale menţionate, datele solicitate nu pot fi transmise”, se arată în răspunsul oficial al MApN la o solicitare a ziarului “Puterea”. Cu alte cuvinte statul, prin conducerea Ministerului Apărării Naţionale, consideră că cetăţenii nu ar trebui să cunoască numele persoanelor care vor beneficia de venituri mărite, plătite din bani publici. Mai mult, ministerul condus de Gabriel Oprea a refuzat să prezinte chiar şi numărul civililor activaţi ca militari în ultima perioadă.
Avocaţi: Astfel de informaţii nu pot fi secrete
Juriştii susţin că MApN nu poate invoca faptul că vârsta şi funcţiile persoanelor activate sunt secret de stat, iar Legea 544 nu protejează datele cu caracter personal. “De ce ar fi lista cu persoanele chemate în activitate secretă? Numele persoanelor sunt apărate de legea datelor cu caracter personal, dar funcţia, vârsta, motivele pentru care au fost chemaţi în activitate şi aşa mai departe sunt informaţii de interes public, nu confidenţiale. Conform Legii 544, aceste informaţii trebuie făcute publice, mai ales dacă le solicită cineva. Din cauza acestei secretomanii a apărut şi scandalul cu pensionarii militari, tot pentru că au fost ţinute sub tăcere informaţii considerate secrete şi care în fond nu erau. Din punctul meu de vedere, Ministerul Apărării Naţionale nu poate invoca Legea 544 pentru a proteja aceste informaţii. Datele cu caracter personal, uneori, nu pot fi făcute publice, dar nu din cauza Legii 544, ci datorită Legii privind protejarea datelor cu caracter personal”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.
Autor: LAURENTIU MUSOIU
Publicat de victor la 12:07
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ţine la secret numele persoanelor activate ca militari în ultima perioadă şi care vor câştiga mii de dolari, de la anul, după echivalarea pensiilor militare din România cu cele din NATO. Clienţii de partid sunt angajaţi ca ofiţeri sau subofiţeri în armată, iar după trei sau patru luni sunt promovaţi la rangul de colonel sau general, potrivit surselor apropiate MApN. Contactaţi de noi, reprezentanţii MApN susţin că “numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite” sunt “informaţii din domeniul apărării naţionale” şi nu trebuie puse la dispoziţia publicului. Una dintre persoanele care a beneficiat de activările militare, cu ceva timp în urmă, este chiar ministrul Gabriel Oprea, care, de la anul, ar putea avea o pensie de 5.600 de dolari. Sindicaliştii din armată afirmă că persoanele activate sunt apropiaţi ai PDL. Juriştii susţin că legislaţia în vigoare nu dă dreptul Ministerului Apărării Naţionale să ţină la secret numărul sau vârsta persoanelor angajate în armată.
Numeroase sesizări primite de la cititorii noştri avertizează că Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condus de Gabriel Oprea, se foloseşte de reactivările militare (civili chemaţi în activitate) pentru a “răsplăti” apropiaţi ai partidului aflat la putere.
Potrivit surselor apropiate MApN, începând cu ianuarie 2010, ministerul de resort a chemat în activitate zeci de civili pe care i-a activat ca ofiţeri şi subofiţeri în armată. După doar trei sau patru luni, persoanele activate sunt promovate la gradul de colonel sau general. Această operaţiune este realizată pentru ca apropiaţii actualei conduceri a MApN să beneficieze de pensiile NATO, de la anul.
Potrivit sesizărilor primite la adresa redacţiei noastre, Ministerul Apărării a chemat în activitate civili care sunt aproape de vârsta pensionării. “Au fost activate persoane trecute de 50 de ani”, susţine un fost militar, intervievat de reporterii noştri. Astfel, o persoană care nu a avut activitate în armată poate beneficia de pensie militară, doar pentru că a fost “activat” pentru câteva luni.
Sindicaliştii din armată recunosc că aveau cunoştinţă de situaţia activărilor realizate “în umbră”. “Cunoaştem această situaţie, dar nici noi nu am avut acces la detalii. Ei susţin că aceste informaţii trebuie ţinute la secret. Chiar şi domnul ministru Oprea a beneficiat de o astfel de activare. Este interesant de aflat cum a reuşit el să se activeze ca şi general, după ce a avut gradul de căpitan. Cel mai cunoscut caz este cel al generalului Constantin Degeratu. De la anul, pensiile militare se echivalează cu cele NATO. Este o metodă prin care apropiaţii lor pot beneficia de pensii NATO, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – în Rezervă şi în Retragere (SCMD), colonelul în rezervă Mircea Dogaru.
După echivalarea pensiilor militare din România cu cele din statele NATO, veniturile de după retragere ale angajaţilor din armată vor fi asemănătoare cu cele din Statele Unite. Astfel, persoanele pensionate din MApN vor putea câştiga de la 1.800 – 2.200 de dolari, până la 5.600 de dolari (coloneii). “De aceea a obţinut domnul Oprea funcţia de general. Din acest motiv disponibilizează 18.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, în special pompieri şi jandarmi. De aceea încearcă să ne elimine nouă, pensionarilor, statutul de militar, pentru a oferi pensii NATO apropiaţilor lor. Aşa i-au făcut colonei pe Cristian Diaconescu (PDL) sau pe Edmond Tălmăceanu (PDL)”, ne-a mai spus Dogaru.
MApN refuză să ofere orice informaţie
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au refuzat să ofere detalii despre cadrele activate, sub pretextul că acestea ar reprezenta un secret de stat. “Informaţiile solicitate (numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite) se încadrează, potrivit prevederilor art. 12 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ca informaţii din domeniul apărării naţionale, care fac parte din categoria informaţiilor clasificate şi se exceptează de la liberul acces la informaţiile de interes public al cetăţenilor. În baza prevederilor legale menţionate, datele solicitate nu pot fi transmise”, se arată în răspunsul oficial al MApN la o solicitare a ziarului “Puterea”. Cu alte cuvinte statul, prin conducerea Ministerului Apărării Naţionale, consideră că cetăţenii nu ar trebui să cunoască numele persoanelor care vor beneficia de venituri mărite, plătite din bani publici. Mai mult, ministerul condus de Gabriel Oprea a refuzat să prezinte chiar şi numărul civililor activaţi ca militari în ultima perioadă.
