luni, 20 septembrie 2010

Asa sa fie...



,,,din declaratia zilei de 25.10.2009-Traian Basescu

....Este o armată căreia astăzi vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru România, în timpul mandatului meu ..., o armată căreia îi voi fi recunoscător, o armată pe care o respect, o armată pe care noi toţi românii avem obligaţia să o respectăm şi să o cinstim. La mulţi ani, Armata României!

luni, 13 septembrie 2010

Disperare sau panica?

Disperarea sau panica?
O zicala preluata din scenariul atribuit lui Florin Piersic in filmul "Drumul oaselor" spunea parca "Fereasca-te sfatul de omul ajuns la disperare". Uite asa, in disperare de cauza, pentru ca pierde puncte pretioase in batalia cu militarii rezervisti, domnul ministru al Apararii Nationale a dat pricaz la ANCMRR spre a da sfoara'n tara printre catanele rezerviste sa urmareasca la televizor si sa se minuneasca de lamuririle domniei sale din care rezulta ca pensiile militarilor vor avea de suferit foarte putin dupa recalculare. Numa' ca ministerialul nu a explicat de unde a "produs" baza de calcul a domniei sale si de unde pana unde certitudinile sale pentru ca legea si normele de aplicare spun cu totul altceva. Ba mai pui ca nu se stie daca este vorba de sume nete sau brute. Daca dansul are alt text de lege sa ne spuna si noua sursa. Oricum cacialmaua nu a tinut la toata lumea, iar praful din ochii umeziti ai militarilor pensionari pentru umilinta la care sunt supusi nu se poate cimenta pentru simplu motiv ca nu au facut, inca, pact cu moartea si prostia. Pe la inceputurile domniei sale la MApN spunea ceva despre o anume simulare in urma careia pensiile se reduceau cu 60%. Acum...,minune, unele chiar cresc peste noapte pe fondul crizei continue si a politicii austere de reduceri si concedieri declarate.
In curand sa va adopta, fara discernamant politic, legea unica a pensiilor care va pune cruce la toata parodia asta promovata de ministru apararii. Dumnezeu este sus si vede si fiecare pasare pe limba ei piere, domnule ministru al Apararii nationale. Abia astept clipa cand veti veni cu justificari si scuze pentru demisia promisa dar uitata pe masa intendentului jurist. Numai asa am sa pot arata celor din jurul meu ce fel de oameni ne conduc si cum ne reprezinta. Nu trebuie sa va fie frica sau rusine daca nu veti demisiona. Opinia oamenilor nu conteaza dupa vot ci inaintea lui si nu sunteti primul politician care ameninta cu demisia. Exemplul demisiei presedintelui la 5 minute dupa suspendarea este de notorietate. Demisia voluntara este un act de constiinta, valabil pentru oameni cu demnitate si onoare ceea ce nu ma astept la niciun reprezentanT al ROGVAIV-ului politic romanesc fie el de dreapta, de stanga sau de stanga'mprejur.
Asa ca, domnule ministru, ramane valabil si pentru dumneavoastra si nu numai, partea de scenariu din filmul sus amintit..."Fereasca-te sfantul de omul ajuns la disperare" .... si pensionarii militari sunt oameni si ei pot ajunge la disperare.
'Traiti bine domnule ministru?

Col(r) Marian Dumitrescu

luni, 6 septembrie 2010

S-a constituit Filiala Suceava a SCMD

Recent, pe data de 04,09.20010 a avut loc la Suceava adunarea de constituire a filialei Suceava care cuprinde cadre militare in rezerva si in retragere din mun. Suceava, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Gura Humorului.
Biroul operativ este format din:
Col(r) Coca Ion - MApN
Col(r) Mihaescu Voirel - MApN
Col(r) Dumitrescu marian - MApN
Col(r) Dominciuc Nicolae - MAI
Col(r) Irimie Ion - SRI
Mr(r) Catrinar Mihai
Secretar Col(r) Buju Petre - MApN