luni, 22 septembrie 2014

luni, 22 septembrie 2014

"SCANDALUL TURCESCU"


ASTEPTAM RASPUNSUL SEFULUI SMG
IN “SCANDALUL TURCESCU”

- In atentia tuturor rezervistilor Romaniei –

Stimati camarazi,
In precampania, extrem de murdara, pentru prezidentialele 2014, un basescu a aruncat o piatra in balta si o suta de destepti ai media s-au bulucit s-o recupreze, impiedicandu-ne sa mai vedem padurea de copaci: faptul ca un candidat ar fi sau ar fi fost ofiter acoperit. O prostie, din moment ce unul dintre candidati de zece ani insista sa-si sustina pretentiile la pozitia suprema, prezentandu-se drept superspion al Romaniei – dl. Gheorghe Dinu, de la Constanta. Abia s-a fasait diversiunea, dupa ce media ne-a incredintat ca nici Basescu nu ar putea sa-l denunte si nici respectivul sa se autodenunte fara a comite un act de tradare si a raspunde penal, cand o diversiune si mai bizara ne-a rebulversat – Robert Turcescu, “El Basisto Maximo”, s-a autodenuntat ca ar fi ofiter acoperit DIA.
Lasand la o parte faptul ca serviciul in cauza nu se mai cheama DIA de un sfert de veac, ci DIM in cadrul DGIA sa analizam situatia.
Robert Turcescu este inapt militar, deci nu putea fi reactivat si nici avansat in rezerva. Si, totusi, in scandalul declansat in 2012 de gl. Corneliu Dobritoiu, pe atunci ministru al Apararii, pe tema acordarii abuzive de grade de colonel si general in rezerva la peste 2.500 de indivizi, din interiorul si din afara sistemului militar, a aparut, alaturi de fruntasul ajuns general, Nicolae Ontanu si numele lui Robert Turcescu in calitate de locotenent colonel. Cum decretul de avansare in gradul de general il semneaza presedintele, rezulta ca ar fi fost facut direct lt.col. de prietenul, cu handicap retroactiv, al presedintelui, amiralul Marin, in 2010, sau de urmasul acestuia la sefia SMG, dl. gl. Danila.
La vremea respectiva, am obiectat ca individul era prea tanar sa fie facut in rezerva lt.col., sugerand ca el si altii din presa basista au primit onorific gradele pentru a putea fi platiti din banii armatei pentru jigodismele la care s-au pretat in interes basist. Pentru ca astfel de indivizi sa poata fi rasplatiti, pensiile cadrelor militare au fost facute praf si rezervistii si-au inceput Golgota, cu mii de victime, neincheiata nici astazi, pentru ca dl. Victor Ponta nu-si gaseste, inca, timpul necesar pentru ca Proiectul Legii pensiilor militare de stat sa intre la vot.
Nu am crezut, insa, nici o secunda, ca respectivul Turcescu ar fi putut fi fabricat, peste noapte, ca ofiter activ acoperit al serviciilor speciale ale armatei. Pentru ca rostul unui ofiter activ acoperit sau al unui ofiter de influenta, este sa faca lobby structurii din care face parte si Tarii. Or, numitul Turcescu s-a comportat ca un isteric tradator de tara si, in mod constant, ca un dusman plin de ura al militarilor si politistilor activi si in rezerva. Cum sa accept ca serviciile armatei il platesc si il protejeaza pe propriul lor asasin? Cum sa accept ca profesionistii nostri ne sacrifica pe noi, militarii si Tara de dragul unui tiran cu zilele numarate? Si, nici astazi, nu accept, chiar daca indivizi strecurati in SCMD au acelasi comportament atacand, de ani de zile, cu furie si ura nejustificata, atat persoanele din conducerea SCMD cat si orice act, gest sau actiune a acestora, totul ducand la ideea ca se straduiesc, din ordin, sa distruga acest organism de lupta pentru drepturile militarilor si ale cetatenilor Romaniei. Inca imi place sa cred, prin urmare, ca “Scandalul Turcescu” nu este decat o noua si ordinara diversiune din arsenalul basist, vizandu-l, intr-o forma sau alta, pe perincipalul candidat! Sau, poate ca, de atata slugarnicie, in pragul despartirii de Marele Idol, sluga Turcescu a luat-o razna!
Oricare ar fi realitatea, actualul sef al SMG va trebui sa ia, oficial, o pozitie si sa apere armata, iar procuratura militara ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa-l ridice pe individ pentru un amplu si profesionist consult medical. Pentru inceput!
Nu pot, insa, sa nu iau in considerare in analiza faptelor si consecintele declaratiilor fostului ministru, dl. Corneliu Dobritoiu. Acesta a fost insultat public de presedintele Basescu, schimbat din functie dupa “Scandalul coloneilor”, iar Lista generalilor, care il implica direct pe presedinte, nu a mai fost niciodata prezentata. Mai mult, un scandal stupid incheiat in 2007, juridic, a fost reluat - asa-zisul proces “Case pentru generali”. Ca si in cazul Becali, cand, pentru a fi agatat acesta, cu exceptia fostului presedinte Emil Constantinescu, au fost arestati si condamnati toti membrii pe linie militara ai CSAT, acum au fost agatati 131 de generali si colonei in rezerva pentru a se lovi, direct, in fostul ministru Dobritoiu. Unsprezece cazuri au fost disjunse, separat dl. gl.(r) Mircea Chelaru, fost sef SMG, acuzat de abuz in serviciu in 2007, cand el era rezervist din 2001 si un lot de 10 fosti sefi ai SMG, ai DGIA si ai Directiilor centrale care l-au sprijinit pe Crin Antonescu in perioada interimatului si care oricum stiu prea multe.
Oricare ar fi adevarul si implicatiile, MApN trebuie sa raspunda oficial si raspunsul trebuie sa fie extrem de taios, pentru ca militarii nu pot fi facuti presul campaniei electorale.
In ceea ce-i priveste pe rezervisti, membri ai SCMD, reafirm ca asteptam pana la 1 octombrie a.c., ca dl. Victor Ponta sa se tina de cuvant, sa dea avizul pe Legea pansiilor militare de stat, aceasta sa intre in dezbatere si sa fie trimisa spre promulgare, asa cum s-a promis, pana la 7 octombrie. Intre timp, pregatim propria noastra campanie, deloc electorala, exclusiv sociala. Contrar afirmatiilor din ultimele zile, nu am semnat nimic cu nimeni, am facut doar oficiul de a transmite, membrilor SCMD si aliatilor nostri din CNSC, rugamintile de a acorda, prin semnaturi, dreptul de a candida, domnului Gheorghe Funar, senatorului Ioan Ghise si candidatului propus de Alternativa Nationala (grupare de ONG-uri si partide mici) – dl. Teodor Melescanu. Rezultatul il va decide, in opinia noastra, votul cetatenilor suprascarbiti de jocurile si prestatiile politice si doritori de intrare, in sfarsit, in normalitate dupa 25 de ani de circ.
Cu stima,

