miercuri, 30 noiembrie 2011

La mulţi ani, români!

De 1 Decembrie, când gândul fiecăruia dintre noi ar trebui să se îndrepte către semnificaţia termenului "UNITATE", le dorim tuturor românilor să trăiască sănătoşi într-o ţară bogata, să redescopere mândria de a fi român. Fie ca Bunul Dumnezeu să presare peste noi linişte, unitate, echilibru şi iubire. La mulţi ani, tuturor romanilor si celor ce simt si gandesc romaneste! La mulţi ani, România!
Biroul Operativ al Filialei 1 Suceava

luni, 28 noiembrie 2011

28.11.2011
Manifestari de 1 Decembrie
Ziua de 1 Decembrie, spre deosebire de 25 Octombrie, nu a fost confiscata inca, integral, de catre Putere. Ea ramane o zi a tuturor romanilor, chiar daca Puterea o foloseste spre a-si rasplati slugile penibile, cu grade, medalii, favoruri.
Ca atare, noi, membrii SCMD, vom participa la toate manifestarile de 1 Decembrie, in localitatile unde suntem invitati oficial.
Acolo unde nu suntem invitati in cadrul manifestarilor oficiale, putem, printr-o simpla notificare catre primarie, sa depunem flori la monumentele eroilor si sa organizam propria noastra manifestare, ca prinos al recunostintei pentru realizarea a ceea ce astazi Puterea distruge sistematic - STATUL ROMAN.
Tuturor membrilor SCMD si tuturor romanilor, un gand bun de unitate, de 1 Decembrie, in numele sperantei noastre comune ca anul 2012 ne va aduce LIBERTATEA, DREPTATEA, DEMOCRATIA.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU
Pentru toti membrii de sindicat si nu numai !
Filiala 1 Suceava (si impreuna cu concursul surorilor din Cimpulung, Falticeni si Radauti) a SCMD se implica alaturi de FACIAS in activitatea de colectare a semnaturilor necesare COMITETULUI DE INITIATIVA a acesteia, in actiunea demarata privind revizuirea Constitutiei in conformitate cu continutul publicat in MO nr. 713/10.10.2011, partea I.
Succesul actiunii urmarite, depinde domnilor/doamnelor, de noi toti cetatenii acestei tari, solidaritate, sprijin civic si implicare!
Tabelele pentru strangere de semnaturi se gasesc la sediul filialei, din str. Mihai Viteazul, nr. 27, cam.3, detaliile privind primirea lor se pot primi la telefonul 0742/075462.
Rugam membrii de sindicat, ca si colegii din ANCMRR, sa participe la aceasta activitate in numar cat mai mare.
Biroul operativ
489 de victorii SCMD


În condiţiile în care multe instanţe asteaptă rezultatul războiului cu Kovesi din 12.12.2011, SCMD continuă să obţină hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile pe recurs, demonstrându-se astfel că deciziile de pensii pe recalculare au fost nule de drept iar revizuirea nu are obiect. Cu data de 25.11.2011, 489 de membri SCMD au redevenit definitiv şi irevocabil militari în rezervă, cu pensii militare de stat în baza vechilor decizii pe Legile 164/2001 şi 179/2004.
Puteţi vedea situaţia centralizatoare, pe instanţe, dând clic aici.

LA MAI MULTE, PÂNĂ LA VICTORIA FINALĂ!

Honor et Patria! Vae victis!

PREŞEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

duminică, 20 noiembrie 2011

Continutul COMUNICATULUI DE PRESA, inaintat la data de 19.11.2011

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Adresa postala: Municipiul Suceava, str. Mihai Viteazul, nr.27, cam.3,
Of. poştal 1, Cod poştal 720061, jud. Suceava - România.Tel.mob.: 0736-601126; 0742075462; 0751090356; 0740285429

