luni, 29 aprilie 2013


Mesaje de Paste


 
  De 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii şi a Zilei mondiale a tineretului,  membrii B.O. din Filiala Suceava va doresc  o mini-vacanta placuta si un an plin de realizari profesionale.

  Sfintele Sărbători  Pașcale  sa  va aduca bucurii și sănătate în familie, împliniri și sărbători fericite, alături de rude și  prieteni!
                                            Paște Fericit!

              Presedintele Filialei Suceava 
                    Col r. Coca Ion



luni, 22 aprilie 2013


   

In zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei  SI A SARBATOAREI ZILEI FORTELOR TERESTRE, tuturor celor care purtati numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, va urez multa sanatate, fericire si un calduros "LA MULTI ANI"!
Presedintele filialei

duminică, 21 aprilie 2013

Pe cine ....sa mai credem....?


Pensiile militarilor nedreptatiti majorate in 2013 !!!
Mircea Dusa declaratie sâmbătă, 20 aprilie 2013, ora 21.35, la România TV


Avem bani in bugetul Ministerului Apararii si Ministerului de Interne pentru a majora, in 2013, pensiile militarilor care au fost nedreptatiti.

"De acum 2 luni am afirmat ca legea adoptata pe timpul Guvernului Boc a bulversat sistemul de pensii militare, si a adus mari nedreptati, desi prin hotarare de Guvern s-a incercat ca pensiile militare sa nu scada.
Eu vorbesc de doua lucruri: de o lege care sa ofere un fundament solid pensiilor militare si care este in avizare la ministere si voi trimite legea in Parlament, dupa ce va fi aprobata in Guvern, ca de la 1 ianuarie 2014 sa existe un fundament juridic durabil pentru a elimina aceasta dezbatere continua din ultimii 2 ani de zile".
Ce-a de-a doua initiativa, o lege pentru "repararea nedreptatilor" fata de pensionarii militari.
"Este vorba de o lege in Parlament pentru cei 10% dintre pensionarii militari care au pierdut la pensii si care repara aceasta nedreptate a guvernului Boc si care e la Senat, prima camera sesizata. Vom gasi mai ales la Aparare si la cei de la Interne resurse financiare in bugetul anului 2013 ca aceasta nedreptate sa fie reparata si diferentele la pensii in plus pentru cei 10% vor fi platite inca din momentul in care legea va intra in vigoare".
 Accesati linkul : http://www.rtv.net/mircea-dusa-avem-bani-in-buget-sa-majoram-pensiile-militarilor-in-2013_76598.htm

marți, 16 aprilie 2013

Precizari ale conducerii de sindicat:


     1-Decizia Comitetului Director privind manifestatiile publice preconizate in aceasta luna
                           (nr. 417/16.04.2013)
              Membrii Comitetului Director s-au pronuntat  astazi, 16.04.2013, pentru schimbarea datei de desfasurare a manifestatiei publice, catre sfarsitul lunii mai a.c., si pastrarea locului de manifestatie in zona Piata Universitatii.
         La sfarsitul lunii mai, conform asigurarilor (... a cita o mai fi oare...) date de catre reprezentantii USL, Legea reparatorie ar trebui sa fie deja in vigoare iar Legea pensiilor militare de stat promovata, asa cum s-a afirmat, prin ordonanta de urgenta.
In aceasta situatie, rugam presedintii filialelor sa sisteze tratativele cu firmele de transport si sa inceapa pregatirile pentru o eventuala manifestatie generala (fara exceptii) la sfarsitul lunii mai a.c.
Sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie!
(clic aici pentru a vedea votul membrilor CD)

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


      2-Intelegere gresita la televiziuni, in problema pensiilor militare
               -Referitor la aprobarea de astazi a Guvernului, aceasta s-a dat pe proiectul legii reparatorii, dupa cum urmeaza:
               -Legea reparatorie intra maine la Biroul Permanent al Senatului, urmand a se solicita procedura de urgenta.
               -Pe anul 2013 banii vor fi asigurati fara efort suplimentar de la buget de catre cele trei structuri - MApN, MAI, SRI (intrucat n-au fost prevazuti in actualul buget).
               -Pentru anul 2014 si in continuare sumele vor fi asigurate pe viitorul buget consolidat repartizat celor trei ministere.

Legea pensiilor militare de stat este altceva, va intra in procedura, in actuala sesiune parlamentara, vizand restituirea statutului de rezervist si de pensionar militar de stat, urmand a fi aplicata la 30 de zile dupa promulgare.

Acestea sunt informatiile pe care le-am primit prin intermediul Departamentului Media al SCMD, de la Guvern, si pe care, oricum, le vom verifica maine, cand textul va intra la Biroul Permanent al Senatului.

