sâmbătă, 31 mai 2014

Material......... bun!. Pe cind avem vesti in dosarele de restituire a drepturilor retinute in mod abuziv ????????????/



Conferinta aniversara privind drepturile omului

       In organizarea Asociatiei Procurorilor din Romania, Fundatiei Romane de Democratie prin Drept si a Camerei Deputatilor (prin Comisia juridica, de disciplina si imunitati si Comisia pentru munca si protectie sociala) in ziua de 29.05.2014, la Palatul Parlamentului, a avut loc Conferinta aniversara cu ocazia implinirii a 20 ani de la ratificarea de catre Romania a Conventiei Europene a Drepturilor Omului.
       Conferinta si-a propus sa puna in evidenta rolul Conventiei Europene a Drepturilor Omului in buna functionare a justitiei si consolidarea statului de drept, contributia clasei politice romanesti la constituirea unei Romanii stabile si democratice intr-o Europa unita.
        Activitatea s-a bucurat de o participare efectiv selecta, formata din politicieni (domnii Ion Iliescu, Ioan Chelaru, Florin Iordache, Bogdan Ciuca, Adrian Severin), respectiv din recunoscuti si apreciati specialisti ai dreptului apartinand mediului universitar (precum domnii profesori Corneliu Barsan, Ioan Muraru, Mihail Niemesch)  sau unor institutii de profil (spre pilda dna Gabriela Baltag - presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania sau dl Gheorghe Muscalu –vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii). La invitatia organizatorilor, SCMD a fost reprezentat de catre dl. presedinte Mircea Dogaru, seful Departamentului juridic - dna Caloian Monica si subsemnatul.
         Asa cum era si de asteptat, conferinta si-a respectat statutul de activitate stiintifica serioasa,  ridicandu-se - prin continutul prezentarilor facute - la un foarte bun nivel teoretic. Nu imi propun aici sa evoc constinutul stiintific al conferintei, ci mai degraba sa-mi exprim gandurile si sentimentele ce m-au cuprins pe durata conferintei, in timp ce ascultam expunerile interesante ale unor participanti, in continutul carora se facea referire la diferite articole ale Conventiei. Cu acest prilej, mi-am reamintit ca noi militarii, spre deosebire de ceilalti membrii ai societatii, am renuntat de buna voie si nesiliti de nimeni, in momentul in care am optat pentru cariera militara, la exercitarea unor drepturi fundamentale (libertatea de intrunire si asociere, drepturile referitoare la alegerea in organele puterii de stat-centrala sau locala,  libera circulatie, munca fortata etc.) asumandu-mi o serie lunga de privatiuni, dar  sperand ca institutia in care am intrat isi va onora pe deplin contractul pe care l-am incheiat.
       Unul dintre primii vorbitori la conferinta a invocat art. 6 al Conventiei (Dreptul la un proces echitabil)N-am putut sa nu ma gandesc la cat de “echitabile” sunt procesele noastre cand casele de pensii sectoriale au emis in continuu, la foc cu foc, in anii 2012-2013, decizii de recalculare si apoi de revizuire (cu incalcarea disp. art. 1 din OUG nr. 1/2010, care prevede imperativ ca “pensile … se revizuiesc, din oficiu, cel mai tarziu pana la data de 31 dec 2011”), obligandu-ne sa ne judecam pe documente deja revocate de alte noi, cand veridicitatea documentelor produse ce centrele militare nu poate fi confirmata, cand instantele de judecata nu obliga ministrele de resort sa aduca in instanta documentele reale privind veniturile realizate etc., etc.