COMUNICAT DE PRESA

In calitate de sindicat, echidistant fata de toate partidele politice, SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ( S.C.M.D.)este deschis dialogului cu toti parlamentarii, indiferent de culoare. Ne intereseaza apararea demnitatii si onoarei de fosti militari care am servit tara in cadrul Structurilor de Aparare si Ordine Publica, a drepturilor noastre de proprietate si socio-economice, grav incalcate.
S.C.M.D,parte componenta a Societatii civile, prezent in data de 7 octombrie 2011, in Piata Eroilor Patriei, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente, alaturi de alti reprezentanti a aderat prin vot si semnatura la PLATFORMA CIVICA. Partile semnatare vor sutine in alegeri, acele forte politice care in programul lor de guvernare, vor actiona pentru a rezolva cele 12 puncte din continutul platformei.
In acest context, la data de 18.11.2011, Filialele din Suceava, Campulung Moldovenesc, Falticeni si Radauti, prin Presedintii acestora, au semnat un ACORD DE COLABORARE cu UNIUNEA SOCIAL LIBERALA (USL), constituita din Partidul Social Democrat-Organizatia Judeteana Suceava si Partidul National Liberal-Filiala Teritoriala Suceava,.
Documentul incheiat in temeiul prevederilor Constitutiei României, a Protocolului de functionare a USL si a Statutului SCMD, stipuleaza sarcini pentru fiecare din cele doua parti semnatare.
Presedintele Filialei 1 Suceava
Col.rez. Ion COCA


.

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Comunicat al B.O./Filala 1 Suceava

Stimati colegi!
Biroul Operativ al Filialei 1Suceava, va solicita sa participati la lucrarile ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A FILIALEI, care vor avea loc SIMBATA, 26.11.2011, LA ORA 10.00 IN SALA MARE DE LA SEDIUL FILIALEI! Prezenta obligatorie! Cei care nu pot participa vor comunica fiecarui cap de retea motivele, iar acestia la sefii de sistem, care vor prezenta situatia lor in A.G.F.
Presedintele Filialei 1 Suceava

miercuri, 16 noiembrie 2011

15.11.2011
Scrisoare deschisa caprei vecinului


Subiect:
Asa zisa noua marire a pensiilor, din nou ”nesimtite” ale fostilor militari si fostilor politisti, actualmente “asistati” ai statului


Stimati cetateni ai Romaniei,


Cu data de 14.11.2011 s-a reluat, intr-o forma extrem de dura, razboiul de imagine si de manipulare psihologica a dvs., declansat impotriva fostilor militari si a fostilor politisti, de catre actuala Putere, prin intermediul Presedintelui Romaniei, care s-a pronuntat la televiziunea antinationala a tovarasei comisar Culcer, si prin intermediul postului REALITATEA TV, care a redevenit antinational si aservit total Puterii.
Puterea merge din nou pe principiul: prostul nu gandeste, prostul se inflameaza, pentru ca vrea moartea caprei vecinului!
Pe scurt, lumea a fost bombardata cu stirea ca s-ar suplimenta, prin noul buget, cu 17%, bugetele pentru pensii ale MApN si MAI pe 2012, anuntandu-se ca MApN va primi suplimentar 9.5 %, MAI 5,3%, restul reprezentand, presupunem, suplimentarea pentru SRI si alte servicii.
Intentia a fost clara – manipulatii sa creada ca, dupa minciunile cu marirea a 92% din pensile militare ar urma o a doua marire, din ianuarie, efectiv a pensiilor, de ex. a Col Popescu, a Maistrului Militar Ionescu, etc. Si aceasta in conditiile inghetarii prin lege a tuturor pensiilor si salariilor, in sensul necorelarii lor nici macar cu rata inflatiei.
“Sa fim bine intelesi”, cum ar spune geniul carpatin Boc, situatia este urmatoarea:
· Ca urmare a “inghetarii” nici o pensie nu creste. Dar asta nu inseamna ca nu scade!
· Pensii militare de stat nu mai exista, decat 309, la ora actuala, obtinute de SCMD prin hotarari definitive si irevocabile ale Curtilor de apel, pentru membri ai sai. De unde ura Presedintelui impotriva judecatorilor. Noi suntem “asistati”, adica ultima categorie, cea mai joasa, din randul pensionarilor civili.
Sporul de buget pentru pensii, anuntat la cele doua ministere, are in vedere nu cresterea pensiilor aflate in plata, ci cele 12-15.000 de cadre care au inceput sa fie date afara cu feb. 2011, cu drept de pensie, proces care va continua in 2012. Si pentru care legea nu a prevazut nimic. Pe scurt, comisari sefi sau colonei si generali, sau maistri militari si subofiteri, ajunsi la varsta de 55 de ani, au fost si sunt obligati sa treaca in rezerva, in conditiile in care Legea 263 prevede varsta limita de 60 de ani. Sunt déjà sute de cazuri de oameni trecuti in rezerva de luni de zile, care nu au nici un fel de venit, nici pensie nici ajutor de somaj, si alte sute de cazuri de fosti colonei sau comisari sefi care primesc un ajutor de somaj mascat sub numele de “pensie provizorie”. Aceasta sintagma, “pensie provizorie”, nu exista in nici o lege. Prin distrugerea cvasitotala a MAI si SRI si prin continuarea trecerilor in rezerva la MApN, numarul acestora va trece de 15.000 in 2012. In concluzie, suplimentarea ii are in vedere pe ei, in primul rand.
In al doilea rand, suplimentarea are in vedere pe militarii si politistii care au fost obligati, la 10 decembrie 2009, sa renunte ori la pensie ori la salariu, anticonstitutional si antieuropean, iar ei, disciplinati, s-au conformat, dorind sa lucreze in continuare si renuntand la pensie. Acestia, cand si-au terminat contractele de munca, au constatat ca nu pot reveni la pensie, pentru ca bramburelile ilegale numite “recalculare” si “revizuire” i-au uitat.
In al treilea rand, daca bugetul din 2010 pentru pensiile militare a fost de 2,1 mld. lei, cel pe 2011 a fost prevazut la 1,7 mld. lei, Puterea fiind convinsa ca va castiga in instante impotriva militarilor. Dar a castigat SCMD la ICCJ, pe data de 7 ian 2011, Puterea trezindu-se cu un deficit de 400 de milioane, acoperit prin suplimentari bugetare. Datorita SCMD, toti militarii si politistii isi primesc pensiile in cuantum din 2010, dar nu si legal, deoarece legile noastre au fost abrogate cu 01.01.2011. Suplimentarea de buget are in vedere si continuarea ilegalitatii, de dragul stergerii statutului de militar pentru rezervisti, in scopul ruperii oricaror legaturi cu functiile detinute anterior, cu alte cuvinte cu corpul activilor si cresterile lor salariale.
In al patrulea rand, imbecila reforma a sistemului, prin desfiintarea legilor ocupationale botezate “speciale” (cu exceptia legii pentru magistratii complici ai Puterii), pe langa zecile de mii de procese declansate de SCMD, a presupus si o cheltuiala suplimentara de circa 80 milioane de euro, cat au costat operatiunile de recalculare si revizuire nule de drept.