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea Dogaru

luni, 15 septembrie 2014


In atentia membrilor si simpatizantilor SCMD

Legile promise ori manifestatii stradale?

Din discutiile purtate de presedintele SCMD, la sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de presedintele Sindicatului UNIPOL, cu reprezentanti ai Guvernului si Senatului, au rezultat urmatoarele:

  • In perioada 15 sept - 7 oct. a.c. vor fi supuse votului Camerei Deputatilor (camera decizionala) o serie de legi reparatorii;
  • Ordinea dezbaterii este urmatoarea: 1. Proiectul Legii reparatorii pentru grefieri, diplomati, fosti parlamentari, etc; 2. Proiectul Legii cumulului pensii-salarii; 3. Proiectul Legii de repunere in plata a indemnizatiilor revolutionarilor; 4. Proiectul Legii pensiilor militare de stat;
Precizam ca in toate solicitarile, SCMD a sustinut racordarea prin lege a rezervistilor romani la conditia rezervistilor din statele membre NATO, intrucat NATO este un tratat exclusiv militar, ale carui conditii trebuie respectate. Documentatia, din puct de vedere juridic, asupra a tot ceea ce ni s-a intamplat si privind justetea revendicarilor noastre pe calea revenirii la normalitate, au fost inmanate Primului ministru si ministrilor de resort, inclusiv noului ministru al bugetului si Avocatului Poporului.