          A urmat evocarea art. nr. 14 (Interzicerea discriminarii). Un adevarat fior m-a strapuns, amintindu-mi cat de discriminati suntem  noi militarii fata de toti ceilalti cetateni ai tarii carora li s-a recunoscut principiul drepturilor castigate, principiu consacrat in legislatia interna de-a lungul timpului, desi nu este statuat “expresis verbis” in vreun act normativ (spre exemplu, in domeniul pensiilor, Legea nr. 19/2000, art. 180, alin (7), reglementa cuantumul cel mai favorabil al pensiei, conform acestui principiu, care a fost preluat si de Legea nr. 263/2010, art. 169, pct. 5). Asadar, acest principiu a fost recunoscut tuturor pensionarilor - mai putin militarilor! Cum ramane cu interzicerea discriminarii?
              A urmat protectia proprietatii (art. nr. 1/Protocolul aditional nr. 1 la Conventie). Automat mi-am amintit de dreptul de proprietate asupra gradului militar dobandit legal (nu dupa “moda Turcescu”), cu multa truda, dupa zeci de ani de cariera militara. Gradul militar are expresie financiara in solda de grad conform prevederilor art. 7 din Anexa VII a Legii nr. 284/2010, legea cadru privind salarizarea personalului bugetar: “  (1) Pentru gradul militar pe care îl deţine, ca drept al titularului şi recunoaştere în plan social, personalul militar, respectiv poliţistul şi funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, beneficiază de soldă de grad, respectiv de salariul gradului profesional deţinut.” Legea nu distinge intre militarii activi si militarii in rezerva, iar un principiu de drept statueaza ca acolo unde legea nu distinge, nimeni nu poate face acest lucru. Cert este insa ca noi nu mai beneficiem de acest drept!
             Cum era si firesc s-au facut si conexiunile de rigoare intre Conventie si legislatia interna, incepand cu legea fundamentala - Constitutia Romaniei - si sfarsind cu alte acte normative. In acest context s-au amintit o serie de alte probleme acute pentru noi, cum ar fi: punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile (tuturor colegilor nostri care au decizii favorabile pe recalcularea pensiilor li s-a refuzat de catre casele de pensii sectoriale punerea in aplicare a acestor hotarari judecatoresti!)sau respectarea demnitatii si onoarei persoanei fizice(cat respect ni se mai acorda noua cand drepturile de pensie au fost ciuntite abuziv prin aplicarea gresita a unor principii de drept (precum neretroactivitatea, sau principiul sperantei legitime) sau de calcul al pensiei (contributivitatea, lipsa documentelor relevante etc.?).
            Mesajul SCMD la Conferinta a fost prezentat succint de dl presedinte M. Dogaru, care a facut initial o incursiune privind drepturile omului in istoria romanilor, urmata de o informare privind situatia militarilor in rezerva si retragere, din perspectiva drepturilor omului.
        Pe timpul Conferintei, dl deputat B. Ciuca a reiterat un mai vechi principiu, subliniind faptul ca „Drepturile omului reprezinta un dat, nu un hatar acordat de stat” Eu ma tot intreb, oare in cate initiative legislative a aplicat dl deputat acest lucru? Am mai auzit si alte truisme, de genul „Nu exista democratie in afara respectarii drepturilor omului” sau „Justitia este garantul respectarii acestor drepturi”. Marturisesc sincer ca nu am mai fost capabil sa fac alte comparatii, deoarece am inteles dureros inca o data ca UNA-I IN TEORIE SI ALTA-I IN PRACTICA!