Stimati cetateni,


Va reamintim ca, dispretuindu-va si considerandu-va prosti, Puterea v-a manipulat 2 ani, prin lovituri de imagine, asmutindu-va impotriva “nesimtitilor cu pensii nesimtite de 20 de milioane”, adica a militarilor si politistilor pensionari.
Cand SCMD a intors situatia, castigand nu numai in Tribunale, dar si in strada stima dumneavoastra, ofensiva a incetat si Puterea a pretextat ca tot balamucul cu legile aplicate retroactiv a fost declansat pentru a face “dreptate” in interiorul sistemului. Si a prins, pentru ca noi militarii, fiind oglinda societatii, avem si noi prostii nostri, care mor de grija caprei vecinului! S-au facut investitii in imagine, sporindu-se nejustificat pensiile catorva, pentru a ne sparge unitatea de lupta, iar altora li s-au promis cresteri substantiale, cu data de 01.01.2012, cand totul “ingheata”!... Ca atare, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele adevaruri:
· Prin legi antieuropene si antinationale, militarilor li s-au rapit proprietatea numita grad militar, proprietatea numita pensie militara de stat, schimbandu-li-se incadrarea juridica. S-a preconizat diminuarea pensiilor militare cu pana la 69%, operatie ilegala, numita “recalculare” (retroactiva). Cand aceasta operatie a fost stopata in instanta de SCMD, la 28 sept. 2010, ea a continuat ilegal, rezultatul fiind deciziile de pensie nule de drept, primite de toata lumea in perioada 27 dec, 2010 -6 ian. 2011. La 7 ian.2011 insa, ICCJ, Sectia Contencios, a dat castig de cauza SCMD si aliatilor, dand o grea lovitura Puterii. Din acel moment efortul Puterii s-a indreptat spre legalizarea deciziilor ilegale si acesta a fost obiectivul OUG 1/2011 (cine viseaza amendamente la asta, se declara practic de acord cu ticalosia), votata la doua maini ca Legea 165/2011 si spre desfiintarea puterii judecatoresti in Romania.
· Pentru a lichida sperantele tuturor pensionarilor (militari sau civili) ale bugetarilor si, mai nou, ale revolutionarilor, desfiintand puterea judecatoreasca, Puterea a actionat prin slugile Predoiu si Kovesi, dand ordine clare judecatorilor, ce sentinte sa dea in litigiile cu SCMD, la dezbaterea de la Institutul National al Magistraturii, din 07.02. 2011, a introdus un recurs (care pute a dicatura bolsevica de la o posta!) in interesul legii, la ICCJ, a balacarit-o in presa pe sefa Sectiei contencios a ICCJ, care a indraznit sa dea, in termeni clari, solutia in favoarea SCMD, la 7 ian.2011, si, mai nou, incearca sa legifereze drept caz de indisciplina, luarea de catre judecatori de decizii in contradictie cu aberatiile Curtii Constitutionale, din care Basescu vrea sa faca o superpolitie juridica, situata deasupra Executivului, Legislativului si a Puterii Judecatoresti. Deocamdata doar Mona Pivniceru si judecatorul Andreescu Marius de la Pitesti au avut curajul sa declare ca judecatorii sunt suverani, nu Curtea Constitutionala si, evident SCMD, care a dat in judecata, impreuna cu aliatii sai, Curtea Constitutionala, si a formulat plangeri penale impotriva membrilor acesteaia.