Intrucat avem o experienta bogata acumulata in peste doi ani si jumatate de promisiuni neonorate, am dat insa si curs deciziei CD al SCMD de pichetare a sediului central al PSD si a sediilor PSD din tara, incepand cu data de 1 octombrie a.c.

In urma negocierilor cu Primaria Capitalei s-a stabilit ca pichetarea sediului PSD din Soseaua Kiseleff, nr. 10 se va face in perioada 1-17 octombrie (exceptand zilele de 11-12 octombrie) cu drept de prelungire, zilnic intre orele 14-17. 

Intrucat memoria politicienilor este extrem de scurta, pe durata campaniei electorale vom face asadar campanie si noi, pentru legile promise inca din oct. 2011, de principalul candidat, care s-a angajat, prin semnatura, la 14 iulie 2012. Aceasta, bineinteles, daca nu se vor tine nici de acest ultim angajament asumat in ceasul al 14-lea.

Solicit asadar membrilor SCMD ca, in numele unitatii de interese a tuturor categoriilor de militari si politisti, activi si in rezerva, sa lase deoparte cu ocazia acestei ultime, speram, batalii, orice manifestare a ego-ului propriu sau stimulata de interese colaterale si ambitii personale, pentru a putea obtine impreuna victoria asteptata dupa 5 ani de lupta sindicala pentru revenirea la normalitate a categoriei noastre socioprofesionale, umilita, mai odios poate decat celelalte componente ale natiunii, de catre regimul Basescu.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
 
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 8 septembrie 2014

vineri, 12 septembrie 2014

 Joi 11.09.2014
Convocator
                  Va adresez rugamintea de a participa la lucrarile ADUNARII GENERALE A FILIALEI , care  vor avea loc in ziua de miercuri, 17.09.2014 orele 16.00, la sediul filialei-sala mare.
Ordinea de zi:
                 1-Bilantul activitatii filialei pentru perioada septembrie 2013/septembrie 2014- si propuneri de activitati pentru etapa urmatoare,
                 2-prezentarea continutului procesului verbal a sedintei CD/SCMD, cu privire la detaliile despre desfasurarea lucrarilor C.N.R./2014,
                 3-prezentarea  propunerilor de modificari/completari la continutul:
                     -actului constitutiv al  S.C.M.D.,
                     -la Statutul SCMD,
                                                Prezinta col rez. Ceviuc Dumitru
                 4-Proiect in dezbatere publica - Decizie privind instituirea functiei de reprezentant teritorial al CAR “Coeziunea Sociala”,
                 5- alegerea/reconfirmarea presedintelui si a membrilor BO
                 6-Stabilirea mandatului de delegare a filialei la CNR.
Filialele cu mai putin de 15 membri cotizanti nu vor putea fi reprezentate la CNR.. In acest context, va adresez rugamintea de a va depune cotizatiile restante in contul BRD, cu numarul: SV79262374410. Pe factura se vor trece urmatoarele date:
 -nume/prenume, filiala Suceava, CNP. si cotizatie sindicat pe anul 2014, sau 2013 si 2014. Precizez ca se poate preda cotizatia si la sediu, urmind ca dumneavoastra sa primiti chitanta/factura dupa depunerea la banca, depunere ce se va face prin grija filialei.
                 7-diverse             
           a-discutii referitoare la noua lege a pensiilor militare de stat (ocupaţionale) – conţinut , propuneri de amendare, stadiul de adoptare;
           b-dezbateri-diverse;
           c-propuneri pentru CNR.
     Adresez rugamintea ca fiecare participant sa faca propuneri pertinente pentru a fi prezentate de catre delegat la lucrarile CNR/2014.
    Deasemenea rog pe domnii presedinti de la filialele din Cimpulung, Radauti si Falticeni, ca impreuna cu cei care nu i-au parasit, sa se alature filialei noastre.
Nu trebuie sa abandonam doar ca nu ne plac ochii cuiva, schmbam ochii, dar nu ...."ne predam" !
Va astepteptam cu drag.