Ii rugam pe toti cei  interesati sa nu se mai ia dupa zvoneri, dupa analisti care nu stiu despre ce este vorba, si sa se adreseze pentru informatii Departamentului media sau Secretarului General al SCMD.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Publicat de Sindicatul Militarilor la 16:11   Linkuri de întoarcere către această postare

luni, 15 aprilie 2013

Desi nu mai putem crede nimic...totusi ia vedeti....

Referitor la manifestatia-conferinta de presa din 19.04.2013

In atentia vicepresedintilor SCMD coordonatori de zone si a presedintilor de filiale
 
Incalcand, fara explicatii justificative, art. 8 din Legea 60/1991, republicata in Monitorul Oficial nr. 888/2004, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, Comisia de avizare a PMB, dupa 10 zile de discutii, refuza sa ne aprobe locatia solicitata la Universitate, propunandu-ne numai platoul din fata Academiei Militare, pe care noi il respingem, pentru a nu se interpreta ca organizam o manifestatie exact impotriva celor favorabili noua, in privinta legilor solicitate.
In aceasta situatie am putea demonstra Primariei ca prezenta forma actualizata a Legii privind organizarea adunarilor publice nu mai este valabila de la 27 martie 2012. Am putea avertiza Primaria ca facem manifestari comemorative legate de Monumentele lui Mihai Viteazul si Heliade Radulescu, referitor la implinirea a 420 de ani de la urcarea lui Mihai pe tron sau a 165 de ani de la decizia luata de pasoptisti, de declansare a insurectiei armate. Am putea demonstra Primariei, cu trimitere la Caragiale, ca "statua lui Mihai Viteazu" a fost, de la inceputurile Romaniei moderne, loc de manifestatii politice si sindicale, nu de manifestatii culturale, etc.
Deocamdata nu consideram insa oportuna declansarea de actiuni comemorative, pentru a suplini genul de actiuni preconizate de SCMD.
Ultima runda de negocieri cu Primaria, pentru data de 19.04.2013, este prevazuta pentru miercuri, 17.04.2013. In baza discutiilor cu membrii Comitetului Director si presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov, in vederea gasirii celei mai bune solutii, va transmitem deocamdata rugamintea de a nu incheia deja contractele cu firmele transportoare, de a nu plati nici un avans, urmand a lua decizia finala, pentru ca SCMD nu se poate manifesta decat in conditii de legalitate, abia miercuri, 17.04.2013, in functie de obtinerea sau nu a aprobarii.
In alta ordine de idei, va transmit urmatoarele informatii, garantat reale:
  1. Astazi, 15.01.2013, la prima ora, ministrii de resort au prezentat premierului spre aprobare documentele financiare atestand faptul ca cele trei structuri nu au nevoie de nici un leu in plus de la buget, pentru efectuarea reparatiilor cuprinse de Legea reparatorie.
  2. Premierul a avizat astazi, Proiectul legii reparatorii, care urmeaza sa intre in Parlament, spre votare in plenul Camerelor, cu data de miercuri, 17.04.2013.
  3. Maine, 16.04.2013, impreuna cu dl. vicepresedinte Col. (r) Pricina Valeriu, suntem invitati la Guvern de dl. vicepremier responsabil de resort, pentru a lua nota, oficial, despre modul de rezolvare a solicitarilor noastre.
  4. Solutia la care persoanele care ne sprijina au ajuns, cu aprobarea premierului, este urmatoarea:
  • Legea reparatorie se supune acum votului in Parlament (miercuri vom afla data).
  • Legea pensiilor militare de stat va fi promovata prin OUG in cursul lunii mai a.c.
In consecinta, aberantele decizii de recuperare vor deveni caduce, nemaifiind puse in executie.
In concluzie, miercuri, 17.04.2013, vom fi in masura sa va comunicam atat situatia exacta (ca data) a aparitiei legilor pe care le solicitam, cat si rezultatul definitiv al negocierilor noastre cu Primaria Generala a Capitalei, pentru ziua de 19.04.2013 si solutiile pentru care optam, in functie de cele obtinute atat de la Primarie cat si de la Guvern si Parlament.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOG

marți, 9 aprilie 2013




PRELUAT DE PE PAGINA FILIALEI BRASOV

                 “RECURS” LA MINCIUNĂ

1. Suntem înregistrate 88 de filiale ale SCMD. O forţă asociativă puternică, amplificată exponenţial de suportul intelectual, fizic şi atitudinal al membrilor săi. Nicio altă forţă democratică a societăţii civile nu dispune de un asemenea potenţial! Introducând aceste structuri asociative ale pensionarilor militari într-o matrice de decizie, azi 08.04. 2013, am  constata că sunt active numai 26 de partiţii, celelalte 62, nefiind active pe subiectul principal.  Se cunoaşte faptul că într-un organism funcţional, echilibrul entropic al structurii modulare trebuie să fie realizat printr-un raport net favorabil, al părţii funcţionale asupra celei nefuncţionale. Când raportul este net favorabil părţii nefuncţionale,organismul este grav bolnav, cu alte cuvinte,” pe ducă”. Studiul acestui comportament organizaţional este la îndemâna (şi extrem de benefic) celor care ne mint cu atâta neruşinare din vârful piramidei puterii politice, fapt ce mă determină, să lansez un nou avertisment asupra camarazilor care mai dorm şi încă mai visează. Dacă ne lăsaţi singuri în „bătaia vânturilor” o să pierdem împreună.  Am convingerea fermă că, în celelalte filiale mai există camarazi ce nu s-au resemnat. Aceştia au obligaţia să ceară birourilor operative „să-şi ascută creioanele” şi să facă publică opinia filialei în legătură cu strategia de „însănătoşire şi revigorare ” a exprimării democratice a  SCMD.

2. Filiala 1 Braşov apreciază manifestaţia din 19.04.2013, din Piaţa Universităţii, drept un „RECURS” LA MINCIUNĂ şi propune:

Poate în ultimul ceas, domnul Preşedinte revine la ideile de bun simţ exprimate la 11 noiembrie 2009:
„Militarii nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaţilor. Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată şi pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sînt aproape în toate statele NATO. (11 NOIEMBRIE 2009 , cu prilejul zilei Statului Major General )”
Ne-aţi chinuit destul. Ne-aţi minţit privindu - ne în ochi cu prilejul dialogurilor amăgitoare. Nu vă cerem fonduri suplimentare. Prin lege ne-aţi furat şi, tot prin lege, vă cerem să daţi înapoi ce, pe nedrept, aţi luat!
Iar voi aţi avut bani pentru lichelele puse în funcţiile cheie la robinetele financiare clientelare. Vi se pare normal ca un profitor din energie (companie de stat) să aibă primă de 60.000 lei? Dar un salariu de 23.000 de lei pe lună? Aţi permis, cu neobrăzare, să tăiaţi pensia unui general de la 4.000 la 3.000 de lei şi a unui colonel de la 3500 la 2.400. Nu vă uităm şi nici nu vă iertăm!
.................................................................................................................................................................                  
                                                  Dragi camarazi,
Opţiunile şi atitudinile  cu privire la calea prin care trebuie să oprim acest calvar al sărăciei, hărţuirii, minciunii, dispreţului, discriminării, lipsirii de apărare în instanţe, manipulării, vrajbei, etc vă aparţin. Dacă vom fi mulţi, putem spera pe 19.04.2013, la un răspuns public, concret din partea celor care cârmuiesc destinele României. Dacă nu vom întruni condiţiile unui echilibru entropic, puteţi considera acest organism democratic, numit SCMD, “un element onorific”. În acest caz, peste  scena pe care am jucat diverse roluri ,“se va trage cortina”. Sper să nu fie ultimul meu sfat!

Prof.univ.dr. Petrişor Mandu

Comentariu:  
        Presedintii Filialelor Suceava  si Cimpulung Moldovenesc, am propus inca din luna februarie convocarea presedintelor de filiale la Bucuresti- Piata Victoriei zilnic pina la finalizarea si evident determinarea acestor mincinosi sa-si puna in aplicarer promisiunile, dar....nu s-a vrut...pe motiv de economie financiara a sindicatului. Dar pentru bunul Dumnezeu, toti acesti 88 si cu cei din structurile de conducere a sindicatului...faceam treaba cum scrie la carte!
     Presedintele Filialei Suceava

joi, 4 aprilie 2013



Memoriu

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)