Avocaţi: Astfel de informaţii nu pot fi secrete
Juriştii susţin că MApN nu poate invoca faptul că vârsta şi funcţiile persoanelor activate sunt secret de stat, iar Legea 544 nu protejează datele cu caracter personal. “De ce ar fi lista cu persoanele chemate în activitate secretă? Numele persoanelor sunt apărate de legea datelor cu caracter personal, dar funcţia, vârsta, motivele pentru care au fost chemaţi în activitate şi aşa mai departe sunt informaţii de interes public, nu confidenţiale. Conform Legii 544, aceste informaţii trebuie făcute publice, mai ales dacă le solicită cineva. Din cauza acestei secretomanii a apărut şi scandalul cu pensionarii militari, tot pentru că au fost ţinute sub tăcere informaţii considerate secrete şi care în fond nu erau. Din punctul meu de vedere, Ministerul Apărării Naţionale nu poate invoca Legea 544 pentru a proteja aceste informaţii. Datele cu caracter personal, uneori, nu pot fi făcute publice, dar nu din cauza Legii 544, ci datorită Legii privind protejarea datelor cu caracter personal”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.
Autor: LAURENTIU MUSOIU
Publicat de victor la 12:07
In seara zilei de 07.03.2011, Comitetul Director, coordonatorii si reprezentantii Departamentelor SCMD au dezbatut o serie de probleme de natura organizatorica, juridica, economica si de imagine, care urmeaza a fi publicate. Data fiind urgenta evenimentelor, va facem pentru moment cunoscute deciziile Comitetului Director in privinta manifestarilor de protest din perioada urmatoare:
Miercuri, 09.03.2011, se va vota in plenul Senatului OUG 1/2011. Comitetul Director a hotarat ca 40 de membri SCMD sa asiste la dezbateri.
In urmatoarele doua saptamani se va discuta in comisiile Camerei Deputatilor OUG 1/2011 si se va vota in aceeasi Camera amendamentul privind abrogarea Cap. IV /Legea 329/2009. Pe data de 16.03.2011, se va vota, in plenul Camerelor reunite, motiunea de cenzura impotriva Guvernului care isi asuma raspunderea pe Codul muncii.
SCMD va avea reprezentanti atat la discutiile din comisii, cat si la plen, daca se va permite accesul (din informatiile noastre se va permite accesul doar presei acreditate).
Conform Ordinului 17/10.02.2011 (primit direct de la Presedintie) al Sefului Statului Major General, in data de 15.03.2011, activitatea de revizuire a tuturor categoriilor de pensii militare va fi incheiata, ca si transformarea definitiva a tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere in civili (“”beneficiari””).
SCMD SPUNE UN NU HOTARAT PIERDERII DE CATRE REZERVISTI A STATUTULUI DE MILITAR! UN NU HOTARAT REVIZUIRII PENSIILOR (ADICA PIERDERII A CEEA CE AM OBTINUT PENTRU LUNILE IANUARIE-MARTIE), UN NU RASPICAT OUG 1/2011, PRIVARII NOASTRE DE DREPTUL LA MUNCA, IN BAZA LEGII 329/2009 SI 263/2010, UN NU HOTARAT NOULUI COD AL MUNCII SI PRACTICII GUVERNULUI DE INCALCARE TENACE A CONSTITUTIEI, HOTARARILOR JUDECATORESTI SI LEGISLATIEI EUROPENE, PRIN ASUMAREA RASPUNDERII!
In baza ultimatumului dat Guvernului pe 01.03.2011 si tinand cont de miza jocului politic din zilele de 15 si 16 martie a.c., joc indreptat impotriva tuturor categoriilor de cetateni, dar mai ales impotriva rezervistilor, SCMD va picheta in zilele de 14, 15 si 16.03.2011 intrarea la Camera Deputatilor dinspre Parcul Izvor. Numai cu filialele din Bucuresti si eventualii aliati!
In ceea ce priveste filialele din teritoriu, rugamintea Comitetului Director catre Birourile Operative ale acestora este sa se ia de urgenta masura exercitarii de presiuni asupra deputatilor si senatorilor, indeosebi din arcul puterii (PDL, UDMR, UNPR si minoritati) in zilele de vineri, sambata si duminica (11-13.03.a.c). In perioada 14-16, rugamintea este sa se sprijine toate manifestarile antiguvernamentale organizate, indifent de cine, in localitatile de resedinta.
Pentru cei care nu inteleg de ce luptam, raspunsul este: pentru ca ni se fura gradul, adica statutul de militar si, din nou, pensia. Pentru ca ni s-a furat si vrem sa ne recuperam dreptul legitim la munca, pentru ca militarilor care ies la pensie si ni se alatura in aceste zile li s-a rapit si dreptul la salarii compensatorii si dreptul la pensie! Pentru ca toate cadrele militare active din MAI sunt terorizate si supuse santajului si bunului plac in acest moment, in perspectiva disponibilizarii a 18.000 dintre ei. Pentru ca militarilor angajati pe baza de contract li s-au rapit din nou, toate drepturile, prin Legea 263/2010! Pentru ca ni s-au rapit onoarea si demnitatea!
Celor care nu inteleg nici de data asta, le uram sa aiba parte, in continuare, de grade si decoratii, puse pe umar ori inmanate de fruntasul Ontanu sau de ospatarul Igas! Daca, in sfarsit, au inteles, ii asteptam alaturi de noi!
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Miercuri, 09.03.2011, se va vota in plenul Senatului OUG 1/2011. Comitetul Director a hotarat ca 40 de membri SCMD sa asiste la dezbateri.
In urmatoarele doua saptamani se va discuta in comisiile Camerei Deputatilor OUG 1/2011 si se va vota in aceeasi Camera amendamentul privind abrogarea Cap. IV /Legea 329/2009. Pe data de 16.03.2011, se va vota, in plenul Camerelor reunite, motiunea de cenzura impotriva Guvernului care isi asuma raspunderea pe Codul muncii.
SCMD va avea reprezentanti atat la discutiile din comisii, cat si la plen, daca se va permite accesul (din informatiile noastre se va permite accesul doar presei acreditate).
Conform Ordinului 17/10.02.2011 (primit direct de la Presedintie) al Sefului Statului Major General, in data de 15.03.2011, activitatea de revizuire a tuturor categoriilor de pensii militare va fi incheiata, ca si transformarea definitiva a tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere in civili (“”beneficiari””).
SCMD SPUNE UN NU HOTARAT PIERDERII DE CATRE REZERVISTI A STATUTULUI DE MILITAR! UN NU HOTARAT REVIZUIRII PENSIILOR (ADICA PIERDERII A CEEA CE AM OBTINUT PENTRU LUNILE IANUARIE-MARTIE), UN NU RASPICAT OUG 1/2011, PRIVARII NOASTRE DE DREPTUL LA MUNCA, IN BAZA LEGII 329/2009 SI 263/2010, UN NU HOTARAT NOULUI COD AL MUNCII SI PRACTICII GUVERNULUI DE INCALCARE TENACE A CONSTITUTIEI, HOTARARILOR JUDECATORESTI SI LEGISLATIEI EUROPENE, PRIN ASUMAREA RASPUNDERII!