In concluzie, stimati cetateni, va rugam respectuos sa va stapaniti “indignarile viforoase”, sa nu mai dati curs manipularii dvs prin media aservita de catre Putere, si sa-i scuipati in fata pe toti slugoii Puterii care va mint, considerandu-va prosti, usor de manipulat, pe principiul caprei. Militarii au pierdut déjà mai mult decat dvs., sunt loviti in continuare, impinsi fiind, multi dintre ei, la sinucidere, in fata perspectivei care ii asteapta – retragerea sumelor primite de catre unii, propagandistic, sau a sumelor diferenta intre pensia legal obtinuta si cea stabilita prin “revizuire”, drept folose necuvenite din drepturi de pensie, operatie care se va numi REGULARIZARE. Mai mult, ii asteapta si pe ei “plafonarea” si confiscarea a inca 15% din proprietatea numita pensie, prin legile bolsevice ale lustratiei. Obiectivul Puterii, declarat de seful statului, este reducerea numarului pensionarilor la 1,5 milioane, iar aceasta se poate face numai prin disparitie fizica.
In acest context, SCMD si-a asumat, la 7 oct. 2011, misiunea organizarii pentru lupta a realei Societati Civile, in conditiile in care, din sutele de mii de bugetari sacrificati, zeci de mii sunt tineri militari sau politisti dati afara fara nici un fel de drept si escrocati prin recenta HG 1007 din 13.10.2011. Iar stimatilor colegi fosti militari, nemembri ai SCMD, le recomandam sa deschida dracului odata ochii, pentru ca noua ofensiva de imagine impotriva noastra, a tuturor, vizeaza si o lovitura politica si are consecinte dezastruoase si in privinta sperantelor lor.
Pe scurt, neexistand niciodata intentia reala de a le mari pensiile de la 1 ianuarie 2012, este timpul sa se termine odata cu aceasta miciuna, pe fondul scandalului reluat cu “nesimtitii cu pensii nesimtite”, urmand a fi gasit tap ispasitor si sacrificat ministrul Gabriel Oprea. El va fi gasit vinovat, moment care va constitui inceputul debarasarii Presedintelui de actualii complici. Chiar nu vedeti ca de doi ani de zile, incepand de la cazul Solomon, de cate ori Presedintele vorbeste de corupti, cade in flagrant un varf PDL? Facem un pariu ca urmatorul primar, surprins in flagrant, va fi numitul Falca?
Presedintele nu are simpatii si nici prieteni. Are insa o noua echipa, drept care se debaraseaza de vechii complici, deveniti prea bogati si prea infatuati.


Stimati cetateni,


Daca vreti sa mai aveti un viitor, intr-o tara numita Romania, va chemam alaturi de noi, in strada, atunci cand frigul, taxele nesimtite, taierile bugetare si de pensii ne vor scoate pe toti din case, pe 24 ianuarie 2012.


Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


PS:
Stimati cetateni, oare chiar nu v-ati pus intrebarea daca, dupa ce-am fost facuti nesimtiti cu 20 de milioane pensie, si am devenit simtiti cu pensii de un miliard, de ce Dumnezeu mai iesim in strada?! Si de ce mai continuam procesele? Ganditi-va bine si raspundeti-va, pentru ca nu exista decat doua solutii: ori noi, membrii SCMD, suntem nebuni, ori Puterea minte de ingheata apele, iar dvs. sunteti de vina pentru ca o credeti. Daca este asa, va meritati soarta si vom fi nevoiti sa va aparam, de dragul generatiilor viitoare, cu sau fara acordul dvs!

luni, 14 noiembrie 2011

Este o apreciere a colegului nostru, de la Constanta...


Scrisoare deschisă adresată Biroului Permanent Central al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere


La 07.11.2011 Biroul Permanent Central a publicat două documente surprinzătoare: o Scrisoare adresată ministrului apărării naţionale şi un Apel adresat conducerii UNPR. Ambele documente sunt întocmite în numele tuturor ofiţerilor, maistrilor militari şi subofiţerilor în rezervă, uitînd cei din conducerea ANCMRR că de mult timp această asociaţie nu mai este singura reprezentantă a intereselor tuturor militarilor în rezervă şi în retragere şi omiţînd să specifice că Adunarea generală a ANCMRR din Sectorul 5 a respins în unanimitate aceste documente.
Nu ştiu dacă aceste documente au fost discutate şi aprobate în plenul Biroului Permanent Central, astfel încît sunt nevoit să mă adresez tuturor celor care, conform site-ului ANCMRR, fac parte din acest for conducător, cu scuzele de rigoare pentru cei care nu mai fac parte din acest organ de conducere sau care nu au participat la elaborarea şi aprobarea acestora :•Gen.(r)prof.univ. dr. Mihai Iliescu - preşedinte•Gen.mr .(r)ing Aurel Dănescu- prim – vicepreşedinte•Gen. lt. (r) dr. Radu Vlăşceanu, gen.lt. (r) Victor Dumitrescu, gen. mr.(r)Stelian Teodorescu, gen.bg.(rtr)dr. Gheorghe Creţu, gen.mr.(r) Mihai Chiriac, gen.bg. (r) prof. dr. Constantin Miroiu - membri
•Gen.bg. (r)Dan Radu Şerban - secretar general
•Gen. fl.aer. (r) Vasile Olaru, gen. bg. (r) dr. Ion Ganea, gen.mr. (r) Vasile Moroianu, gen.mr. (r) Vasile Domnu, gen. bg. (r) Traian Cristache, col.dr. (r) Mircea Strat - membri şefi departamente
•Gen. lt. (r) Constantin Zeca, gen .bg.(r) Ioan Dinu,gen.bg.(r) Stan Constantinescu, col.(r) Ion Stanciu, col .(r)Ion Traşcă - membri şefi de filiale.
Domnilor generali şi colonei, prin cele două documente amintite, solicitaţi sprijinul politic al preşedintelui de onoare al ANCMRR şi al UNPR pentru modificarea OUG nr.1 /2011, lucru aparent normal la o privire superficială. La o analiză mai atentă a conţinutului acestor documente am descoperit însă cîteva aspecte cel puţin jenante pentru cei care le-au elaborat.
Consider anormal ca atîţia generali de prestigiu ai Armatei Române să solicite ajutorul “excelenţei sale domnul general prof. univ. dr. Gabriel Oprea”, care numai de onoare nu a dat dovadă pe parcursul carierei militare şi politice. Sluga lui Miron Cosma, şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, trădătorul în interesul naţional a PSD – sunt doar cîteva din reperele carierei “execelenţei”sale . Nu ştiu dacă dumneavoastră vă simţiţi confortabil cunoscînd aceste probleme, dar mie personal îmi este ruşine că un astfel de personaj a ajuns general al Armatei Române şi ministrul al Apărării Naţionale. “Excelenţa“ sa printr-un simplu telefon, a anulat eforturile deputaţilor care doreau să introducă în proiectul legii de aprobare a OUGnr.1, tocmai prevederile pe care demersul dumneavostră le vizează astăzi. Ce vă face să credeţi, domnilor generali şi colonei, că acesta îşi va schimba atitudinea? Sau mizaţi pe faptul că apropierea alegerilor l-au făcut pe ‘’excelenţa “ sa mult mai deschis la problemele pensionarilor militari?
Consider, deasemenea, anormală acţiunea dumneavoastră, domnilor generali şi colonei, de a solicita sprijinul tocmai partidului ai căror reprezentanţi au votat, fară nicio excepţie, legile care ne-au adus mari prejudicii - Legea 329/2009, HG 735/2010, OUG 1/2011. Verificaţi documentele existente la Senat şi Camera Deputaţilor pentru a vă convinge de acest lucru.