Către,
COPREŞEDINŢII UNIUNII SOCIAL LIBERALE (USL)
DOMNII PREŞEDINŢI:
VICTOR PONTA, CRIN ANTONESCU, CONSTANTIN DANIEL

Domnilor preşedinţi,

Ca urmare a protocoalelor încheiate de filialele SCMD cu organizaţiile din teritoriu ale PSD, PNL, PC, a Acordului de principiu semnat de copreşedinţii USL cu preşedintele SCMD la data de 14 iulie 2012, a declaraţiei de susţinere venite din partea alianţei PNL-PC în octombrie 2012, a declaraţiilor şi luărilor de poziţie ale Domnului Premier Victor Ponta în favoarea revendicărilor SCMD, în perioada septembrie-decembrie 2012, vă supunem atenţiei şi vă rugăm să analizaţi posibilitatea rezolvării legale în perioada martie-mai a.c., a următoarelor puncte din Acordul de principiu, solicitate nouă în mod imperativ, de către membrii SCMD:
  1. Termenul la care va fi elaborată şi promulgată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) privind reintrarea în legalitate a plăţii tuturor ajutoarelor sociale către militarii în rezervă şi revenirea cuantumurilor pentru cei discriminaţi, la nivelul ultimei pensii militare de stat, din decembrie 2010, deoarece această promisiune a fost legată de votarea noului buget;
  2. Termenul la care, prin OUG, se va elimina, pentru militarii în rezervă, prevederea discriminatorie din Cap.IV/Legea 329/2009 privind limitarea dreptului la muncă, contrar Constituţiei României, contractelor încheiate de către militari la intrarea în serviciul activ şi a legilor în baza cărora aceştia au trecut în rezervă;
  3. Termenul estimativ la care va fi votată în Parlament Legea pensiilor militare de stat, reparatorie pentru toate categoriile de militari, activi, în rezervă şi în retragere, nu numai pentru rezerviştii discriminaţi prin Legile 119 şi 263/2010;
  4. Verificarea disponibilizărilor abuzive efectuate la MAI, în baza unui ordin nesemnat de nimeni, de către Traian Igaş, şi soluţionarea cererilor de reangajare a specialiştilor abuziv disponibilizaţi.

În afara acestor puncte, văsupunem atenţiei şi solicitările venite din parte membrilor SCMD, după cum urmează:
  1. Publicarea rezultatelor auditurilor Curţii de conturi la Casele Sectoriale de Pensii ale MapN, MAI şi SRI, pentru stabilirea cu claritate a numărului rezerviştilor, în general, şi a celor care solicită reparaţii;
  2. Explicarea modului concret , de către cine , cum, şi când vor fi analizate şi cum vor fi soluţionate, referitor la militari, aspectele sesizate în în raportul Avocatului Poporului.

Asigurându-vă, în continuare de sprijinul SCMD, am onoarea să vă salut !

Cu deosebită stimă,

PREŞEDINTELE SCMD
Col(r) dr. Mircea DOGARU

Comunicat
MANIFESTARI ALE SCMD, IN CENTRUL CAPITALEI,
IN ZILELE DE 19, 20 si 21 aprilie a.c.

In atentia tuturor rezervistilor si cadrelor militare in retragere, membri sau nu ai SCMD
Intrunit statutar in ziua de 03.04.2013,
Analizand stadiul indeplinirii masurilor reparatorii solicitate de SCMD prin Memoriul catre copresedintii USL, masuri asumate de reprezentantii Guvernului si ai conducerii USL fata de SCMD la 2 respectiv 4 martie a.c.,

Comitetul Director al SCMD a decis organizarea urmatoarelor actiuni publice:

"Conferinta de presa - manifestatie, in zona Piata Universitatii, in data de 19.04.2013, cu participarea membrilor SCMD si a altor cadre militare in rezerva si in retragere, din Bucuresti si din tara si pichetare, in perioada 20-30.04.2013, in aceeasi locatie."

Scopurile acestor actiuni sunt:
informarea mass media cu privire la legitimitatea solicitarilor cuprinse in Memoriul SCMD (vedeti Anexa) si dorinta ca Guvernul sa restabileasca legalitatea si sa inlature discriminarea in modul de tratare a tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere;
sprijinirea actiunii acelor membri ai Guvernului si Parlamentului care s-au angajat in rezolvarea legala si in regim de urgenta a solicitarilor noastre.
La actiunea din 19 aprilie a.c. sunt invitati sa participe reprezentanti ai tuturor filialelor SCMD din tara (exceptand filialele din Republica Moldova) si, de asemenea, reprezentanti ai tuturor asociatiilor rezervistilor, militarilor in retragere si veteranilor de razboi, proveniti din structurile intregului Sistem National de Aparare.
Pana in data de 15 aprilie a.c., presedintii filialelor vor comunica presedintilor teritoriali si Secretariatului General al SCMD numarul de participanti.
Locatia exacta si orele de desfasurare vor fi comunicate dupa negocierile cu Primaria Municipiului Bucuresti.
La actiunile din perioada 20-30.04.2013 sunt invitate sa participe, cu tot efectivul disponibil, filialele din Bucuresti si Ilfov, alte categorii de rezervisti si militari in retragere, urmand ca, daca exista doritori in judetele limitrofe, acestia sa anunte participarea odata cu informatiile furnizate pentru data de 19 martie a.c.

Honor et Patria! Vae victis!

BIROUL OPERATIV/SCMD BUCURESTI