In baza ultimatumului dat Guvernului pe 01.03.2011 si tinand cont de miza jocului politic din zilele de 15 si 16 martie a.c., joc indreptat impotriva tuturor categoriilor de cetateni, dar mai ales impotriva rezervistilor, SCMD va picheta in zilele de 14, 15 si 16.03.2011 intrarea la Camera Deputatilor dinspre Parcul Izvor. Numai cu filialele din Bucuresti si eventualii aliati!
In ceea ce priveste filialele din teritoriu, rugamintea Comitetului Director catre Birourile Operative ale acestora este sa se ia de urgenta masura exercitarii de presiuni asupra deputatilor si senatorilor, indeosebi din arcul puterii (PDL, UDMR, UNPR si minoritati) in zilele de vineri, sambata si duminica (11-13.03.a.c). In perioada 14-16, rugamintea este sa se sprijine toate manifestarile antiguvernamentale organizate, indifent de cine, in localitatile de resedinta.
Pentru cei care nu inteleg de ce luptam, raspunsul este: pentru ca ni se fura gradul, adica statutul de militar si, din nou, pensia. Pentru ca ni s-a furat si vrem sa ne recuperam dreptul legitim la munca, pentru ca militarilor care ies la pensie si ni se alatura in aceste zile li s-a rapit si dreptul la salarii compensatorii si dreptul la pensie! Pentru ca toate cadrele militare active din MAI sunt terorizate si supuse santajului si bunului plac in acest moment, in perspectiva disponibilizarii a 18.000 dintre ei. Pentru ca militarilor angajati pe baza de contract li s-au rapit din nou, toate drepturile, prin Legea 263/2010! Pentru ca ni s-au rapit onoarea si demnitatea!
Celor care nu inteleg nici de data asta, le uram sa aiba parte, in continuare, de grade si decoratii, puse pe umar ori inmanate de fruntasul Ontanu sau de ospatarul Igas! Daca, in sfarsit, au inteles, ii asteptam alaturi de noi!
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
sâmbătă, 5 martie 2011
Departamentul Juridic va informeaza ca S.C.M.D. a trimis urmatoarea ATENTIONARE domnilor ministri Gabriel Oprea, Traian Igas, Catalin Predoiu si directorului S.R.I., George Maior
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate respinge OUG nr.1/2011 ca anticonstituțională și antieuropeană, urmând a acționa în justiție față de această nouă încălcare a hotărârilor Curții de Apel Cluj și Înaltei Curți de Casație și Justiție privind ,,recalculările” ilegale, operate în perioada 28.09. – 07.01.2011, vizând pensiile militare aflate în plată.
Dacă veți da curs însă, din exces de zel, până la pronunțarea prin vot a Parlamentului asupra OUG. Nr.1/2011, vă somăm să luați în considerare următoarele:
1. Noile decizii neconstituționale de pensionare emise in ,,revizuire” pe baza OUG nr. 1/2011 sa fie insotite de catre actele doveditoare (adeverinte) care atesta atat perioada de vechime in serviciu/munca, perioada de cotizare, precum si veniturile brute/nete care au stat la baza ,,recalcularii sau revizuirii” cuantumului pensiei, cu mentionarea documentelor din care rezulta datele din adeverinte. (cf. art.5 din OG nr. 33/2002 modificata si aprobata prin Legea nr. 223/2002, care reglementeaza eliberarea certificatelor si adeverintelor de catre autoritatile publice centrale si locale).
2. In conformitate cu art. 4 alin.(2) din acelasi act normativ, cerem imperativ ca adeverintele sau certificatele doveditoare sa fie semnate în clar, cu grad și funcție, de catre conducatorul autoritatii publice, sa fie inregistrate si datate, cu aplicarea stampilei unitatii. Documentele, semnate de catre functionarii abilitati, sa cuprinda obligatoriu numele si prenumele acestora in mod lizibil, cu aplicarea semnaturii olografe.
3. La determinarea veniturilor brute/nete, sa fie luate în calcul si premiile/primele ocazionale/periodice, alte venituri, precum si premiul anual (al 13-lea salariu).
4. Modalitatea de calcul a cuantumului pensiilor sa fie făcută publică și explicitată intr-o formă usor de inteles de catre beneficiari, cu mentionarea etapelor si a formulelor de calcul utilizate.
5. Să fie prezentate demersurile făcute pentru identificarea tuturor veniturilor brute/nete și explicat de ce a trebuit să se opteze pentru utilizarea cuantumului soldei de grad si al soldei de functie minime, corespunzatoare gradului militar detinut, conform anexei nr.1 din OUG nr. 1/2011. Cu alte cuvinte, de ce nu este posibilă reconstituirea corectă a activității rezerviștilor și de ce trebuie să suporte aceștia incapacitatea de arhivare a ministerului?
Toate aceste propuneri sunt formulate in baza observatiilor primite din partea membrilor de sindicat.
Va supunem atentiei enormitatea, prezentă în art. 1 alin.(4) din OUG nr.1/2011, care precizeaza: “pentru perioadele la care nu pot fi identificate veniturile realizate lunar, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizeaza cuantumul soldei de grad si al soldei de functie minime, corespunzatoare gradului militar detinut, conform anexei nr.1, dar nu mai putin de salariul mediu brut/net pe economie, ….”
Din moment ce, conform art.1, alin (2) din Ordonanta, “obligatia identificarii si transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de catre beneficiar, in vederea efectuarii revizuirii, revine institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in cadrul carora beneficiarul si-a desfasurat activitatea”, si pentru ca statul este depozitarul tuturor arhivelor, este de neacceptat ca pentru perioadele in care autoritatile nu pot face dovada veniturilor, NOI, beneficiarii, in afara oricarei culpe, sa fim sanctionati cu luarea in calcul a soldelor minime de grad si functie, asa cum se prevede in ordonanta.
Conform principiului de drept in dubio pro reo, pentru imposibilitatea autoritatii publice de a dovedi veniturile integrale din perioada de activitate, ar trebui sa beneficiem de situatia cea mai favorabila posibil, respectiv de luarea in calcul a soldelor de grad si functie la nivelul maxim.
Militam si pe aceasta cale pentru respingerea OUG nr. 1/2011, act normativ imposibil de aplicat. Considerăm că se înscrie în lungul șir de aberații juridice promovate de Guvern, prin asumarea răspunderii.
Nu acceptăm confiscarea gradelor noastre și transformarea în ,,beneficiari”, deoarece nu suntem vinovați, nici de trădare de țară, nici de genocid.
PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate respinge OUG nr.1/2011 ca anticonstituțională și antieuropeană, urmând a acționa în justiție față de această nouă încălcare a hotărârilor Curții de Apel Cluj și Înaltei Curți de Casație și Justiție privind ,,recalculările” ilegale, operate în perioada 28.09. – 07.01.2011, vizând pensiile militare aflate în plată.