vineri, 9 mai 2014




                Este totusi 9 mai!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilzEhQXUcrZq4T-hXUh6CheUPF4cpE7i06Cs5fjDuBZZVNPRpNnGFJT2dc-ej2nV3LvifBxjlcOXChjRVceC-uoDlJbAKz0FsN7z6UMMm137i0IZFJpsb15FYVkpgy9Fy5psbxyDTg9_Q/s1600/independenta-romaniei.jpg




 
  Col.rez. Coca Ion


sâmbătă, 3 mai 2014

 ...SI EU CRED CA AR FI .............

ASTA TREBUIE PROPAGAT ! LA TOATE POSTURILE TV,,PE STRADA, ORIUNDE...


Fotografie: Nu ai dreptate, lele
 Safta ! Nevenirea la vot
 nu este percepută ca un  protest. De regulă,  la alegerile europene se prezintă sub 30% din
 electorat. Asta a și fost șmecheria Demisului la referendum.
 Știa că lumea nu va veni la vot și a
 speculat-o în
 favoarea
 sa. Când a văzut
 că lumea a ieșit masiv la vot, a băgat Erata Curții Constituționale. Și Evropa a tăcut
 vinovată. Efectele au continuat.
De aceea, mă duc la vot, în mai a.c., și-l voi anula cu trei ștampile. Să nu mai aud de astfel de încrengături
 mafiote. Îmi voi anula votul pentru că vreau:
1.
 Să se vadă că exist. 
2. Să se vadă că nu votez găști,
 numite cât mai sonor partide, și neamuri de neamuri (soții, soți, amante, cumătre...). 
3. Să se vadă  că nu sunt atât de fraier, cum ne crede Sistemul cripto-comunisto-mafiot instalat prin confiscarea Revoluției
 Române.
De regulă, voturile anulate, la noi, nu depășesc 3%
 din
 total. De aceea, merită o campanie de sensibilizare. Să nu creadă că  sunt chiar de capul  lor !
Dacă
 în, mai a.c., 40% din voturi vor fi anulate premeditat de alegători, în semn de
 protest, ar fi un uriaș
 scandal politic. 
Pur și
 simplu
 actuala clasă
 politică ar fi măturată de scena țării. Partidele ar fi obligate să-și facă curățenie prin
 curte sau să dispară.
Prin anularea buletinului de vot voi arăta Uniunii Europene și Unchiului Sam că vreau democrație autentică, nu doar mimarea ei cu acceptul lor.
 Tacit. 
VOTUL este mai
 puternic decât glonțul !
Mai multe în
 tableta de weekend. Pe mâine !

Cum a ajuns CASA POPORULUI - CASA HOȚILOR ! (I)