Aş fi considerat demersul dumneavoastră normal dacă s-ar fi făcut, conform prevederilor statutare, pentru îmbunătăţirea protecţiei sociale a cadrelor în rezervă şi în retragere, precum şi a familiilor acestora. Dar din păcate, domnilor generali şi colonei, demersul dumneavoastră are un scop mîrşav si iata de ce: Demersul nostru este motivat avînd în vedere starea de spirit negativă şi supărătoare existentă în filialele teritoriale şi amplificată prin influenţa nefastă a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, concretizată prin criticile şi etichetările ce ne sunt adresate continuu… În acest context, Domnule ministru, vă rugăm să sprijiniţi politic în cadrul Coaliţiei de guvernare corectarea prezentei Ordonanţe, considerînd că această măsură va determina încetarea, definitivă, a activităţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, activitate desfăşurată contrar specificului onoarei şi demnităţii militare
Pretindeţi, domnilor generali şi colonei, că ANCMRR este continuatoarea nobilelor tradiţii ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere. Foarte posibil! Dar în îndelungata istorie a asociaţiei dumneavostră nici o conducere nu şi-a permis să elaboreze un astfel de document ruşinos.
Trăim într-o societate democratică, domnilor generali şi colonei! Inlusiv în societatea socialistă erau prevăzute în Constituţie dreptul cetăţenilor de a se asocia în sindicate şi libertatea mitingurilor şi demonstraţiilor. Cînd însă cei ce munceau au ieşit în stradă în 1989 s-a tras împotriva lor. Jertfa acelor oameni a permis edificarea acestei societăţi democratice, care are la bază prevederile CONSTITUŢIEI. Acest document fundamental prevede la art. 9 că sindicatele se constituie şi îşi desfăşoară activitatea potrivit statutelor lor, în condiţiile legii, şi că ele contribuie la apărarea drepturilor şi la promovarea intereselor membrilor lor.
Indiferent că vă place sau nu, domnilor generali şi colonei, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate este legal constituit şi în întrega sa activitate a respectat integral prevederile legale, acţionînd cu fermitate şi eficienţă pentru apărarea intereselor pensionarilor militari. Elocvente sunt miile de procese cîştigate, dar şi mitingurile organizate la care, cu toate interdicţiile dumneavoastră, au participat şi mii de pensionari militari din asociaţia dumneavoastră. Avem credibilitate şi capacitate organizatorică, domnilor generali şi colonei! Şi nu avem patroni!
Conform art. 7(4) al Statutului ANCMRR, ar trebui să acţionaţi pentru cultivarea valorile civice ale statului de drept, domnilor generali şi colonei! Cum faceţi asta? Cerşind ajutorul ministrului Apărării Naţionale şi al unui partid politic pentru desfiinţarea sindicatului legal constituit? Ruşine, mare ruşine, domnilor generali şi colonei! Şi mai aveţi curajul să vorbiţi de onoarea şi demnitatea militară! Desfăşuraţi o acţiune nedemnă împotiva colegilor de liceu militar, de şcoală militară, de academie militară, împotriva celor cu care pe parcursul a zeci de ani de carieră militară aţi înfruntat multe greutăţi şi privaţiuni.
Vă aducem în atenţie faptul că sindicatul a apărut din cauza lipsei dumneavoastră de reacţie la gravele acţiuni desfăşurate împotriva pensionarilor militari din structurile de apărare de către cei pe care acum îi imploraţi să vă ajute. Lipsa dumneavoastră de receptivitate la problemele cu care se confruntau în teritoriu, cei pe care pretindeţi că îi reprezentaţi, v-au adus în această situaţie disperată. Asumaţi-vă raspunderea propriilor greşeli, domnilor generali şi colonei!
Noi, cei din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vă garantăm că niciodată nu vom solicita desfiinţarea asociaţiei dumneavoastra şi că toate acţiunile pe care le vom desfăşura vor fi pentru sprijinul pensionarilor militari, membri sau nemembri ai sindicatului. Nu avem timp de dispute sterile. Este vremea acţiunii. Lăsaţi orgoliile şi ambiţiile personale, domnilor generali şi colonei! În numele unui trecut comun haideţi să acţionăm pentru a recîştiga demnitatea de care s-au bucurat militarii activi sau în rezervă şi retragere în vremurile cînd România era o ţară normală.