Dacă veți da curs însă, din exces de zel, până la pronunțarea prin vot a Parlamentului asupra OUG. Nr.1/2011, vă somăm să luați în considerare următoarele:
1. Noile decizii neconstituționale de pensionare emise in ,,revizuire” pe baza OUG nr. 1/2011 sa fie insotite de catre actele doveditoare (adeverinte) care atesta atat perioada de vechime in serviciu/munca, perioada de cotizare, precum si veniturile brute/nete care au stat la baza ,,recalcularii sau revizuirii” cuantumului pensiei, cu mentionarea documentelor din care rezulta datele din adeverinte. (cf. art.5 din OG nr. 33/2002 modificata si aprobata prin Legea nr. 223/2002, care reglementeaza eliberarea certificatelor si adeverintelor de catre autoritatile publice centrale si locale).
2. In conformitate cu art. 4 alin.(2) din acelasi act normativ, cerem imperativ ca adeverintele sau certificatele doveditoare sa fie semnate în clar, cu grad și funcție, de catre conducatorul autoritatii publice, sa fie inregistrate si datate, cu aplicarea stampilei unitatii. Documentele, semnate de catre functionarii abilitati, sa cuprinda obligatoriu numele si prenumele acestora in mod lizibil, cu aplicarea semnaturii olografe.
3. La determinarea veniturilor brute/nete, sa fie luate în calcul si premiile/primele ocazionale/periodice, alte venituri, precum si premiul anual (al 13-lea salariu).
4. Modalitatea de calcul a cuantumului pensiilor sa fie făcută publică și explicitată intr-o formă usor de inteles de catre beneficiari, cu mentionarea etapelor si a formulelor de calcul utilizate.
5. Să fie prezentate demersurile făcute pentru identificarea tuturor veniturilor brute/nete și explicat de ce a trebuit să se opteze pentru utilizarea cuantumului soldei de grad si al soldei de functie minime, corespunzatoare gradului militar detinut, conform anexei nr.1 din OUG nr. 1/2011. Cu alte cuvinte, de ce nu este posibilă reconstituirea corectă a activității rezerviștilor și de ce trebuie să suporte aceștia incapacitatea de arhivare a ministerului?
Toate aceste propuneri sunt formulate in baza observatiilor primite din partea membrilor de sindicat.
Va supunem atentiei enormitatea, prezentă în art. 1 alin.(4) din OUG nr.1/2011, care precizeaza: “pentru perioadele la care nu pot fi identificate veniturile realizate lunar, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizeaza cuantumul soldei de grad si al soldei de functie minime, corespunzatoare gradului militar detinut, conform anexei nr.1, dar nu mai putin de salariul mediu brut/net pe economie, ….”
Din moment ce, conform art.1, alin (2) din Ordonanta, “obligatia identificarii si transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de catre beneficiar, in vederea efectuarii revizuirii, revine institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in cadrul carora beneficiarul si-a desfasurat activitatea”, si pentru ca statul este depozitarul tuturor arhivelor, este de neacceptat ca pentru perioadele in care autoritatile nu pot face dovada veniturilor, NOI, beneficiarii, in afara oricarei culpe, sa fim sanctionati cu luarea in calcul a soldelor minime de grad si functie, asa cum se prevede in ordonanta.
Conform principiului de drept in dubio pro reo, pentru imposibilitatea autoritatii publice de a dovedi veniturile integrale din perioada de activitate, ar trebui sa beneficiem de situatia cea mai favorabila posibil, respectiv de luarea in calcul a soldelor de grad si functie la nivelul maxim.
Militam si pe aceasta cale pentru respingerea OUG nr. 1/2011, act normativ imposibil de aplicat. Considerăm că se înscrie în lungul șir de aberații juridice promovate de Guvern, prin asumarea răspunderii.
Nu acceptăm confiscarea gradelor noastre și transformarea în ,,beneficiari”, deoarece nu suntem vinovați, nici de trădare de țară, nici de genocid.
PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
vineri, 4 martie 2011
vineri, 4 martie 2011
MApN reactivează clientela politică pentru a primi pensii de mii de euro
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ţine la secret numele persoanelor activate ca militari în ultima perioadă şi care vor câştiga mii de dolari, de la anul, după echivalarea pensiilor militare din România cu cele din NATO. Clienţii de partid sunt angajaţi ca ofiţeri sau subofiţeri în armată, iar după trei sau patru luni sunt promovaţi la rangul de colonel sau general, potrivit surselor apropiate MApN. Contactaţi de noi, reprezentanţii MApN susţin că “numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite” sunt “informaţii din domeniul apărării naţionale” şi nu trebuie puse la dispoziţia publicului. Una dintre persoanele care a beneficiat de activările militare, cu ceva timp în urmă, este chiar ministrul Gabriel Oprea, care, de la anul, ar putea avea o pensie de 5.600 de dolari. Sindicaliştii din armată afirmă că persoanele activate sunt apropiaţi ai PDL. Juriştii susţin că legislaţia în vigoare nu dă dreptul Ministerului Apărării Naţionale să ţină la secret numărul sau vârsta persoanelor angajate în armată.
Numeroase sesizări primite de la cititorii noştri avertizează că Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condus de Gabriel Oprea, se foloseşte de reactivările militare (civili chemaţi în activitate) pentru a “răsplăti” apropiaţi ai partidului aflat la putere.
Potrivit surselor apropiate MApN, începând cu ianuarie 2010, ministerul de resort a chemat în activitate zeci de civili pe care i-a activat ca ofiţeri şi subofiţeri în armată. După doar trei sau patru luni, persoanele activate sunt promovate la gradul de colonel sau general. Această operaţiune este realizată pentru ca apropiaţii actualei conduceri a MApN să beneficieze de pensiile NATO, de la anul.
Potrivit sesizărilor primite la adresa redacţiei noastre, Ministerul Apărării a chemat în activitate civili care sunt aproape de vârsta pensionării. “Au fost activate persoane trecute de 50 de ani”, susţine un fost militar, intervievat de reporterii noştri. Astfel, o persoană care nu a avut activitate în armată poate beneficia de pensie militară, doar pentru că a fost “activat” pentru câteva luni.
Sindicaliştii din armată recunosc că aveau cunoştinţă de situaţia activărilor realizate “în umbră”. “Cunoaştem această situaţie, dar nici noi nu am avut acces la detalii. Ei susţin că aceste informaţii trebuie ţinute la secret. Chiar şi domnul ministru Oprea a beneficiat de o astfel de activare. Este interesant de aflat cum a reuşit el să se activeze ca şi general, după ce a avut gradul de căpitan. Cel mai cunoscut caz este cel al generalului Constantin Degeratu. De la anul, pensiile militare se echivalează cu cele NATO. Este o metodă prin care apropiaţii lor pot beneficia de pensii NATO”, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – în Rezervă şi în Retragere (SCMD), colonelul în rezervă Mircea Dogaru.