„- Mamaie, cu actualii m-am lămurit ! GATA ! Alții, fără neveste, tătici, cuscri, verișoare, rețele mafiote ... După ce au distrus o țară, tupeiștii ies, din nou, la cerșit voturi ! Nu mă mai duc la vot !” Mesaj de la Lelea Safta.
Chiar așa, ce obraz poți avea să cerșești voturi pentru propria nevastă, amantă, fiică sau nepoată sau invers, soț, amant, tată ... 
Nu au pic de rușine „curvele politice” (sic !), fără pic de bun simț, onoare sau ceva demnitate !
Lipsesc Rudotel și Becali ca formația să fie completă. UDMR nu iese de rușine pentru prostiile făcute prin Ardeal !?! Sărăcirea propriilor conetnici printr-o proastă administrare. Defrișări sălbatice și hoții fără de număr ! Acum a apărut o nouă cerere. După cea perfidă, cu steagul local. Stai și te crucești !
Cum e posibil ca mai puțin de 600 de secui (sic!) să ceară legalizarea unui „ținut secuiesc” format din trei județe ? Unde ne aflăm ? În Absurdistan ? E ceva, care depășește puterea de înțelegere a unui biped rațional. Nici măcar etnicii unguri nu pot avea asemenea pretenții ! Doar în HARCOV cetățenii români de etnie maghiară au o oarecare majoritate. Asta după exterminarea și maghiarizarea forțată a populației autohtone. Acțiuni executate metodic de când au venit pe plaiurile noastre. Acum vreo mie de ani !
Cică, ungurii și-au cerut recent, la ONU, scuze pentru holocaustul executat cu românii noștri pe la Ip, Moisei, Trăsnea și alte zeci de localități din Transilvania ! 
Aiureli !
Aleșii noștri (!?!) au devenit de o nerușinare fără margini !” Are dreptate totală, lelea ! Și-au băgat peste tot neamurile, prietenii, mafioții personali. Sistemul cripto-comunist corupt e la el acasă în orice instituție a statului de aproape un sfert de secol.
S-a ajuns să se fure din buzunarele oamenilor, de la câțiva lei la miliarde de euro !
Aud că avem cei mai mulți pușcăriași din Europa ! Cei mai vizibili pușcăriabili sunt, totuși, în libertate ! De la șeful statului până la găina județeană de pe ouă ! S-a ajuns ca și Justiția independentă, coruptă și ea la greu, să fie nevoită să mai condamne câte unul-doi, din fiecare partid. Mostre. Din cei cu ceafa groasă. De nesimțire.
Îi arestează de ochii lumii ! Cu tam-tam, mascați, cătușe zornăitoare, televiziuni ... După un an, tot Justiția independentă îi scapă. Cu averea neatinsă de legea impotentă. Câți lei s-au recuperat ? Aud ? 
S-a ajuns la aberația ca pușcăriașii să fie întreținuți pe banii publici !?! Parlamentarii, cu mulți hoți de marcă, se apără unii pe alții, indiferent de partid. Care Putere, care Opoziție ? Toți sunt frați la apărarea celui „vânat”de justiție !
Recunosc. Am mai spus-o ! Sunt și câțiva candidați, care merită să fie aleși europarlamentari. Numai că votul nu este nominal. Iar șobolanii i-au băgat, premeditat, în aceeași oală (listă). Pe toți. Cei câțiva buni / credibili sunt puși doar să atragă lumea. Să ia voturile pentru neamurile și loazele preferate.
Regret, nu pot susține neveste, parașute, fiice ... ale celor care, deja, ocupă scaune importante în structurile de conducere ale țării ! Nu am ajuns țară bananieră ! Încă ! Deși unii susțin că am fi ! Atitudinea partenerilor europeni și a celor de peste baltă, precum și comportamentul de „șef de stat” a Demisului național pare să confirmă zvonurile !
Doar în timpul comunismului se făcea politică cu întreaga familie. La vârf și în toate structurile locale și naționale. Era sarcină de partid chiar și cine cu cine să se căsătorească ! Nu au învățat nimic actualii ! Au aceeași educație ! Roșie !...
Cuvintele de ordine: ciubuc, șpagă, comision, mită, dreptul meu, tradiția !
Nu ai dreptate, lele Safta ! Nevenirea la vot nu este o formă de protest. De regulă, la alegerile europene se prezintă sub 30% din electorat. Asta a și fost șmecheria Demisului la Referendum. Știa că lumea nu va veni la vot și a speculat-o în favoarea sa. Cum lumea a ieșit masiv la vot, a băgat, instant, „erata” Curții Constituționale.
Evropa și Unchiul Sam au tăcut ! Efectele băsesciene au continuat.
De aceea, mă duc la vot, în cea de a treia Duminică a Orbului (sic!). De astă dată, îl voi anula cu trei ștampile. Să nu mai aud de astfel de încrengături mafiote. Tot le-am spus să-și facă curățenie prin ogradă. Degeaba ! Îl voi anula votul pentru că vreau:
1. Să se vadă că exist.
2. Să se vadă că nu mai votez găști, numite, cât mai sonor, partide, pline cu neamuri proste, țoape fudule și pretini mafioți !
3. Să se vadă că nu mai sunt fraierul de serviciu, cum ne tot crede Sistemul cripto-comunisto-mafiot instalat prin confiscarea Revoluției Române.