  Coca Ion- col. rez. si nu asistat

miercuri, 10 septembrie 2014



A FOST ADOPTAT DE CAMERA DEPUTATILOR




Proiect de Lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii

PL-x nr. 390/2014(.....)

VOTUL ELECTRONIC(......)
Marţi, 9 septembrie 2014, ora 12:53

Subiect vot:Vot final 
Adoptare PL 390/2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii
Centralizator:TotalPSDPNLPDLPP-DDUDMRMino.PC-PLRNeafil.
- prezenţi:32215559251113172814
- voturi pentru (DA):3111545621913162814
- voturi împotrivă (NU):3-111----
- abţineri:6-231----
- nu au votat:21----1--

Promulgarea legii  ( Articolul 77 Constitutia Romaniei )      

      Pentru a intra in vigoare, legea trebuie promulgata de catre presedintele Romaniei in termen de cel mult 20 de zile de la primire.

sâmbătă, 6 septembrie 2014



Doamnelor si domnilor,         
SA FACEM LOBBY PE LANGA DEPUTATI
         In prima zi a noii sesiuni parlamentare (01.09.2014), Senatul Romaniei a adoptat proiectul Legii nr. 451 din 25.08.2014, privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii. Din continutul proiectului rezulta ca toti pensionarii care au beneficiat, fara temei si baza legala, de sume de bani rezultate in urma unor erori comise de functionarii caselor de pensii, nu vor fi obligati sa restituie aceste sume, iar cei care au apucat sa le restituie, le vor primi inapoi.
         Cu toate ca proiectul de lege nu face nicio deosebire intre pensionari, noi cei proveniti din sitemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu ne-am asteptat ca noul act normativ sa ne priveasca si pe noi. Cu toate acestea, surpriza: proiectul prevede  abrogarea art. nr. 2, cu ambele aliniate, din Legea nr. 241/2013, articol ce cuprinde prevederi referitoare la modul de plata/recuperare a unor sume de bani ce constau in  “diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite” rezultate in cadrul proceselor de recalculare si revizuire a pensiilor. Intrebarea care se naste aproape fara voie: De ce legiuitorul face aceasta legatura? Poate din cauza faptului ca se simte ”cu musca pe caciula” stiind ca in trecutul nu prea indepartat a nedreptatit vadit o parte dintre rezervistii militari,  a caror drepturi legale de pensie au fost in mod abuziv reduse?
         In acest context, credem ca se impune sa intervenim cu totii pe langa deputatii care ne reprezinta in Parlamentul Romaniei ca pe timpul dezbaterilor Proiectului de lege  nr. L 451/25.08.2014, in Camera Deputatilor, sa introduca la art. nr. 1, dupa alin. nr. (2) urmatorul amendament: “Sumele retinute pensionarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala in timpul procesului de revizuire a pensiilor in baza OUG nr. 1 din 2011, aprobata prin Legea nr. 165/2011, se restituie in conditiile alin. nr. (2)”
         Daca legiuitorul nu va tine cont de aceasta propunere, nu numai ca va mentine in continuare o mare nedreptate, dar va introduce una noua, in sensul ca va da drepturi inexistente unor pensionari in detrimentul altora care au astfel de drepturi. Mai mult, introducerea acestui amendament va determina retragerea unor sute de dosare,  ce implica mii de pensionari, de pe rolul instantelor de judecata din toata tara! Cu consecinte pozitive asupra bugetelor acestora.
          Promovand o lege dreapta si corecta din toate punctele de vedere, deputatii pot da viata sloganului defunctului USL, sub sigla caruia au fost alesi in marea lor majoritate: DREPTATE PANA LA CAPAT. Altfel, vor ramane doar promisiunile neonorate!
         
PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Col (r) dr. M. DOGARU


Miercuri, 3 septembrie 2014

“MARELE” Dogaru raspunde


“MARELE” Dogaru raspunde
- In atentia intregii mass media –

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Deoarece  domnii politicieni continua sa fie abulici, vorbind fara sa stie despre ce,
Deoarece, in cursul zilei de ieri, 2 septembrie, s-au facut afirmatii despre negocieri ale Guvernului la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor privind legile zise “speciale”,
Deoarece s-au facut si se fac confuzii intre demersurile privind legile zise “speciale” si un Proiect de lege reparatorie pentru piloti, grefieri, diplomati, fosti parlamentari si fosti functionari publici din Parlament si Curtea de Conturi,
Deoarece in toata aceasta ciorba parlamentara, atat politicienii cat si media ii amesteca aiurea si pe militarii rezervisti, acestia neavand nici o legatura cu respectivul proiect,
Deoarece, intr-o emisiune la Realitatea TV, de aseara, 2 septembrie, “Amiralul de Cismigiu”, Mircea Toader, colegul de tinerete nebunatica  al lui Traian Basescu, si-a permis sa politizeze haosul intrebandu-se ce face MARELE Dogaru in aceasta situatie cand constata ca a fost pacalit de Ponta, imi iau permisiunea sa raspund, facand si putina ordine in chestiunea legilor “speciale”:
  • Spre stiinta tovarasului Toader, cel care a mai aratat odata cu degetul aiurea, facand sa treaca o lege de reducere a TVA in folosul cetateanului, pe 2 septembrie nu s-au respins legile “speciale” in Senat pentru ca nu a fost vorba despre ele. S-a respins Proiectul legislativ nr. 951/11 dec.2013, inregistrat la Camera Deputatilor (camera decizionala) de 12 senatori si deputati PSD si trimis la Senat, unde a fost inregistrat cu nr. L209/2014. Este un proiect de lege repartorie pentru fostii detinatori civili de legi organice zise “speciale” care nu are nici o legatura cu militarii;
  • Proiectul respins prevedea, nu revenirea la vreo lege “speciala”, ci intoarcerea in cuantum a pensiilor celor mai sus numiti la situatia din august 2010;
  • Proiectul respins era, aproape, un “copy – paste” al Legii reparatorii nr. 241 pentru militarii rezervisti, promulgata anul trecut in 30 iulie, cu aplicare de la 1 octombrie 2013. Prin urmare, “MARELE” Dogaru isi primeste pensia din 2010 de un an de zile pentru ca nimeni nu a avut curajul sa traga in piept 159.000 de rezervisti, dar trebuie sa se declare multumit ca traieste in 2014, cu pensia din 2010. La fel in 2020, 2030 etc., daca mai apuca, fiind tot “asistat social”. SCMD este, prin urmare, singura forta sindicala din Romania care a fortat USL sa-si respecte, macar partial, una dintre promisiunile facute;
  • Deoarece reparatia pentru miltari este incompleta, SCMD lupta pentru promulgarea Legii pensiilor militare de stat, care sa readuca militarilor toate drepturile statutare rapite de alde Basescu, Boc, Seitan, Toader, Roberta Anastase, in conformitate cu Tratatul de aderare la NATO. Proiectul se afla la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor avand toate avizele si asteptand doar semnatura domnului Ponta, adica avizul Guvernului, pentru a fi trimis in procedura de vot. Este motivul pentru care s-a deplasat, ieri, la Camera Deputatilor, ministrul muncii, fapt confirmat in dialogul pe care     l-am avut, in direct, cu presedintele respectivei comisii, la orele 11.30, la RTV.