După echivalarea pensiilor militare din România cu cele din statele NATO, veniturile de după retragere ale angajaţilor din armată vor fi asemănătoare cu cele din Statele Unite. Astfel, persoanele pensionate din MApN vor putea câştiga de la 1.800 – 2.200 de dolari, până la 5.600 de dolari (coloneii). “De aceea a obţinut domnul Oprea funcţia de general. Din acest motiv disponibilizează 18.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, în special pompieri şi jandarmi. De aceea încearcă să ne elimine nouă, pensionarilor, statutul de militar, pentru a oferi pensii NATO apropiaţilor lor. Aşa i-au făcut colonei pe Cristian Diaconescu (PDL) sau pe Edmond Tălmăceanu (PDL)”, ne-a mai spus Dogaru.
MApN refuză să ofere orice informaţie
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au refuzat să ofere detalii despre cadrele activate, sub pretextul că acestea ar reprezenta un secret de stat. “Informaţiile solicitate (numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite) se încadrează, potrivit prevederilor art. 12 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ca informaţii din domeniul apărării naţionale, care fac parte din categoria informaţiilor clasificate şi se exceptează de la liberul acces la informaţiile de interes public al cetăţenilor. În baza prevederilor legale menţionate, datele solicitate nu pot fi transmise”, se arată în răspunsul oficial al MApN la o solicitare a ziarului “Puterea”. Cu alte cuvinte statul, prin conducerea Ministerului Apărării Naţionale, consideră că cetăţenii nu ar trebui să cunoască numele persoanelor care vor beneficia de venituri mărite, plătite din bani publici. Mai mult, ministerul condus de Gabriel Oprea a refuzat să prezinte chiar şi numărul civililor activaţi ca militari în ultima perioadă.
Avocaţi: Astfel de informaţii nu pot fi secrete
Juriştii susţin că MApN nu poate invoca faptul că vârsta şi funcţiile persoanelor activate sunt secret de stat, iar Legea 544 nu protejează datele cu caracter personal. “De ce ar fi lista cu persoanele chemate în activitate secretă? Numele persoanelor sunt apărate de legea datelor cu caracter personal, dar funcţia, vârsta, motivele pentru care au fost chemaţi în activitate şi aşa mai departe sunt informaţii de interes public, nu confidenţiale. Conform Legii 544, aceste informaţii trebuie făcute publice, mai ales dacă le solicită cineva. Din cauza acestei secretomanii a apărut şi scandalul cu pensionarii militari, tot pentru că au fost ţinute sub tăcere informaţii considerate secrete şi care în fond nu erau. Din punctul meu de vedere, Ministerul Apărării Naţionale nu poate invoca Legea 544 pentru a proteja aceste informaţii. Datele cu caracter personal, uneori, nu pot fi făcute publice, dar nu din cauza Legii 544, ci datorită Legii privind protejarea datelor cu caracter personal”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.
Autor: LAURENTIU MUSOIU •
MApN reactivează clientela politică pentru a primi pensii de mii de euro
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ţine la secret numele persoanelor activate ca militari în ultima perioadă şi care vor câştiga mii de dolari, de la anul, după echivalarea pensiilor militare din România cu cele din NATO. Clienţii de partid sunt angajaţi ca ofiţeri sau subofiţeri în armată, iar după trei sau patru luni sunt promovaţi la rangul de colonel sau general, potrivit surselor apropiate MApN. Contactaţi de noi, reprezentanţii MApN susţin că “numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite” sunt “informaţii din domeniul apărării naţionale” şi nu trebuie puse la dispoziţia publicului. Una dintre persoanele care a beneficiat de activările militare, cu ceva timp în urmă, este chiar ministrul Gabriel Oprea, care, de la anul, ar putea avea o pensie de 5.600 de dolari. Sindicaliştii din armată afirmă că persoanele activate sunt apropiaţi ai PDL. Juriştii susţin că legislaţia în vigoare nu dă dreptul Ministerului Apărării Naţionale să ţină la secret numărul sau vârsta persoanelor angajate în armată.
Numeroase sesizări primite de la cititorii noştri avertizează că Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condus de Gabriel Oprea, se foloseşte de reactivările militare (civili chemaţi în activitate) pentru a “răsplăti” apropiaţi ai partidului aflat la putere.
Potrivit surselor apropiate MApN, începând cu ianuarie 2010, ministerul de resort a chemat în activitate zeci de civili pe care i-a activat ca ofiţeri şi subofiţeri în armată. După doar trei sau patru luni, persoanele activate sunt promovate la gradul de colonel sau general. Această operaţiune este realizată pentru ca apropiaţii actualei conduceri a MApN să beneficieze de pensiile NATO, de la anul.
Potrivit sesizărilor primite la adresa redacţiei noastre, Ministerul Apărării a chemat în activitate civili care sunt aproape de vârsta pensionării. “Au fost activate persoane trecute de 50 de ani”, susţine un fost militar, intervievat de reporterii noştri. Astfel, o persoană care nu a avut activitate în armată poate beneficia de pensie militară, doar pentru că a fost “activat” pentru câteva luni.
Sindicaliştii din armată recunosc că aveau cunoştinţă de situaţia activărilor realizate “în umbră”. “Cunoaştem această situaţie, dar nici noi nu am avut acces la detalii. Ei susţin că aceste informaţii trebuie ţinute la secret. Chiar şi domnul ministru Oprea a beneficiat de o astfel de activare. Este interesant de aflat cum a reuşit el să se activeze ca şi general, după ce a avut gradul de căpitan. Cel mai cunoscut caz este cel al generalului Constantin Degeratu. De la anul, pensiile militare se echivalează cu cele NATO. Este o metodă prin care apropiaţii lor pot beneficia de pensii NATO”, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – în Rezervă şi în Retragere (SCMD), colonelul în rezervă Mircea Dogaru.
După echivalarea pensiilor militare din România cu cele din statele NATO, veniturile de după retragere ale angajaţilor din armată vor fi asemănătoare cu cele din Statele Unite. Astfel, persoanele pensionate din MApN vor putea câştiga de la 1.800 – 2.200 de dolari, până la 5.600 de dolari (coloneii). “De aceea a obţinut domnul Oprea funcţia de general. Din acest motiv disponibilizează 18.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, în special pompieri şi jandarmi. De aceea încearcă să ne elimine nouă, pensionarilor, statutul de militar, pentru a oferi pensii NATO apropiaţilor lor. Aşa i-au făcut colonei pe Cristian Diaconescu (PDL) sau pe Edmond Tălmăceanu (PDL)”, ne-a mai spus Dogaru.