Preşedintele SCMD- filiala Constanţa

marți, 8 noiembrie 2011

La multi ani cu sănătate și bucurie tuturor celor care poarte numele de Mihaela, Mihai, Gabriela, Gabriel, Gavril!
Presedintele Filialei 1Suceava

miercuri, 2 noiembrie 2011

01.11.2011
231 de victorii
In atentia tuturor membrilor SCMD si a celor interesati


In pofida manevrelor d-nei Kovesi si a recursurilor sale in interesul nu al legii ci al Puterii, 231 de membri ai SCMD si-au recastigat, definitiv si irevocabil, statutul de militar in rezerva si pensiile militare de stat (in baza Legilor 164/2001 si 179/2004) prin respingerea recursurilor Guvernului la Curtile de Apel Brasov, Bucuresti, Pitesti si Ploiesti.


231 de membri SCMD nu mai sunt asadar nici ”asistati” nici ”beneficiari” ci militari in rezerva, dupa cum urmeaza:
· La Sfantu Gheorghe – 6 membri SCMD
· La Alexandria – 12 membri SCMD
· La Ramnicu Valcea – 58 membri SCMD
· La Buzau – 25 membri SCMD
· La Ramnicu Sarat – 44 membri SCMD
· La Targoviste – 86 membri SCMD


S-a creat o bresa care se largeste aproape zilnic, in asa zisa Lege a sistemului unitar de pensii 263/2010, care, la ora actuala, nu mai este unica! Si nici sistemul de pensii nu mai este unitar! Dovada ca, zisa revizuire (OUG 1/2011, aprobata la doua maini prin Legea 165/2011) nu are obiect, ea propunandu-si sa legalizeze deciziile nule de drept luate pe ”recalculare”, in plina perioada de sistare definitiva si executorie a recalcularii.


Referitor la prostiile inaintate ICCJ de d-na Laura Codruta Kovesi, sub numele de recurs in interesul legii, identice cu concluziile Dezbaterii privind salarizarea unitara din 07.02.2011, publicate de INM la 24.02.2011, ii anuntam pe toti cei interesati ca astazi, 01.11.2011, SCMD a dat-o in judecata pe numita baschetbalista, pentru abuz in functie si rea credinta, si a facut si sesizari de control la CSM privind activitatea judecatoreasca si modul de comportare a 7 judecatori din Capitala si din tara, care au dovedit rea credinta sau lipsa de profesionalism!


Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) MIRCEA DOGARU

marți, 1 noiembrie 2011

Comunicat

B.O. al Filialei 1 Suceava face apel la membrii de sindicat care nu au achitat cotizaţia pe anul 2011 să achite cotizaţia până cel mai târziu 30.11.2011.
De asemenea roagă membrii de sindicat să achite cotizaţia pentru anul 2012 în lunile noiembrie şi decembrie în următorul cont:
-RO49 BRDE 340 SV 37521633400 deschis la BRD, filiala Suceava, linga Muzeul de istorie.
Informam colegii ca la filiala bancii este un tabel nominal pe baza caruia se va incasa cotizatia, fara a se mai percepe comision de depunere.
Membrii de sindicat care nu au posibilitatea sa depuna direct in cont cuantumul cotizatiei, poate sa-l depuna si la filiala de sindicat.
Obligatoriu in extrasul de cont sau pe chitanta trebuie mentionate urmatoarele elemente:
-numele si prenumele depunatorului,
-CNP-ul,
-suma depusa,
-perioada pentru care se plateste,
-filiala.
Chitanţa de depunere a cotizaţiei se va prezenta la secretariatul filialei pentru evidenţă, in copie si original.
Biroul Operativ al Filialei 1 Suceava