  • In ceea ce priveste, nu legile zise “speciale”, cum bat campii politicienii, ci Proiectul legii reparatorii pentru Iovan si colegii lui, pentru diplomati, grefieri etc. acesta a avut avize favorabile de la toate comisiile si a intrat in dezbatere numai dupa ce Guvernul, sub presiunea mediatica a SCMD, a trebuit sa renunte la minciuna ca FMI s-ar opune asa ziselor legi “speciale” si sa admita, prin vocea domnului Ponta, ca, abrogate retroactiv, in dispretul oricarui principiu de drept, de regimul Basescu, acestea vor reveni din 2015;
  • Toate grupurile parlamentare din Senat s-au consultat si au intrat in sala cu hotararea ferma de a trece proiectul ca formalitate care ar fi facut dreptate unui numar infim de persoane (cca 4000). Cand s-a trecut la vot, in lipsa domnului Ponta aflat in vizita in China, tata socru, Ilie Sirbu, s-a ridicat insa, ca odinioara Mircea Toader (cu diferenta ca, spre deosebire de Toader, el stia bine ce face) si a aratat cu degetul “semnul mortii”. Drept urmare, PSD a votat impotriva. Asa a fost respins proiectul legii reparatorii pentru Iovan. Dar mai exista o sansa – votul pozitiv al Camerei Deputatilor, care este camera decizionala.
Din nenorocire, elanul raspopitului a atins si Proiectul de lege nr. 317/2014 privind abrogarea unor prevederi din Legea nr. 329/2009, adica a dreptului constitutional la munca neingradita pentru pensionari. Si acesta va depinde de votul Camerei Deputatilor. Acelasi individ se opune OUG reparatorii pentru revolutionari, care depinde, exclusiv, de Victor Ponta.
Drept urmare, asa cum am anuntat, rezervistii asteapta ca in luna septembrie sa fie trimis spre promulgare proiectul Legii pensiilor militare de stat, care ne reacorda statutul de militari in rezerva cu toate drepturile, de la solda de rezervist, grupele specifice de munca, la tratament medical gratuit in spitalele si policlinicile noastre si cu abrogarea celor 7 legi contradictoriii, sub incidenta carora ne aflam astazi, retragandu-ni-se stigmatul de “asistat social”. De asemenea, promulgarea legii care sa ne dea dreptul la munca neconditionat pana la varsta 65 de ani, promis noua, ca si primul proiect, inca din octombrie 2011, fie sub forma de OUG, fie sub forma de lege.
In caz contrar, am anuntat ca vom picheta sediile PSD pe termen nelimitat, incepand cu 1 octombrie 2014. Asta nu inseamna ca uitam frauda parlamentara a Robertei Anastase si crimele comise impotriva noastra de regimul Basescu-Boc. Indiferent de apartenenta politica (pe care si-o schimba, oricum, mai des decat ciorapii), politicienii nostri au in ochii electoratului aceleasi “calitati”: lipsa de competenta si de caracter, lacomie, fariseism, hotie, egocentrism, rupere de realitate etc.
Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Va adresez, respectuos, rugamintea de a lua in considerare faptul ca, intr-un viitor material va voi pune la dispozitie intreaga documentatie despre pensii, indemnizatii si ajutoare sociale, categorii in mod voit confundate si despre incalcarea cu buna stiinta, de catre regimul Basescu, incalcare asumata si de actualul regim mixt, a tuturor principiilor de drept, a Constitutiei Romaniei si a legislatiei europene in privinta tuturor categoriilor de pensii, militare si civile, in scopul continuarii genocidului la adresa pensionarilor, enuntat de Emil Boc in cadrul programului de guvernare prin sintagma “parasirea pe cale naturala a sistemului”.
Cu stima,
Col.(r) dr. Mircea Dogaru,
Presedintele SCMD