MApN refuză să ofere orice informaţie
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au refuzat să ofere detalii despre cadrele activate, sub pretextul că acestea ar reprezenta un secret de stat. “Informaţiile solicitate (numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite) se încadrează, potrivit prevederilor art. 12 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ca informaţii din domeniul apărării naţionale, care fac parte din categoria informaţiilor clasificate şi se exceptează de la liberul acces la informaţiile de interes public al cetăţenilor. În baza prevederilor legale menţionate, datele solicitate nu pot fi transmise”, se arată în răspunsul oficial al MApN la o solicitare a ziarului “Puterea”. Cu alte cuvinte statul, prin conducerea Ministerului Apărării Naţionale, consideră că cetăţenii nu ar trebui să cunoască numele persoanelor care vor beneficia de venituri mărite, plătite din bani publici. Mai mult, ministerul condus de Gabriel Oprea a refuzat să prezinte chiar şi numărul civililor activaţi ca militari în ultima perioadă.
Avocaţi: Astfel de informaţii nu pot fi secrete
Juriştii susţin că MApN nu poate invoca faptul că vârsta şi funcţiile persoanelor activate sunt secret de stat, iar Legea 544 nu protejează datele cu caracter personal. “De ce ar fi lista cu persoanele chemate în activitate secretă? Numele persoanelor sunt apărate de legea datelor cu caracter personal, dar funcţia, vârsta, motivele pentru care au fost chemaţi în activitate şi aşa mai departe sunt informaţii de interes public, nu confidenţiale. Conform Legii 544, aceste informaţii trebuie făcute publice, mai ales dacă le solicită cineva. Din cauza acestei secretomanii a apărut şi scandalul cu pensionarii militari, tot pentru că au fost ţinute sub tăcere informaţii considerate secrete şi care în fond nu erau. Din punctul meu de vedere, Ministerul Apărării Naţionale nu poate invoca Legea 544 pentru a proteja aceste informaţii. Datele cu caracter personal, uneori, nu pot fi făcute publice, dar nu din cauza Legii 544, ci datorită Legii privind protejarea datelor cu caracter personal”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.
Autor: LAURENTIU MUSOIU •
miercuri, 2 martie 2011
02.03.2011
Multumiri
In numele Comitetului Director aducem multumiri tuturor membrilor SCMD care au participat sau participa la actiunile din perioada 1-3 martie, la Bucuresti, Cluj, Oradea, Deva (01.03.2011) Timisoara, Craiova (02.03.2011) si Alba Iulia (03.03.2011). De asemenea, transmitem multumiri deosebite Departamentului Organizare al SCMD.
La Bucuresti, pe un ger naprasnic, au venit circa 2000 de delegati din 29 de filiale plus reprezentanti pe cont propriu din Orsova, Targu Mures si Roman.
Ora de adunare a fost 10.30, dar primii participanti au inceput sa apara la 08.00. Marsul a inceput la ora 11.00. Au participat circa 8 000 de persoane, prezenta fiind fluctuanta. Parte din participanti nu au rezistat la intregul traseu de 7,4 km, la ger si la ritm, fiind insa inlocuiti cu grupuri care au intrat in randurile noastre pe parcurs. La ora 12.50 coloana se afla practic in situatia de a intra in Piata Victoriei, unde fusesera convocati, pentru orele 14.00, aliatii si persoanele foarte in varsta.
Au participat delegati ai SNLP, PUBLISIND, PROLEX, ANAP, FEDERATIA ASOCIATIILOR PENSIONARILOR DIN JUSTITIE, FEDERATIA NATIONALA OMENIA si FEDERATIA MILITARILOR, care a anuntat public elaborarea unui protocol de colaborare cu SCMD.
Participantilor li s-au adus la cunostinta aberatiile transmise de purtatorul de cuvant al MApN, cu privire atat la prezenta la actiune cat si la “”manipulare””. Raspunsul a fost filmat si va fi difuzat. Departamentul media al SCMD a filmat intreaga actiune, a facut interviuri si a realizat instantanee foto. Toate acestea vor fi utilizate in forme specifice pentru a lamuri pe toti cei interesati din tara si din afara asupra situatiei reale a rezervistilor romani, asupra nemultumirilor lor si asupra hotararii lor de a lupta pana la capat, in cadrul sau alaturi de SCMD, impotriva tradarii de tara, imposturii si minciunii, impotriva legilor genocidului si subminarii economiei nationale, pentru dreptul nostru legitim la cele doua tipuri de proprietate care ni se “”nationalizeaza””: gradul militar si renta impropriu numita pensie.
Costul intregii actiuni pe Bucuresti, constand in cheltuieli de transport filiale (51.000 lei), achizitii (statie amplificare – 4700 lei, veste, sepci si bannere noi – 10.000 lei, flori pentru bucurestence – 500 lei, materiale filmare relucrare film – 700 lei) , si inchirieri (fanfara – 20 persoane , 4000 lei, camioneta platforma – 450 lei) a fost de 71.350 lei.
In ceea ce priveste actiunile viitoare s-a hotarat sprijinirea in Capitala si in tara a tuturor actiunilor sindicale din luna martie.
Ultimatumul dat de SCMD Guvernului expira pe data de 15 martie a.c. Intrucat Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii pe data de 08.03.2011, estimam ca 15.03.2011 va fi data motiunii de cenzura si a marilor manifestari ale sindicatelor si populatiei Capitalei de la Parlament.
In functie de acestea, vom lua pana la data de 08.03.2011, deciziile privind actiunile noastre din capitala si din tara pentru perioada 15-30 martie.
Reprezentantii Departamentului Juridic al SCMD au luat parte, cu documente si argumente la discutiile privind OUG 1/2011 din cadrul comisiilor juridica si pentru munca ale Senatului. La orele 13.45, in ziua de 1 martie a.c. SCMD a fost in masura sa anunte participantilor la mitingul din Piata Victoriei ca cele doua Comisii ale Senatului au respins OUG 1/2011.
Batalia continua. Vom invinge sub semnul unitatii si solidaritatii in cadrul si in jurul SCMD, asa cum au cerut si proclamat participantii la mars si miting. Multumind tuturor celor care au infruntat distantele, frigul si oboseala, ii avertizam pe toti cei care au stat deoparte fericiti ca lupta SCMD a fost in masura sa le readuca inapoi pensiile din decembrie, asupra faptului de o gravitate exceptionala, anuntat de ordinul Sefului SMG nr 17/10.02.2011 ca data de 15.03.2011 este data “”finalizarii procesului de revizuire”” a tuturor “”pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala””. Cu alte cuvinte, toti cei care se cred mult prea inteligenti sau protejati de cuvantul ministrilor incat sa nu se inscrie in SCMD sau sa nu sprijine actiunile SCMD, se pot trezi din 16.04.2011, oricand, si fara gradul militar in rezerva si cu pensia facuta prin a patra decizie tandari si cu plata esalonata a sumelor primite “”in plus”” in lunile ianuarie-martie. Noi ceilalti, care stim exact ce ni se pregateste si de ce, vom continua sa ne batem sub strigatul de lupta lansat la marsul asupra Guvernului: “”SUNTEM MILITARI, NU BENEFICIARI!””. Pentru toti acestia transmitem inca odata multumirile Comitetului Director.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU
Multumiri
In numele Comitetului Director aducem multumiri tuturor membrilor SCMD care au participat sau participa la actiunile din perioada 1-3 martie, la Bucuresti, Cluj, Oradea, Deva (01.03.2011) Timisoara, Craiova (02.03.2011) si Alba Iulia (03.03.2011). De asemenea, transmitem multumiri deosebite Departamentului Organizare al SCMD.