De regulă, voturile anulate nu depășesc 1-3% din total. Dacă în, mai a.c., 30-40% din voturi vor fi anulate intenționat de alegători, în semn de protest, ar fi un uriaș scandal politic. Pur și simplu actuala clasă politică ar fi măturată de scena țării. Partidele ar fi obligate să-și facă curățenie sau să dispară !
De aceea, voi face acest gest electoral. Să nu creadă că sunt chiar de capul lor !
Prin anularea buletinului de vot voi arăta Uniunii Europene și Unchiului Sam că vreau democrație autentică, nu doar mimarea ei cu acceptul lor. Tacit.
VOTUL este mai puternic decât glonțul !
Ultima oră !
Greșit, domnule Crin, România nu este „un copil de origine modestă”, ci un popor european cu moșteniri valoroase, îndobitocit, însă, de doctrina totalitară și lichelismul postdecembrist. Total - 70 de ani (45+25) de manipulare continuă !
Analfabetismul, în ciuda generalizării învățământului obligatoriu, în comunism ajungând la zece clase (sic!), a luat proporții de masă. Aproape jumătate din populația României nu mai înțelege corect un mesaj simplu. Puneți, pe stradă, maturul să citeascăo pagină din Amintiri din copilărie ! Cât despre scris !... De aceea, e foarte ușor de dus de nas. Cu bunuri materiale de mică valoare și promisiuni fără acoperire.
S-a ajuns ca poporul român să nu mai vrea să învețe, să nu mai vrea să muncească, să nu mai vrea să-și rezolve problemele singur sau să-și punâ inteligența nativă la treabă. Totul e manelizat. O prostituție generalizată. În toate domeniile.
Omul de tip nou” creat de partidul totalitar, apoi de urmașele partide, mafiote și ciolănare, așteaptă, permanent, mica pomană. Oameni-legumă așteaptă, de regulă la cârciumă, hlizindu-se, să vină cineva săle facă treaba. Alcoolismul face ravagii. Crime, violuri, tâlhării la drumul mare ... iar televiziunile încurajează asemenea manifestări, acordându-le largi spații. Cu amănunte de neimaginat într-o societate normală !
O bunăparte a lumii satelor și orașelor este terminată din punct de vedere fizic, prin lipsa educației sanitare minimale. Bolnavă în masă sau îmbătrânită. În timpul ăsta, Sistemul mafiot-comunist a furat, într-o veselie generală, țara de la un capăt la altul.
Aici e tragedia ! Adevărurile ăstea crude trebuie dezbătute de televiziuni. Zi de zi ! Însă televiziunile știriste aparțin tot Sistemului. Toate roșii ! În ciuda aparențelor de obiectivitate. Se simte de la o poștă, prin crearea de false evenimente ce abat atenția de la marile probleme cu care ne confruntăm. Bianca !... Pușcăriașii de soi și condițiile îngrozitoare din închisori ! Vai, vai, vai !
Am scris parlamentarilor României. Știți câți bubuli mi-au răspuns ? Mie, unui simplu țugulan ! 23. Da, 23 de parlamentari din aproape 600 ! Cum să/mi răspundă mie un parlamentar ? Nu se poate coborâ atât de jos. El are treburi importante de rezolvat. Pentru el și familia lui. Să/mi fie rușine că am îndrăznit ! Doar unul m-a înjurat voalat, cu amenințări subtile ! Exact cum făce Băsescu, la televizor. În direct. 
Nu vezi cum te ucid televiziunile știriste în fiecare zi, domnule Crin ? Nu ai nicio șansă ! Chiar dacă mesajul tău e corect, faci la fel ca ei ! 
Se vede că nu ești din gașca lor, dar ți-ai pus nevasta pe listă ! Și vrei să fii președinte ?!? Așa ceva nu se poate ! Nu pot accepta.
Puțini au înțeles, în mod real, de ce PNL-ul s-a retras din USL ! N-ați fost în stare să explicați lumii iar șobolanii roșii au speculat și speculează, la maximum, orice pas greșit pe care îl faci. Nu numai tu, și ceilalți membri marcanți ai PNL. Au creat povestea fantasmagorică a alierii tale cu Demisul ! N-ați reacționat la timp. Vor întoarce adevărul așa cum au făcut-o de la alegerile din 1947 până în zilele noastre.
Știu că dezbaterea realităților atrage antipatii. Cum să jignești „boborul” ?!?
Soluții de revenire a societății românești în limitele normalității nu prea mai sunt.
Așa că îi dau dreptate, lelei Safta. Suntem în fundătură. Iar la televizor - Distracție !
Pe acest fond parlamentarii și-au cerut noi drepturi ! Altă hoție, altă nerușinare !
Nu le mai ajunge ! Arzăi-ar focul !” Nu pot blestema, lele Safta !
Nu mă lasă neuronul, dar îmi place cum le zici !
Constat că acționează și nevăzutul foc divin ! Știe ea, lelea Safta, ce știe !
- Alo, Radio Erevan ? E adevărat că în România s-a legalizat prostituția ? 
- Nu, în România s-au prostituat Curtea Constituțională, DNA-ul și Justiția !…
Toate bune ?
Sergiu Gābureac
gsm_as@yahoo.com; gsm.ass007@gmail.com,
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti- 39

Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.