La Bucuresti, pe un ger naprasnic, au venit circa 2000 de delegati din 29 de filiale plus reprezentanti pe cont propriu din Orsova, Targu Mures si Roman.
Ora de adunare a fost 10.30, dar primii participanti au inceput sa apara la 08.00. Marsul a inceput la ora 11.00. Au participat circa 8 000 de persoane, prezenta fiind fluctuanta. Parte din participanti nu au rezistat la intregul traseu de 7,4 km, la ger si la ritm, fiind insa inlocuiti cu grupuri care au intrat in randurile noastre pe parcurs. La ora 12.50 coloana se afla practic in situatia de a intra in Piata Victoriei, unde fusesera convocati, pentru orele 14.00, aliatii si persoanele foarte in varsta.
Au participat delegati ai SNLP, PUBLISIND, PROLEX, ANAP, FEDERATIA ASOCIATIILOR PENSIONARILOR DIN JUSTITIE, FEDERATIA NATIONALA OMENIA si FEDERATIA MILITARILOR, care a anuntat public elaborarea unui protocol de colaborare cu SCMD.
Participantilor li s-au adus la cunostinta aberatiile transmise de purtatorul de cuvant al MApN, cu privire atat la prezenta la actiune cat si la “”manipulare””. Raspunsul a fost filmat si va fi difuzat. Departamentul media al SCMD a filmat intreaga actiune, a facut interviuri si a realizat instantanee foto. Toate acestea vor fi utilizate in forme specifice pentru a lamuri pe toti cei interesati din tara si din afara asupra situatiei reale a rezervistilor romani, asupra nemultumirilor lor si asupra hotararii lor de a lupta pana la capat, in cadrul sau alaturi de SCMD, impotriva tradarii de tara, imposturii si minciunii, impotriva legilor genocidului si subminarii economiei nationale, pentru dreptul nostru legitim la cele doua tipuri de proprietate care ni se “”nationalizeaza””: gradul militar si renta impropriu numita pensie.
Costul intregii actiuni pe Bucuresti, constand in cheltuieli de transport filiale (51.000 lei), achizitii (statie amplificare – 4700 lei, veste, sepci si bannere noi – 10.000 lei, flori pentru bucurestence – 500 lei, materiale filmare relucrare film – 700 lei) , si inchirieri (fanfara – 20 persoane , 4000 lei, camioneta platforma – 450 lei) a fost de 71.350 lei.
In ceea ce priveste actiunile viitoare s-a hotarat sprijinirea in Capitala si in tara a tuturor actiunilor sindicale din luna martie.
Ultimatumul dat de SCMD Guvernului expira pe data de 15 martie a.c. Intrucat Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii pe data de 08.03.2011, estimam ca 15.03.2011 va fi data motiunii de cenzura si a marilor manifestari ale sindicatelor si populatiei Capitalei de la Parlament.
In functie de acestea, vom lua pana la data de 08.03.2011, deciziile privind actiunile noastre din capitala si din tara pentru perioada 15-30 martie.
Reprezentantii Departamentului Juridic al SCMD au luat parte, cu documente si argumente la discutiile privind OUG 1/2011 din cadrul comisiilor juridica si pentru munca ale Senatului. La orele 13.45, in ziua de 1 martie a.c. SCMD a fost in masura sa anunte participantilor la mitingul din Piata Victoriei ca cele doua Comisii ale Senatului au respins OUG 1/2011.
Batalia continua. Vom invinge sub semnul unitatii si solidaritatii in cadrul si in jurul SCMD, asa cum au cerut si proclamat participantii la mars si miting. Multumind tuturor celor care au infruntat distantele, frigul si oboseala, ii avertizam pe toti cei care au stat deoparte fericiti ca lupta SCMD a fost in masura sa le readuca inapoi pensiile din decembrie, asupra faptului de o gravitate exceptionala, anuntat de ordinul Sefului SMG nr 17/10.02.2011 ca data de 15.03.2011 este data “”finalizarii procesului de revizuire”” a tuturor “”pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala””. Cu alte cuvinte, toti cei care se cred mult prea inteligenti sau protejati de cuvantul ministrilor incat sa nu se inscrie in SCMD sau sa nu sprijine actiunile SCMD, se pot trezi din 16.04.2011, oricand, si fara gradul militar in rezerva si cu pensia facuta prin a patra decizie tandari si cu plata esalonata a sumelor primite “”in plus”” in lunile ianuarie-martie. Noi ceilalti, care stim exact ce ni se pregateste si de ce, vom continua sa ne batem sub strigatul de lupta lansat la marsul asupra Guvernului: “”SUNTEM MILITARI, NU BENEFICIARI!””. Pentru toti acestia transmitem inca odata multumirile Comitetului Director.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU
02.03.2011
Protestul presedintelui SCMD
In seara zilei de 22 decembrie 1989, trei ABI-uri cu echipaje USLA au fost chemate de defunctul Col Ardeleanu, prizonier in acel moment al generalului GRU Nicolae Militaru, la Ministerul Apararii Nationale, la intrarea “”Orizont”” (Drumul Taberei, nr. 7 – 9). Nicolae Militaru a insistat ca cel care conducea gruparea USLA de interventie sa fie col. Gheorghe Trosca, cel ce instrumentase cazurile tradatorilor din Dosarul de Urmarire “”Corbii””. Nu l-am cunoscut personal pe Gheorghe Trosca, dar am o datorie morala fata de memoria lui, deoarece, daca nu am fost arestat ci doar anchetat in noiembrie 1989, ca “”tradator al istoriografiei nationale”” din ordinul lui Ilie Ceausescu si la instigarea unor actuale “”personalitati”” ale “”democratiei”” neaose, aceasta i se datoreaza.
Nu discut situatia celui de-al treilea ABI ramas in pana, in intersectie, dar asupra ABI-urilor care ii aveau la comanda pe ofiterii Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotuna si Dumitru Coman s-a deschis focul, desi fusesera respectate toate mijloacele de identificare. Ordinul a fost dat de Militaru si transmis telefonic garzii de catre un alt general GRU, complice. Transmis de trei ori, cu precizarea “”sunt teroristi, trageti!”” , deoarece colonelul comandant al dispozitivului, ulterior general executat si el printr-un cancer galopant tip Guse, s-a facut ca nu intelege si a cerut de trei ori repetarea lui, tinand telefonul astfel incat sa poata fi auzit si de cei din jurul sau. Cei trei ofiteri USLA au fost practic executati, restul echipajelor reusind sa se retraga la adapostul blocurilor din fata intrarii la minister. Ulterior cadavrele au fost batjocorite si expuse oprobiului public.
Pe data de 01.03.2011, administratia prezidentiala a facut un “”cadou”” neasteptat familiilor indoliate ale celor trei ofiteri, retragandu-le, prin decretul sefului statului, titlurile de erou martir si luptator in revolutia din 1989.
Protestez in nume personal, considerand ca avem in sfarsit raspunsul la intrebarea electorala din decembrie 2009: cine este agent al Moscovei, Mircea Geoana, fostul ambasador roman la Washington sau ….? Protestez fata de existenta si actiunea unor organisme de tip stalinist, antinationale, gen CNSAS, CAN, DNA, ANI, etc, implementate la presiunile superdemocratilor agenti ai Cominternului, constituiti in Grupul de la Comana, al defunctului Gogu Radulescu si care ne imping de 21 de ani tara spre dezastru, erijandu-se in “”elita”” intelectuala si politica “”romaneasca””.
Sper ca sunt in asentimentul tuturor membrilor patrioti ai SCMD care, in mod spontan, la Marsul asupra Guvernului, la 01.03.2011 au scandat “”DNA nu uita/va veni si vremea ta!””.
Ofiterii USLA Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotuna si Dumitru Coman vor dainui vesnic in memoria colectiva ca eroi martiri ai neamului romanesc cazuti la datorie intr-un razboi inegal. Ei au fost asasinati din ordinul tradatorilor, in timpul marii invazii din decembrie 1989. Dumnezeu sa-i odihneasca! Dumnezeu sa-i pedepseasca in continuare pe asasini si sa deschida ochii lui “”stupid people””!
Indemn toate filialele sa ia atitudine fata de noua si monstruoasa initiativa prezidentiala. O tara care-si batjocoreste martirii si-si transforma in eroi, pe langa profitori, tradatorii ordinari de tipul I.M. Pacepa si M. Raceanu este o tara condamnata la disparitie. In numele celor sacrificati in interes strain in decembrie 1989, in numele celor sacrificati astazi, tot in interes strain, prin “”recalculari”” si “”revizuiri””, inchei lansand strigatul de lupta al SCMD – “”Traiasca Romania””!
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Protestul presedintelui SCMD
In seara zilei de 22 decembrie 1989, trei ABI-uri cu echipaje USLA au fost chemate de defunctul Col Ardeleanu, prizonier in acel moment al generalului GRU Nicolae Militaru, la Ministerul Apararii Nationale, la intrarea “”Orizont”” (Drumul Taberei, nr. 7 – 9). Nicolae Militaru a insistat ca cel care conducea gruparea USLA de interventie sa fie col. Gheorghe Trosca, cel ce instrumentase cazurile tradatorilor din Dosarul de Urmarire “”Corbii””. Nu l-am cunoscut personal pe Gheorghe Trosca, dar am o datorie morala fata de memoria lui, deoarece, daca nu am fost arestat ci doar anchetat in noiembrie 1989, ca “”tradator al istoriografiei nationale”” din ordinul lui Ilie Ceausescu si la instigarea unor actuale “”personalitati”” ale “”democratiei”” neaose, aceasta i se datoreaza.
Nu discut situatia celui de-al treilea ABI ramas in pana, in intersectie, dar asupra ABI-urilor care ii aveau la comanda pe ofiterii Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotuna si Dumitru Coman s-a deschis focul, desi fusesera respectate toate mijloacele de identificare. Ordinul a fost dat de Militaru si transmis telefonic garzii de catre un alt general GRU, complice. Transmis de trei ori, cu precizarea “”sunt teroristi, trageti!”” , deoarece colonelul comandant al dispozitivului, ulterior general executat si el printr-un cancer galopant tip Guse, s-a facut ca nu intelege si a cerut de trei ori repetarea lui, tinand telefonul astfel incat sa poata fi auzit si de cei din jurul sau. Cei trei ofiteri USLA au fost practic executati, restul echipajelor reusind sa se retraga la adapostul blocurilor din fata intrarii la minister. Ulterior cadavrele au fost batjocorite si expuse oprobiului public.
Pe data de 01.03.2011, administratia prezidentiala a facut un “”cadou”” neasteptat familiilor indoliate ale celor trei ofiteri, retragandu-le, prin decretul sefului statului, titlurile de erou martir si luptator in revolutia din 1989.
Protestez in nume personal, considerand ca avem in sfarsit raspunsul la intrebarea electorala din decembrie 2009: cine este agent al Moscovei, Mircea Geoana, fostul ambasador roman la Washington sau ….? Protestez fata de existenta si actiunea unor organisme de tip stalinist, antinationale, gen CNSAS, CAN, DNA, ANI, etc, implementate la presiunile superdemocratilor agenti ai Cominternului, constituiti in Grupul de la Comana, al defunctului Gogu Radulescu si care ne imping de 21 de ani tara spre dezastru, erijandu-se in “”elita”” intelectuala si politica “”romaneasca””.
Sper ca sunt in asentimentul tuturor membrilor patrioti ai SCMD care, in mod spontan, la Marsul asupra Guvernului, la 01.03.2011 au scandat “”DNA nu uita/va veni si vremea ta!””.
Ofiterii USLA Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotuna si Dumitru Coman vor dainui vesnic in memoria colectiva ca eroi martiri ai neamului romanesc cazuti la datorie intr-un razboi inegal. Ei au fost asasinati din ordinul tradatorilor, in timpul marii invazii din decembrie 1989. Dumnezeu sa-i odihneasca! Dumnezeu sa-i pedepseasca in continuare pe asasini si sa deschida ochii lui “”stupid people””!
Indemn toate filialele sa ia atitudine fata de noua si monstruoasa initiativa prezidentiala. O tara care-si batjocoreste martirii si-si transforma in eroi, pe langa profitori, tradatorii ordinari de tipul I.M. Pacepa si M. Raceanu este o tara condamnata la disparitie. In numele celor sacrificati in interes strain in decembrie 1989, in numele celor sacrificati astazi, tot in interes strain, prin “”recalculari”” si “”revizuiri””, inchei lansand strigatul de lupta al SCMD – “”Traiasca Romania””!
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Abonați-vă la:
Postări (Atom)